Kotimaan matkavinkki – Ruissalon kylpylä

*Kaupallinen yhteistyö @ruissalonkylpylä & @somessa.com

Pari viikkoa sitten pakkasimme laukumme ja koiramme autoon ja lähdimme kylpylään. Tai oikeastaan veimme Pikun, vanhemman koiramme, vanhemmilleni hoitoon ja sen jälkeen suuntasimme kohti Ruissaloa. Luka pääsi ensimmäistä kertaa yöpymään hotelliin, joten vähän meitä omistajia jännitti, kuinka 14 viikkoa vanha pentu siihen suhtautuu.  Ajomatkan Luka nukkui kauniisti takapenkillä turvavöissä. Hänestä on kehkeytynyt loistava automatkaaja, joka on tulevaisuutta ajatellen ihan huippuhyvä juttu. Aiomme nimittäin matkustaa paljon koirien kanssa ja meille on tärkeää, että koirat pystyvät rentoutumaan autossa.

ruissalon_kylpylä

Parin tunnin ajomatkan jälkeen saavuimme idylliseen Ruissalon kylpylään. Kävimme ilmoittautumassa sisään ja saimme huoneemme avaimet. Olin todella iloinen siitä, kuinka ihanan vastaanoton Luka sai jo respassa. Työntekijät tulivat häntä moikkaamaan ja olivat aidosti iloisia koiravieraasta. Saimme mainion koirahuoneen ensimmäisestä kerroksesta. Huone oli iso ja sieltä löytyi ihana parveke. Huoneessa odotti myös yllätys Lukalle; pussillinen herkkupaloja. Kätevintä huoneessa oli mielestäni se, että huoneen oven vieressä oli uloskäynti. Tämä helpotti koiran pissatusta, sillä pentua täytyy käyttää melko usein ulkona.

ruissalon_kylpylä

ruissalon_kylpylä

Kun olimme vieneet tavaramme huoneeseen, lähdimme tutkimaan lähiseudun luontopolkuja. Poikkesimme myös hotellin lähellä sijaitsevassa koirapuistossa, jossa Luka pääsi leikkimään muiden koirien kanssa. Ulkoiltuamme pari tuntia lähdimme kahville Honkapirttiin. Honkapirtti on ihanan tunnelmallinen kahvila, jossa on tarjolla kahvia, oman leipomon herkkuja sekä keittolounas. Koirat ovat erityisen tervetulleita kahvilaan ja Lukalle tarjottiinkin heti keittokinkkua ja sylintäydeltä rapsutuksia.

Ruissalo on osa luonnonsuojelualuetta ja tunnettu upeista maisemistaan sekä luontopoluistaan. Sieltä löytyy Ruissalon kylpylän ja Honkapirtin lisäksi muun muassa hyvin varusteltu leirintäalue, kasvitieteellinen puutarha, golfkenttä ja paljon muuta. Meillä oli aikaa viettää Ruissalossa vain vuorokauden verran, joten ihan kaikkea emme saaneet mahtumaan vierailuumme.

ruissalon_kylpylä

ruissalon_kylpylä

ruissalon_kylpylä

Honkapirtin kahvin ja munkkien jälkeen lähdimme rentotumaan hotellihuoneeseen. Luka oli onnellinen päästessään hotellinlakanoihin nukkumaan. Aikomuksemme oli mennä tässä kohtiin Villen kanssa kylpylään uimaan, mutta Ville oli loukannut edellisenä päivänä töissä toisen kätensä. Kädestä löytyi 18 tikkiä, joten saunominen ja uiminen oli ehdottomasti kielletty. Niinpä päätimme levätä ja otimme kunnon päiväunet.

ruissalon_kylpylä

Koko päivän ulkoiltuamme odotimme kovasti illallista Ravintola Merisalissa. Iltakahdeksalta meitä odotti ravintolassa kolmen ruokalajin illallinen. Ravintolassa oli rauhallinen tunnelma ja hyvä palvelu. Kasvissyöjällekin löytyi ruokavaihtoehtoja. Otin itse ahventa ja Ville valitsi pihvin pääruoaksi. Ruuat olivat maistuvia ja talon viini hyvää. Erityismaininnan saa kuitenkin jälkiruokaohukaiset. Ne olivat superherkullisia!

ruissalon_kylpylä

ruissalon_kylpylä

Jännitimme vähän, miten Luka reagoi yksin hotellihuoneeseen jäämistä. Hän on jäänyt aina hyvin kotona yksikseen, mutta hotellihuone on kuitenkin vieras ja jännittävä paikka. Illallisen jälkeen hipsimme huoneeseen ja meitä odotti hellyttävä näky, Luka nukkui kippuralla sängyssä. Herätimme kuitenkin vielä pilkku herran ja kävimme ulkoilemassa.

ruissalon_kylpylä

ruissalon_kylpylä

Kunnon yöunien jälkeen maistui aamiainen Merisalissa. Aamiaisen jälkeen lähdimme vielä tutkimaan luontopolkuja. Sateinen marraskuu ei tuonut ihan oikeutta upeille Ruissalon maisemille. Voin vain kuvitella, kuinka kauniilta nuo maisemat näyttävätkään kesällä.

Koiran kanssa matkaaminen Suomessa on todella helppoa. Nykyään löytyy monia hotelleja, joissa on koirahuoneita sekä useat ravintolat ja kahvilat toivottavat koirat tervetulleiksi. Näköjään jopa pienen pennun kanssa pystyy helposti reissaamaan. Asennoituu vain siihen, että ulkona käydään usein ja menot pitää suunnitella pitkälti koiran mukaan. Pennulle kaikki tällainen on myös uutta, joten se ei välttämättä osaa käyttäytyä aina toivotulla tavalla. Kärsivällisesti vain opettamaan, niin koirasta kasvaa kunnon reissukaveri.

Olen tänä vuonna todella innostunut kotimaan matkailusta ja uusia reissukohteita on mielessä pilvin pimein. Suomi on ihan loistava matkailumaa! Suomessa matkailu on helppoa ja sen lisäksi hyväksi ilmastolle ja Suomen taloudelle. Suosittelenkin kaikkia himoreissaajia tutkimaan myös Suomen matkailumahdollisuuksia upeiden ulkomaankohteiden lisäksi.

Näin joulun alla haluan myös muistuttaa, että erilaiset matkalahjakortit Suomen sisällä ovat loistavia lahjavaihtoehtoja. Elämykset ovat mielestäni paljon parempia lahjoja kuin materia. Lahjakortteja Sunborn-hotelleihin voit ostaa täältä.

ruissalon_kylpylä

Olimme tulleet Ruissaloon rentoutumaan ja sitä se todella oli. Syömistä, nukkumista, ulkoilua ja toisistamme nauttimista.

 Pauliina

6

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. Noora

    Näyttää hyvin houkkutelevalta paikalta ja varmasti ollut rentouttava loma ❤️

    1. pauliina

      Kiitos <3 Oli kyllä ihana paikka ja rentouttava viikonloppu 🙂

Vastaa