Matkalla joogaopettajaksi osa 1

asana

Hain joogaopettajakoulutukseen viime vuoden alkusyksystä. Pääsin mukaan ja lokakuussa koulutus alkoi oman harjoituksen vaiheella. Koulu on Heartful Yoga Academy ja pääopettajana toimii ihana Kaisa Kärkkäinen. Tulevat lähiopetuspäivät järjestetään Kaisan luona Espoossa. Koulutuksesta saa oikeuden kansainväliseen Yoga Alliance RYT200-sertifikaattiin.

Ensimmäisessä vaiheessa paneuduttiin omaan joogaharjoitukseen ja kerran kuussa oli etäluento, jossa käytiin yhdessä ryhmän kanssa erilaisia tehtäviä läpi ja keskusteltiin niiden herättämistä ajatuksista.

Tammikuussa piti alkaa lähiopetuspäivät, joita on noin kerran kuukaudessa kaksi päivää. Maailman tilanteen vuoksi nämä lähipäivät toteutetaan tällä hetkellä etäopetuksena. Nyt takana on kaksi ensimmäistä ”lähipäivää”. Päivät ovat olleet intensiivistä opetusta, fyysistä harjoitusta ja mielenkiintoisia alan ammattilaisten luentoja. Uskon, että näistä olisi saanut vielä enemmän irti oikeasti paikalla olemalla, mutta etäopetus oli kuitenkin hyvin toteutettu. Koulutukseen sisältyy monien eri ammattilaisten luentoja. Koulutuksen aikana opiskellaan muun muassa joogafilosofiaa, anatomiaa, yrittäjyyttä ja markkinointia. Koulutus on sisällöltään hyvin laaja ja antaa hyvät valmiudet joogan opettamiseen.

Koulutus on pitkä ja sisältää 24 lähiopetuspäivää. Joogaopettajaksi valmistun todennäköisesti tammikuussa 2022. Mielestäni pitkä koulutus on hyvä, jotta lähiopetuspäivien välille jää aikaa sisäistää opittuja asioita.

asana

Miksi lähdin koulutukseen?

Olen harrastanut joogaa noin viiden vuoden ajan. Välillä säännöllisesti ja välillä vähemmän säännöllisesti. Jooga on ollut minulle muista lajeista palauttavaa harjoittelua. Viimeiset pari vuotta jooga on kuitenkin kiinnostanut minua yhä enemmän ja enemmän. Ei pelkästään fyysisenä harjoituksena vaan sen avulla olen saanut rentouduttua ja rauhoituttua. Joogasta on muodostunut minulle tapa vähentää stressiä ja kestää arjen kuormitusta. Kiinnostus joogaa kohtaan on muuttunut laajemmaksi kuin pelkästään hienojen asentojen tekemiseksi.

Liikunta-ala on jo vuosia vetänyt minua puoleensa, mutta mikään muu koulutus ei ole tuntunut oikealta. Rakastan liikuntaa ja edelleen harrastan monia muitakin lajeja kuin joogaa. Jooga on kuitenkin se, jota haluaisin tulevaisuudessa jakaa muillekin. Olen itse saanut siltä niin paljon. Joogassa kiinnostaa myös se, miten se sopii kaikenikäisille ja kaikissa elämäntilanteissa oleville ihmisille. Joogaharjoitus muovautuu elämän mukaan.

En tiedä aionko koskaan tehdä joogaopettajan työtä vai jääkö koulutus syventämään vain omaa harjoitustani. Kiinnostusta opettamista kohtaan kyllä on, mutta haluan rauhassa katsoa koulutuksen edetessä, tuntuuko opettaminen omalta jutulta.

Nämä kaksi ”lähiopetus” päivää saivat minut entistä enemmän innostumaan joogasta ja sen monipuolisuudesta. Ajattelin tehdä tästä opettajamatkastani pienimuotoisen päiväkirjan tänne blogin puolelle. Näin pystyn myös itse palaamaan ajatuksiini koulutuksen jälkeenkin.

Innolla odotan tulevaa vuotta joogan parissa.

namaste

❤ Pauliina

3

Tällä artikkelilla on 3 kommenttia

 1. Henna Tee

  Moi!
  Itse olen samoissa tunnelmissa. Aloitin joogaopinnot äskettäin. Asun ulkomailla ja täällä lockdownit ja muut rajotukset on hieman hidastaneet etenemistä. Mutta kyllä se tästä. Kiva seurata sinun matkaasi!

  1. pauliina

   Moi!
   Mahtava kuulla!
   Voin vain kuvitella minkälaisia haasteita lockdownit aiheuttavat ulkomailla, sillä täälläkin ne hankaloittavat opintoja.

 2. Nina

  Moikka Pauliina!

  Löysin blogisi googlatessani Heartul Yoga-koulutuksen tiimoilta kokemuksia aiemmilta tai nykyisiltä opiskelijoilta. Oli mielenkiintoista lukea tekstisi, aion itsekin laittaa hakemukseni tähän koulutukseen aivan lähiaikoina. Kiva muutenkin löytää toinen jooga-aiheesta blogia pitävä henkilö. Jätän tuohon oman blogini URL:n, olen sinne jonkin verran meditaatio-ja jooga-aiheisia juttuja kirjoitellut vuosien varrella. Ehkäpä tavataan joskus joogan parissa jossakin 🙂 Syysterveisin Nina

Vastaa