Kotimaan matkavinkki – Nuuksio

Kotimaanmatkailu_nuuksio

Halusimme lähteä lyhyelle viikonlopun reissulle Suomeen. Ajatuksena oli rento mökkiviikonloppu. Ulkoilua, saunomista ja uimista. Täysin poissa arjen askareista. Olin kuullut Nuuksion kansallispuistosta paljon hyvää, joten ajattelin etsiä sen läheltä vuokramökkiä. Nuuksio sijaitsee Espoossa, joten kovin pitkä ajomatka meillä ei sinne ollut, vain vähän alle kolme tuntia. Löysin Hawkhillin vuokramökit ja laitoin heille heti viestiä ainoasta vapaana olevasta mökistä. Saimme sovittua mökin vuokrauksen viikonlopuksi. Mökki sijaitsi loistavasti kansallispuiston reunalla.

Kotimaanmatkailu_nuuksio

Saavuimme mökille perjantai-illalla, joten ilta meni vain rennosti saunoen ja uiden. Seuraavana päivänä lähdimme kiertämään Nuuksion kansallispuistoa. Ensin meillä oli tarkoitus kiertää kävellen Korpinkierros, joka on noin 7,5 km pituinen. Päivä oli kuitenkin niin kuuma, etten halunnut lähteä koiran kanssa niin pitkälle patikoinnille. Päätimme ajaa Haukkalammen parkkipaikalle ja lähteä sieltä kiertelemään lyhyempiä reittejä.

Valinta olikin aivan mahtava. Parkkipaikalta pääsi suoraan metsäreiteille kävelemään. Käveltiin lammen reunaa ja käytiin lammen keskellä olevalla pienellä saarekkeella istuskelemassa. Kiipeilimme mahtavilla kalliolla ja istuskelimme nauttimassa hiljaisuudesta. Upeita näköaloja pääsee ihastelemaan esimerkiksi haukankierroksella, joka on noin neljän kilometrin mittainen.

Kotimaanmatkailu_nuuksio

Kotimaanmatkailu_nuuksio

 

Reittien varsilla oli paljon grillauspisteitä ja vessoja. Kaikkialla oli siistiä ja vitsit mitä näkymiä. Todella kaunista luontoa. Lammet olivat täynnä lumpeita ja joka puolella kohosi toinen toistaan kauniimpia kalliomuodostumia.  Nuuksion kansallispuistoon kuuluu yhteensä yli 80 pientä järveä ja lampea. Puistosta löytyy myös suoalueita sekä rämeitä.

Nuuksiossa on todella mahtavat aktiviteetti mahdollisuudet. Siellä voi patikoida, lenkkeillä, pyöräillä, meloa, uida.. Mitä oikeastaan keksiikään. Osa reiteistä sopii myös pyörätuolilla kulkeville. Reitit on merkattu selkeästi eri värisillä laatoilla, joten reitin seuraaminen on helppoa, jopa tällaiselle surkealle suunnistajalle.

Kotimaanmatkailu_nuuksio

Kotimaanmatkailu_nuuksio

Nuuksiossa voi myös telttailla. Miten ihanaa olisikin pystyttää teltta rauhallisen lammen rantaan ja viettää yö siellä. Illalla voisi bongailla liito-oravia ja katsella Nuuksion kuuluisia auringonlaskuja. Huomasin myös Instagramista, että Nuuksiossa on mahdollista nukkua puuhun viritetyssä telttapussissakin (en tiedä virallista nimitystä ????). Näyttää siistiltä!

Pääkaupunkiseudulla asuvilla Nuuksio on varmasti mahtava paikka paeta kaupungin hälinää. Kannattaa sinne kuitenkin lähteä vähän kauempaakin. Itse nautin täysin siemauksin viikonlopusta Nuuksion rauhassa.

Kotimaanmatkailu_nuuksio

Nyt pakkaan kassit seuraavaa mökkireissua varten. Hyvää juhannusta kaikille!

❤ Pauliina

2

Vastaa