Omannäköistä elämää

ajatuksia_pauliinamattila

”Olet muuttunut”

Nämä sanat olen kuullut lähiaikoina monen ihmisen minulle sanovan. Uskon ja toivon, että lauseessa on positiivinen kaiku siitä, että olen muuttunut parempaan suuntaan. Tiedän itsekin muuttuneeni viimeisinä vuosina hurjasti. On pelkästään luonnollista, että ihminen muuttuu elämänkokemusten myötä. Suurin syy muutoksiin on kuitenkin se, että olen ensimmäistä kertaa elämässäni alkanut miettimään, mitä juuri minä haluan elämältäni. Olen joutunut kohtamaan kaikki tunteeni ja toiveeni. Olen hyväksynyt oman temperamenttini, luonteeni ja haluni. Olen tullut enemmän tietoiseksi itsestäni.

En koe tarvetta piiloutua egoni taakse tai turvautua pakkopositiivisuuteen. Olen ymmärtänyt, että kaikkia vaikeita asioita elämässä ei voi sivuuttaa positiivisuudella. Kaiken ei aina tarvitse olla kivaa ja aina ei tarvitse ajatella positiivisesti. Kaikki tunteet ovat yhtä arvokkaita ja vain hyväksymällä ne voi jatkaa eteenpäin. Tärkeintä on nähdä ja kokea kaikki tunteet.

Positiivinen elämänasenne tarkoittaa minulle sitä, että hyväksyn kohtaamani asiat ja uskon silti siihen, että valoa riittää.

”Onnellisuus ei tarkoita, etteikö olisi surua tai haasteita elämässä. Onnellisuus on luottamusta kohdata ne.” -Hidasta elämää

ajatuksia_pauliinamattila

Olen paininut paljon työhön, ihmissuhteisiin ja arkeeni liittyvien asioiden kanssa. Kysynyt itseltäni tuhat kertaa ”mitä haluan, mitä on pakko tehdä, onko tämä oikein, olenko nyt rehellinen itselleni?” Kaikki tämä kipuilu on kuitenkin ollut tärkeää ja pakollista. En halua ajelehtia elämässäni viikosta toiseen. Haluan nauttia arjestani. Haluan elää rohkeata elämää.

Rohkealla elämällä en tarkoita laskuvarjohyppyjä, vuorille kiipeämistä ja karhujen kanssa painimista. Tarkoitan rohkeutta elää omannäköistä elämää, vaikka se aiheuttaisi muille pettymyksiä. Aina, kun tekee jotain normaalista poikkeavaa, joku älähtää. Älähtäjä saattaa olla ihminen, joka itse kipuilee niin sanotussa normaalissa.

Omannäköinen elämä vaatii sitä, että tiedostaa omat arvonsa ja näkee itsensä aidosti. Onko omat arvosi synkassa nykyisen elämän kanssa? Olet itse vastuussa omasta hyvinvoinnista.

Eli koen itsekin muuttuneeni, parempaan suuntaan. Olen palannut niihin asioihin, jotka jo lapsena kiinnostivat minua. Olen ollut rehellisempi itselleni ja läheisilleni. Olen tehnyt enemmän asioita, joista nautin. Olen karsinut elämästäni paljon turhaa. Niin henkisesti kuin fyysisestikin. On outoa, että ajatellaan temperamenttisen, suoransanaisen ja voimakkaan ihmisen olevan ajattelematon ja kykenemätön herkkyyteen.

”En ole valmis neuvottelemaan kanssasi siitä, millainen minun tulisi olla. Jos sen teen, mahdun ehkä sinun muottiisi, mutta en kuulu enää itselleni.” -Brene Brown

Omannäköisen elämän rakentuminen on alkanut vasta nyt, kun olen tajunnut mitä haluan. Tie voi olla pitkä, mutta nautin matkasta. Nautin matkasta, koska koko matka on minun näköistäni. Ei jonkun muun sanelemaa tai yleisten normien määräämää.

ajatuksia_pauliinamattila

Oman jutun löytämiseen ovat auttaneet nämä kysymykset:

Mitkä asiat tuovat elämääni onnellisuutta ja iloa?

Mistä olen kiitollinen?

Missä olen taitava?

Minkälaisesta arjesta pidän?

Mitkä ovat omat arvoni?

Mitä haluan viestiä muille?

Toivon, että muutkin pysähtyisivät omassa arjessaan ja miettisivät omaa onnellisuuttaan.

❤ Pauliina

2

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. jadejessika

    Hyviä ja tärkeitä ajatuksia! Noita kysymyksiä pysähdyn itsekin aina säännöllisesti miettimään.

    1. pauliina

      Kiitos!

Vastaa