Paluu lapsuuteen

Kitukoski_pauliina_mattila

”Jos haluaa elämäänsä lisää iloa ja muistutuksen siitä, kuka oikein onkaan, kannattaa hakeutua niiden asioiden pariin, joista nautti lapsena – aikana, jolloin innostui siitä, mikä tuntui omalta ja luontevalta, ilman ajatusta siitä, mikä on coolia tai sopivaa omassa viiteryhmässä.” -Maria Veitola

En voisi olla enempää samaa mieltä Maria Veitolan kanssa aiheesta. Olen vasta hiljattain sisäistänyt sen, miten paljon pidän vieläkin samoista asioista kuin lapsena. Nautin suuresti luonnossa olosta, rakastan eläimiä ja viihdyn niiden kanssa (etenkin koirien) sekä omistan edelleen sen saman innon ja halun matkustaa kuin lapsenakin.

Kitukoski_pauliina_mattila

Kitukoski_pauliina_mattila

Olen tosiaan omistanut lapsesta asti suuren kaukokaipuun, vaikken koskaan lapsuudessani matkustanut, lukuun ottamatta yhtä Fuerteventuran matkaa kummieni kanssa. Katsoin lapsena kaikki mahdolliset luontodokumentit sekä matkailudokumentit. Haaveilin työstä villieläinten parissa tai tutkijana maailman eri kolkissa. Indiana Jones oli esikuvani ja ajattelin aina isona työni olevan seikkailua ja uusien paikkojen näkemistä.

Löysin retkeilyn uudestaan viime syksynä ja muistin yhtäkkiä, miten paljon nautin siitä pienenä. Mökkeily, telttailu ja metsissä kiertely olivat asioita, joista nautin suuresti lapsena. Huomaan nauttivani näistä edelleen. Metsissä retkeily ei ehkä ole niin mediaseksikästä kuin ulkomailla matkailu, mutta pidän siitä samoin kuin matkailusta. Ulkomaille matkustamisesta tunnen huonoa omaatuntoa sen ilmastokuormituksen vuoksi. Onneksi kotimaanmatkailusta tätä taakkaa ei tarvitse kantaa.

Suosittelen kaikkia muistelemaan, mistä lapsena nautti. Ehkä sieltä löytää uudelleen vanhan unohtuneen harrastuksen tai tavan rentoutua. Ehkä niin löytää lisää iloa elämäänsä.

Kitukoski_pauliina_mattila

Sain joululahjaksi Retkipaikan retkikirjan, josta löytyy yli 80 erilaista retkikohdetta Suomessa. Tätä aletaan kesällä koluamaan läpi. Olen lähiaikoina vakuuttunut Suomesta matkailumaana. Vaikka ulkomailla haluankin yhä matkustaa, niin yhtä palavasti haluan kokea Suomen kaikki kolkat.

Olen kirjoittanut monia postauksia eri kotimaanmatka kohteista, ja näitä on kesällä tulossa aimo annos lisää. Haluaisin myös kuulla minkä tyyppiset kohteet Suomessa teitä kiinnostaa. Tällaiset eräretkipaikat vai hotellit ja kylpylät? Ennen uusia kotimaanmatkareissuja lomailen kuitenkin Balilla ja kirjoittelen muutamat postaukset siitä. Lähdemme tosiaan maanantaina reissuun ja kaikki reissuvalmistelut ovat vielä aivan vaiheessa. Onneksi koirille on sentään hoitopaikka sovittuna!

Bali on ollut pitkään yhtenä unelmakohteena, vaikka siitä hyvin ristiriitaisia kertomuksia olenkin kuullut. Pakkohan sinne on päästä itse katsomaan, minkälainen paikka se on. Kaikki viime hetken vinkit Balille ovat myös erityisen tervetulleita!

Kitukoski_pauliina_mattila

Seuraavat kuvat täällä ovat toivottavasti vähän aurinkoisempia!

Mahtavaa viikonloppua tyypit!

5

Vastaa