Kotimaan matkavinkki – Naantali

naantali_pauliinam

Viikko sitten päätimme lauantaiaamuna lähteä päiväksi johonkin kivaan Suomen kesäkaupunkiin. Päädyimme Naantaliin, koska sinne ajaa alle kaksi tuntia Luvialta ja kaupunkia oli paljon minulle kehuttu. Olen siellä käynyt nuorempana Muumimaailmassa ja joskus syömässäkin, mutta näistä reissuista on kulunut jo melkein kymmenen vuotta. Lisäksi Naantalia oli moni minulle Instagramissa suositellut, kun kysyin kotimaanmatkailu vinkkejä.

Saavuimme Naantaliin aamupäivällä ja lähdimme kiertelemään vanhaa kaupunkia. Sieltä löytyi suloisia pikkuputiikkeja, kahviloita sekä kauniita vanhoja taloja. Lempi-aluettani oli kuitenkin satama-alue. Tuntui kuin olisi tullut ulkomaille, jonnekin Etelä- Euroopan lomakohteeseen. Kaunis satama, jota ympäröi monet ravintolat. Viereisessä puistossa bändi soitti balladeja. Täydellistä.

naantali_pauliinam

naantali_pauliinam

naantali_pauliinam

Ravintolat ja kahvilat Naantalissa

Ravintola Valborg

Tässä ravintolassa kävimme syömässä lounaan. Testattiin pitsa ja vuohenjuustosalaatti. Kummatkin olivat todella herkullisia. Valborgissa on ihana sisäpiha, jonka terassilla nautimme oman lounaamme. Palvelusta ja paikasta kyllä täydet pisteet.

naantali_pauliinam

naantali_pauliinam

Hasta La Pasta

Jos mielesi tekee herkullista pastaa, suuntaa tänne. Ravintola tarjoaa tuorepastaa, salaatteja ja leivonnaisia. Lisäksi ravintolan sisustus ja ulkoasu ovat suloiset!

Muumimaailman eriskummallinen kahvila

Tämä on ainoa, jossa en ole vielä käynyt ja se kyllä harmittaa. Ensi reissulla tämä on ensimmäinen paikka, jossa käyn. Vaikuttaa niin söpöltä. Etenkin lasten kanssa varmasti ihan huippu.

Café Amandis

Amandis mainostaa Suomen parhaita vohveleita ja täytyy sanoa, ettei kyseinen mainos kauhean pahasti metsään mene. Otin annoksen, jossa oli vohveleita, kermavaahtoa, jäätelöä ja mansikoita. Melko täydellistä minun mielestä. Lisäksi kahvilassa oli aivan ihana palvelu ja maukasta kahvia. Iso plussa tuli Iittalan taikametsä kahvikupeista sekä siitä, että santsikuppi oli ilmainen.

naantali_pauliinam

Mahtavien ruokapaikkojen lisäksi me vierailimme Naantalin pikkuputiikeissa. Ostin lähellä tuotettua hunajaa ja haaveilin vintage-ostoksista. Vanhan kaupungin sokkeloisilta kaduilta löytyi paljon paikallisia käsityöliikkeitä ja erilaisia taidegallerioita. Muumimaailma on varmasti suosituin kohde ja se onkin loistava paikka lapsiperheille. Muumimaailman lisäksi kannattaa tsekata Vanha kaupunki ja Kultaranta.

naantali_pauliinam

naantali_pauliinam

Mielestäni Naantali on upea kesäkaupunki. Pikainen päivävisiittikin riittää kaupungin tsekkaamiseen, mutta majoituspaikkojakin löytyy campingalueista kylpylään.

Ps. Naantalissa paistaa aina aurinko.

naantali_pauliinam

❤ Pauliina

0

Vastaa