Miksi ja miten treenaan?

kevät_luvia_pauliina_mattila

Treenasin ennen salilla hyvin ulkonäkökeskeisesti ja lähes kaikki tavoitteeni, olivat ulkonäköön liittyviä. En sano, että ulkonäön vuoksi treenaaminen on väärin. Minulle se kuitenkin aiheutti pientä stressiä. Nautin kyllä salilla käymisestä, mutta jatkuva peilin kyttääminen ärsytti. Vuosi sitten lähdin Crossfitin alkeiskurssille ja sille tielle olen jäänyt. Ihastuin lajin haastavuuteen ja rankkoihin treeneihin. Uusien taitojen oppiminen on motivoivaa ja kannustava ilmapiiri takaa hauskat treenit. Salillamme ei juuri ole peilejä, joten itsensä tuijottelukin on vähentynyt. Crossfitissa minua kiinnostavaa myös jatkuva uusien taitojen oppiminen. Aina löytyy uutta opittavaa.

Tällä hetkellä siis treenaan pääsääntöisesti Crossfit -salilla. Tämän lisäksi käyn silloin tällöin edelleen bodailemassa, koska sekin on hauskaa ja tukee Crossfit -treenejä hyvin. Näiden rankkojen treenien rinnalla teen joogaa ja lenkkeilen. Yhteensä treenejä tulee viikkoon noin 4-5. Vaihtelen treenien määrää sen mukaan, miten rankkoja ne ovat. Lisäksi pidän kevennetyn viikon yleensä neljän viikon välein. Silloin treenaan huomattavasti vähemmän.

Treenaan tavoitteellisesti, mutta suhtaudun treenaamiseen rennosti. Jos esimerkiksi aikatauluni ovat muuten todella tiukat, skippaan treenit. En koe huonoa omaatuntoa treenaamattomuudesta. Treenit ovat minulle vain osa arkeani, eivät elämäni tärkein asia. Rakastan treenaamista, mutta rakastan monta muutakin asiaa arjessani. Lisäksi ylimääräinen lepo on välillä vaan hyväksi kropalle ja treeneissä kehittymiselle.

kevät_luvia_pauliina_mattila

kevät_luvia_pauliina_mattila

Miksi treenaan?

Treenaan, koska nautin siitä. Nautin kehoni liikuttamisesta ja jopa niistä rääkkitreeneistä. Kunnon hikoiluin jälkeistä endorfiiniryöppyä ei voita mikään. Pidän itseni haastamisesta ja urheilussa saan sitä tehdä. Itsensä ylittäminen treeneissä on mahtavaa. Olen huomannut sen myös lisäävän itsevarmuutta. Hyvässä kunnossa ollessani tunnen selviäväni arjessakin vastoinkäymisistä paremmin. Treenaaminen luo minulle tietynlaista I can do it -asennetta.

En treenaa laihtuakseni tai kasvattaakseni lihaksia. Treenaan, koska se on hauskaa. Pidän kyllä urheilullisesta vartalosta. Ulkonäkö ei kuitenkaan ole minulle syy treenaamiseen, lähinnä sen on bonus. Mielestäni on mahtavaa, että oma kroppa näyttää hyvinvoivalta ja terveeltä. En usko, että pelkästään ulkonäön vuoksi treenaaminen kantaa kovin pitkälle. Jos ei pidä treenaamisesta, pelkkä ulkoinen motivaatio tuskin riittää elämän mittaiseen liikkumiseen. Suosittelenkin kaikkia etsimään itselleen sellaisen liikuntamuodon josta nauttii, koska sisältä kumpuava hyvä olo saa sinut menemään aina uudestaan liikkumaan.

kevät_luvia_pauliina_mattila

kevät_luvia_pauliina_mattila

kevät_luvia_pauliina_mattila

Miten te treenaatte? Onko teillä, joku tietty laji ylitse muiden?

Liikunnallista ja aurinkoista sunnuntaita!

❤ Pauliina

2

Vastaa