Kotimaan matkavinkki – Joutsijärvi

Joutsijärvi_PauliinaMattila

Sunnuntai on nykyään lempipäiväni viikosta. Silloin ei yleensä ole mitään sovittuja menoja tai töitä. Sunnuntaisin pakkaamme reppumme ja lähdemme koirien kanssa ulkoilemaan. Kierrämme lähistöltä löytyviä luontopolkuja ja etsimme kivoja nuotio -ja laavupaikkoja.

Viime viikolla olimme Kullaalla sijaitsevalla Joutsijärvellä ulkoilemassa. Siellä vierähtikin neljä tuntia kävellen, riippumatossa makoillen ja nuotiolla grillaillen. Pysäköimme auton Reikitaipaleen järven vieressä kulkevalle tielle ja kävelimme siitä polkua pitkin järvenrantaan. Patikointipolku kulki kauniissa maisemissa järven rannassa.

Joutsijärvi_PauliinaMattila

Joutsijärvi_PauliinaMattila

Pysähdyimme Hiivaniemien laavulla, josta löytyi kaksi nuotiopaikkaa, laavu, puucee ja puuliiteri. Puuliiteristä löytyi puita ja laavulta löytyi nokipannu sekä kattila ja paistinpannu. Saimme tehtyä laavulla hyvät ruuat ja jälkkäriksi keitimme kahvit. Koirat lepäsivät ruokailun ajan laavussa.

Joutsijärvi on ihana paikka. Se on suurimpia järviä Satakunnassa. Retkeilyreitti on kokonaisuudessaan noin 27 kilometriä pitkä. Reitti kiertää koko Joutsijärven ympäri ja sopii vaellettavaksi yhden yön tai viikonlopun aikana. Retkeilyreitille voi hyvin myös tehdä tällaisia muutaman tunnin päiväretkiä kuten me teimme. Ehdimme ensimmäisellä kerralla nähdä vain murto-osan paikasta, joten palasimme sinne eilen uudestaan.

Joutsijärvi_PauliinaMattila

Joutsijärvi_PauliinaMattila

Eilen kävelimme toisella puolella järveä, josta löytyi muun muassa kaksi erilaista lossia, jolla pääsi saaresta toiseen. Aika hauska keksintö. Toinen losseista oli vähän isompi ja lossin näköinen, toinen taas oli lossina toimiva soutupaatti.

Lähdimme kävelemään Paluksenpielen savusaunoilta ja päämääränämme oli Tuurunkankaan autiotupa. Matka oli noin 2 km suuntaansa. Autiotuvalta löytyi puucee, nuotiopaikka ja puuliiteri, jossa ei kyllä ollut klapin klapia. Onneksi saimme kyhättyä märistä puista ja mukanamme olleesta paperista nuotion silti. Grillasimme muutamat makkarat ja söimme muut eväät, jonka jälkeen lähdimme kävelemään takaisinpäin pimeää karkuun.

Mikäli innostuit Joutsijärvestä niin tästä pääset tsekkaamaan retkeilyreitin kartan.

Joutsijärvi_PauliinaMattila

Joutsijärvi_PauliinaMattila

Täytyy kyllä sanoa, että alkusyksystä tehty päätös ulkoilla joka sunnuntai kunnolla on ollut kyllä paras hetkeen. Ihanaa aikaa yhdessä Villen ja koirien kanssa. Näkee ihania paikkoja, kaikki saavat hyvää liikuntaa, mieli rauhoittuu ja ollaan yhdessä ilman elektroniikkaa. Luonnossa liikkuminen on minulle tapa purkaa stressiä ja saada viikon pölyt karistettua harteilta. Samalla se on myös kropalle hyvää palauttavaa liikuntaa.

Minua onkin purrut oikein kunnon eräkärpänen ja suunnitelmissa onkin ostaa omat retkeilyvarusteet 4 vuodenajan teltasta makuupusseihin. Suomessa on monen monia kansallispuistoja ja paikkoja, joissa olisi mahtava päästä kunnolla vierailemaan. Talvi tulee nyt vähän huonoon aikaan eräkärpäsen kannalta, vaikka voihan talvellakin yöpyä teltassa. Taitaa olla kyllä tällaiselle aloittelijalle vähän liian raffia.

Joutsijärvi_PauliinaMattila

Onko täällä muita retkeilystä kiinnostuneita?

 Pauliina

6

Tällä artikkelilla on 6 kommenttia

 1. noora

  Vitsit miten ihanan näköinen retki ❤️
  Tuli samantien fiilis et tonne päästävä ❤️

  1. pauliina

   On kyllä kaunis paikka 🙂 Suosittelen käymään!

 2. Nimetön

  Tuttua seutua. Siellä on tullut retkeiltyä. Kivat ulkoilureitit. Suosittelen myös retkeilemään ❤️❤️❤️

  1. pauliina

   Joo Joutsijärveltä löytyy kyllä hyvät ulkoilureitit <3

 3. Janne

  Hyvä juttu… Hienot kuvat tykkäsin

  1. pauliina

   Kiitos 🙂

Vastaa