Kiitollinen kuluneesta vuodesta

vuosivaihtuu_pauliina_mattila

Vuoden viimeisenä päivänä on hyvä pysähtyä ja miettiä kulunutta vuotta. Kun mietin vuotta 2018 tunnen päällimmäisenä kiitollisuutta kaikesta. Vuosi on ollut minulle monenlaisten muutosten vuosi. Olen tehnyt paljon töitä, valmistunut korkeakoulusta, aloittanut blogin ja oppinut itsestäni paljon. Olen alkanut ymmärtämään, kuinka suuri merkitys omilla unelmilla ja niiden toteutumisella omaan onnellisuuteen on. Olen myös oppinut sen, että mitä vähemmän välittää siitä, mitä muut sinusta ajattelevat sitä onnellisempi voit omassa arjessasi olla. Omien tavoitteiden luomien ja omanlaisen elämän rakentaminen on ollut minulla tänä vuonna vahvasti yhtenä teemana.

Olen todella ylpeä siitä, että sain korkeakoulun pakettiin ja kädessäni on nyt hyvillä arvosanoilla kuorrutettu tutkintotodistus. Koulutaival oli puuduttavalla tavalla rankka ja haastoi minua monella tapaa. Keskeyttäminen kävi monesti mielessä, joten tällä hetkellä olen niin ylpeä siitä, että jaksoin käydä koulun loppuun. Ilman mahtavien luokkakavereideni ja Villen tukea en olisi välttämättä käynyt koulua loppuun asti. Iso kiitos heille tsempeistä. Koulusta valmistuminen pakotti myös miettimään, mitä työtä oikeasti haluan tulevaisuudessa tehdä ja kuinka sen voin saavuttaa.

vuosivaihtuu_pauliina_mattila

vuosivaihtuu_pauliina_mattila

Olen oppinut arvostamaan omaa määrätietoisuuttani ja periksiantamatonta luonnettani. Olen kuitenkin vastapainoksi alkanut opettelemaan rentoutumista ja pyrkinyt luopumaan perfektionismistani. Tiedän nykyään pystyväni saavuttamaan elämässäni haluamani asiat, kunhan teen paljon töitä niiden eteen. Tänä vuonna olen oppinut omasta luonteestani paljon. Olen aina rakastanut olla ihmisten ympäröimänä ja esiintymistilanteet sekä muut sosiaaliset tilanteet ovat olleet minulle helppoja. Olen myös hakeutunut aina ihmisten seuraan ja nauttinut suuressa porukassa olemisesta. Tänä vuonna olen huomannut viihtyväni enemmän yksin ja pienessä porukassa. Lataudun yksinollessani ja nautin puuhastella omia asioita yksikseni. Pidän edelleen sosiaalisista tilanteista ja ihmisten kanssa keskusteluista, mutta vastapainoksi olen todella alkanut nauttimaan omasta ajastani.

Olen haastanut itseäni myös fyysisesti enemmän kuin koskaan. Yksi vuoden parhaista päätöksistä oli lähteä CrossFitin alkeiskurssille. Monta vuotta pelkästään salilla käyneenä kaipasin jo kovasti vaihtelevampaa treeniä ja vähemmän ulkonäkökeskeisyyttä. Tätä kaikkea saan CrossFitista. Laji on opettanut minulle mielettömästi niin henkistä vahvuutta kuin fyysistäkin. Olen oppinut tekemään liikkeitä oikeilla tekniikoilla ja täysillä liikeradoilla. Lisäksi olen oppinut treenaamaan kovempaa kuin koskaan ennen. Koko ajan tulee uusia liikkeitä ja taitoja, joita haluan oppia. Kehityksen nälkä on kova, mutta silti voi ylpeänä katsoa taaksepäin ja nähdä jo kaiken saavutetun kehityksen. CrossFit on opettanut myös nöyryyttä ja pitkäjänteisyyttä sillä tekniikat ovat haastavia ja niiden oppiminen vaatii pitkäjänteistä työtä sekä sinnikkyyttä. Lisäksi CrossFit on tuonut elämääni mahtavia uusia ihmisiä.

vuosivaihtuu_pauliina_mattila

vuosivaihtuu_pauliina_mattila

Blogin perustaminen oli vuoden suurin mukavuusalueelta poistuminen. Täytyy sanoa, etten ole hetkeäkään katunut. Blogi on antanut minulle nyt jo niin paljon upeita asioita ja ihmisiä. Olen myös oppinut itsestäni sen, että todella nautin kirjoittamisesta ja itseni ilmaisusta. Valokuvaus on noussut blogin kanssa hyvin tärkeäksi osaksi arkeani. Valokuvatessa pystyn myös toteuttamaan itseäni ja saan ruokkia omaa visuaalisuuttani. Valokuvaus tuntuu myös nykyään merkityksellisemmältä, kun minulla on blogisivusto, johon voin jakaa ottamiani kuvia.

Kuluneen vuoden kohokohdiksi edellä mainittujen asioiden lisäksi kuuluvat vuoden aikana tehnyt reissut. Tammikuussa olimme Sri Lankalla, helmikuussa Levillä ja elokuussa Barcelonassa. Kaikki nämä kohteet ovat olleet bucket listallani ja todella nautin niiden näkemisestä ja kokemisesta. Vuosi myös huipentui tältä osin, kun pari viikkoa sitten ostimme porukalla lennot Amerikkaan. Maaliskuun lopussa lähdemme neljän hengen porukalla ajamaan kuuluisan Route66 -roadtripin. Ensi vuodesta tulee siis ainakin reissaamisen osalta mahtava!

vuosivaihtuu_pauliina_mattila

Kiitos 2018!

Otan innolla ja suurilla haaveilla vastaan vuoden 2019!

❤ Pauliina

6

Vastaa