Piristystä synkkään marraskuuhun

Mun puolesta marraskuun voisi pyyhkiä kokonaan kalenterista pois. Pimeätä, märkää ja kylmää. Syksyn kaunis ruska on kadonnut ja lumesta ei vielä tietoakaan. Yleensä tämän kuukauden läpi rämpimisessä on auttanut joka vuotinen parin viikon pakomatka lämpöön, mutta tänä vuonna on ollut pakko jättää se tekemättä. Eli piristystä on pakko etsiä muualta. En ole ikinä ollut mikään suuri joulun tai talven fiilistelijä. Tänä vuonna yritän kuitenkin etsiä myös tästä vuodenajasta niitä huippujuttuja, sillä tällä tavoin talven selättäminen on varmasti helpompaa.

pori_raatihuone_pauliina_mattila_2

Tässä muutamia vinkkejä, miten piristää synkkää marraskuuta:

Helppo tapa piristää harmaata päivää on pukea värikkäät ja lämpimät vaatteet päälle. Kun on tarpeeksi lämpimästi päällä, kylmä ilma ei masenna niin pahasti. Pukeudun itse usein mustaan, mutta nyt olen yhä useammin valinnut päälleni kirkkaita värejä kuten pinkkiä, punaista ja oranssia. Jos kirkkaat värit eivät innosta niin heitän päälleni edes jotain vaaleata, kuten kuvissa näkyvän beigen teddytakin. Jotenkin siitä tulee vain pirteämpi olo, kun vaatteet eivät sulaudu tuohon harmaaseen ympäristöön.

Pimeyden vastaan taistelussa päätin asentaa jo nyt jouluvaloja pitkin kämppää, jotta valoa tulisi edes jostain nurkasta vähän. Ja myönnettäköön, että toimii! Koti on heti tunnelmallisempi ja valoisampi. Myös ultimaattinen kynttilöiden polttaminen tuottaa suuresti mielihyvää pimeyden keskellä.

pori_raatihuone_pauliina_mattila_3

 

pori_raatihuone_pauliina_mattila_4

Jooga. Jooga oli yli vuoden poissa arjestani. Yhtenä pimeänä iltana mulle tuli yhtäkkiä suuri tarve avata joogamatto ja laittaa lempijoogaopettajani video pyörimään. Puolen tunnin joogan jälkeen olo oli niin hyvä, että aloin toistamaan tapaa miltein joka ilta. Näin ollen rakkauteni joogaa kohtaan on syttynyt uudestaan. Iltajooga kynttilän valossa takaa myös loistavat yöunet ja on hyvää palauttavaa liikuntaa crossfitin ohelle.

Viimeinen marraskuun piristyspiikki on joulukuun alkuun varattu kylpyläviikonloppu. Tänä vuonna ei ollut varaa ja aikaa lähteä ulkomaille, joten todettiin Villen kanssa, että karataan viikonlopuksi Saimaalle kylpylään rentoutumaan. Olen ihan superinnoissani tästä, sillä pääsen vihdoin kauan odottamaani Järvisydämen kylpylään!

pori_raatihuone_pauliina_mattila_5

Onko siellä muita joille marraskuu tuottaa ongelmia? Vai onko se peräti jonkun lempikuukausia? Olisi kiva kuulla, miten muut selviävät tämän vuoden pimeimmän ajan ohi?

❤ Pauliina

6

Tällä artikkelilla on 6 kommenttia

 1. Noora

  Toi värikkäät vaatteet on mulla kans se yks juttu millä saan tän harmauden kadotettua ????
  Ja sit toinen kuuntelee kesäbiisejä ????

  1. Pauliina M

   Jännä miten vaatteet vaikuttaa niin paljon fiilikseen 🙂 Ja kiitos vinkistä, täytyypä laittaa kesäbiisejä soimaan!

 2. Anne Tikkamäki

  ihania ja yksinkertaisia vinkkejä! ❤️ itselleni auttaa parhaiten pienet piristykset kuten kivassa kahvilassa käynti, jouluvalot ja kynttilät sekä joulun suunnittelu. talvi- ihminen en ole yhtään, mutta joulua kyllä rakastan.

  annejanina.blogspot.com

  1. Pauliina M

   Kiitos ❤ Pienet ihanat asiat arjessa onkin parasta piristystä! Mä oon vasta tänä vuonna tajunnut jouluvalojen ja kynttilöiden ihanuuden ja nyt niillä onkin valeltu koko kämppä 😀

 3. Jenni H

  Hei tajusin nyt vasta, että tuo Saimaan kylpylähän on Holiday Clubin alla, kun katsoin oikein googlesta! 😀 Meillä on miekkosen kanssa lahjakortti Holiday Clubin kylpylöihin/hotelleihin eli aivan loistava idea! Pakko vilkaista löytyiskö enää hyvää paikkaa tälle vuodelle. Tuo Järvisydän on kyllä houkutteleva paikka <3

  1. Pauliina M

   Hei ihan mahtavaa! Nyt äkkiä varamaan paikkaa, oli meinaan aika kortilla noi vapaat paikat Järvisydämessä 🙂 Vaikuttaa kyllä niin kauniilta paikalta!

Vastaa