Mitä tekisit, jos voisit tehdä ihan mitä vain?

matkustus_pauliinam

Unelmat ja unelmointi ovat minulle tärkeitä aiheita. Rakastan unelmoida ja myös suunnitella tapoja unelmieni toteuttamiseen. Tykkään unelmoida isosti ja melko mahdottomistakin asioista. Unelmointi on hauskaa ja pitää elämänhaluni korkealla. Se on syy, miksi jaksan pompata aamulla ylös sängystä ja painella räntäsateen saattelemana töihin.

Unelmointi on myös järkevää, koska usein saavutat helpommin asioita, jotka olet jo käynyt mielessäsi läpi. Asioiden saavuttamiseen kuitenkaan harvoin riittää pelkkä unelmointi. Isojen päätöksien tekoon ja haaveiden jahtaamiseen tarvitaan kuitenkin sisäinen motivaatio, jota unelmointi luo. Siksi pidän unelmointia myös hyvin tärkeänä osana oman näköisen ja onnellisen elämän luomista.

matkustus_pauliinam

matkustus_pauliinam

Monet pitävät unelmointia haihatteluna ja turhanpäiväisenä hömppänä. Ehkä meille suomalaisille onkin sisäänrakennettu tietynlainen mentaliteetti. Vain puuduttavalla ja kovalla työnteolla voi saavuttaa asioita ja realistinen tulee olla kaikessa. Turha tavoitella mitään normaaliarkea kummempaa. ”Ken kuuseen kurkottaa se katajaan kapsahtaa”. Olen törmännyt myös kommentteihin, että pitäisi olla tyytyväinen, kun on työpaikka ja katto pään päällä sekä ruokaa jääkaapissa. Turhaa haihattelua haaveilla muusta. Olen kyllä kiitollinen näistä asioista. En kuitenkaan koe, että unelmointi veisi pois kiitollisuuttani nykyhetkeen.

Usein sanotaan, että vain taivas on rajana elämässä. Olen kuitenkin sitä mieltä, että kyllä mieli tulee vastaan ennen taivasta. Usein rajoitamme unelmointia sellaisiin asioihin, joiden saavuttamisesta on jo merkkejä olemassa tai joiden saavuttaminen tuntuu realistiselta. Itsekin unelmoin usein tällaisista asioista, se tuntuu turvallisemmalta. Kuitenkin kaikkein inspiroivinta ja vapauttavinta on unelmoida niin, että kaikki on mahdollista. Silloin kun sinulla on maailma, joka on täynnä mahdollisuuksia. Unelmoida kuten lapsena, jolloin ei ollut rajoja.

matkustus_pauliinam

matkustus_pauliinam

Mitä tekisitte, jos voisitte tehdä ihan mitä vain? Mitä tekisitte, jos ei olisi mitään rajoja tai rajoitteita? Kun mikään ei olisi mahdotonta?

Tällaisen ajattelu voi tuntua jopa vaikealta, koska realistinen mieli luo haaveilulle helposti estoja.

Minä matkustelisin ympäri maailmaa poikaystäväni kanssa toinen toistaan henkeäsalpaavampiin paikkoihin. Valokuvaisin vieraita maita, kulttuuria, ihmisiä ja eläimiä. Kirjoittaisin kirjan. Tekisin töitä itse määräminäni aikoina. Työni olisi intohimoni ja saisin siitä suurta inspiraatiota. Tekisin päivittäin töitä kuitenkin vain sen verran, että minulle jäisi aikaa muuhunkin. Minulla olisi aikaa päivittäin lukea, opiskella uusia kieliä, urheilla, joogata ja vain olla. Asuisin talvet ulkomailla jossain lämpimässä. Pystyisin auttamaan ihmisiä, etenkin hädässä olevia lapsia. Tapaisin kiinnostavia ihmisiä ja kävisin mielenkiintoisia keskusteluja heidän kanssaan.

Pelkästään näiden asioiden ajattelu saa minut hyvälle tuulelle. Kun on unelmia, on toivoa. Ja kun on toivoa, ei mikään tunnu mahdottomalta.

Unelmoikaa isosti.

matkustus_pauliinam

matkustus_pauliinam

Ps. Järkyttävän matkakuumeen riivaamana postauksen kuvitukseksi valikoitui kuvia parin vuoden takaiselta Meksikon reissulta.

❤ Pauliina

6

Vastaa