Pienillä teoilla parempi fiilis

Välillä on päiviä kun mikään ei suju. Silloin ei tee mieli nähdä ihmisiä, vaan ennemminkin maata sängynpohjalla ja mököttää. Välillä sekin on täysin oikea ratkaisu, mutta useimmiten pieni puuhastelu saa fiiliksen plussan puolelle. Sohvalla makaaminen ja leffan tuijotus eivät välttämättä ole parhaimmat fiiliksen nostattajat vaan pieni konkreettinen tekeminen saattaa toimia paremmin. Itselläni ainakin puuhastelemalla jotain kivaa ajatukset selkiytyvät ja fiilis paranee. Samalla saa myös konkreettisia asioita tehtyä, kuten kaapit järjestettyä. Kätevää.

valokuvaus_pauliina

Vinkkejä kivaan kotipuuhasteluun:

Kukat

Olen täysin hurahtanut kukkiin. Ostin alkukesästä terassille uusia kukkia ja yrttejä. Niiden hoivaaminen ja istuttaminen ovat loistavaa hyvän mielen puuhaa. Toivon todella, etteivät nämä kukat koe samaa kohtaloa kuin viime kesän.

”Jos omistat puutarhan ja kirjakokoelman, sinulta ei puutu mitään.” – Cicero

Siivous

Siivous on terapeuttista, kun sitä tekee vapaaehtoisesti ja ilman kiirettä. Kaappien järjestämisen ohella omat ajatukset järjestyvät. Myös ylimääräisen tavaran poisheittäminen puhdistaa omaa olotilaa. Paremman fiiliksen lisäksi tästä saa myös siistimmän kodin.

Lukeminen & Kirjoittaminen

Takuuvarmasti hyvän kirjan lukeminen saa paremmalle tuulelle. Joskus kyllä ajatukset ovat niin täynnä tavaraa, että lukemiseen ei pysty keskittymään. Silloin kannattaa kirjoittaa. Itse kirjoitan vihkoon ylös päässä pyöriviä ajatuksia tai sitten kirjoitan blogiin. Jos taas mieltä painavat tekemättömät asiat saatan listata erilaisia To do – listoja. Näin mieltä vaivaavat asiat saa ulos päästä ja usein jo pelkästään se helpottaa oloa.

valokuvaus_pauliina

valokuvaus_pauliina

Metsä

Ehkä se, että olen lähes koko ikäni asut maalla, tekee metsästä minulle erityisen rentouttavan paikan. Pieni happi hyppely metsässä koiran kanssa tekee niin hyvää mielelle. Vinkkinä myös, että metsässä kulkiessa voi vaikka itkeä rauhassa, koska siellä ei juuri ole vastaantulijoita. Pysähdy metsään ja nauti hiljaisuudesta ja metsän tuoksusta.

Eläimet

Olen eläinrakas ja pelkästään söpön eläimen näkeminen saa minut hyvälle tuulelle. Oman koiran paijaaminen on parasta terapiaa. Jos itseltä ei löydy eläimiä, kannattaa huonona päivänä mennä vaikka kylään ystävälle jolta löytyy karvakuonoja. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla, ystävän seura ja lemmikin rapsuttelu.

Opiskelu

En olisi uskonut ikinä tätä tähän kirjoittavani, mutta totta se on. Usein jos minulla on paha mieli alan tutkia minua kiinnostavia asioita ja opiskella niistä. Uuden oppiminen on palkitsevaa ja lisäksi hyödyllistä. Tämän harrastuksen vuoksi tiedän nippelitietoa esimerkiksi suoliston rakenteesta ja Afrikan historiasta. Opiskellessa saa onnistumisen elämyksiä ja tällä tavoin paremman fiiliksen. Minusta on mahtavaa oppia uusia asioita.

valokuvaus_pauliina

valokuvaus_pauliina

Mistä puuhastelusta teille tulee hyvä mieli?

❤ Pauliina

2

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. raimohee

    Kirjoittaminen on kova juttu itselläni. Lisäksi monenlaisten blogien tutkiskelu ja äärimmäisen hauskat juoksulenkkejä.

    1. Pauliina M

      Kirjoittaminen on kyllä rentouttavaa ja inspiroivaa. Myös blogien lukeminen ja juoksulenkit kuulostaa hyvältä 🙂

Vastaa