Karanteenipäiväkirjat: stalkkausta ja asuntohaaveita

 

metsä_koirat

Karanteenia on lusittu nyt reilu viikko. Päivät kulkevat samalla rytmillä ja koostuvat samoista askareista. Vielä kotona hengailu ei ole aiheuttanut suurempia ahdistuksia, mutta taloushuolet kyllä vähän painavat. Minun piti tehdä sijaisuuksia loppukevät päiväkodeissa, mutta koronan vuoksi lapsia on hoidossa niin vähän ettei minua tarvita. Lentosäädöt sekoittivat muutenkin budjettiani aika pahasti ja tilannetta ei yhtään helpota se, ettei töitä ole edes näkyvissä tällä hetkellä. Vapaana olevia työpaikkojakaan ei tässä taloustilanteessa liika ole tarjolla. Onneksi minulla pyörii kevytyrittäjyyshommat vielä ihan hyvin, joten jotain tuloa edes tulee.

Yritän olla liikaa miettimättä raha-asioita ja katson mihin tämä maailman tilanne oikein nyt menee. Tietenkin juuri tähän tilanteeseen löysin unelmieni asunnon. Emme ole juuri suunnitelleet asunnon ostoa, mutta olen silti säännöllisesti katsellut, mitä asuntoja on tarjolla. Nyt tietenkin myyntiin on tullut juuri sellainen asunto, josta olemme haaveilleet. Minulla on melko tarkka kuva asunnosta, jonka haluan ja tämä kyseinen yksilö vastaa sitä lähes täydellisesti. Tässä taloustilanteessa lainan saanti yrittäjälle ja työttömälle kevytyrittäjälle ei ehkä ole ihan helpoin juttu. Taitaa koko asunto jäädä vain haaveeksi.

Unelma-asunnon löytö kuitenkin innosti minua yhä enemmän tarkkailemaan omaa rahankäyttöä ja lisäsi säästämisintoani. Sain myös lisäbuustia yrittämiseen ja aloin ideoida uusia juttuja tulevaisuuteen. Päätin myös, että kun tämä koronakriisi on ohi, niin avaan vihdoin sen ASP -tilin sekä alan sijoittamaan enemmän. Tällä hetkellä ei viitsi edes katsoa omien sijoitusten tilannetta, sillä aikamoista alamäkeä näkyy sillä suunnalla.

metsä_koirat

Asuntojen katselun lisäksi olen käyttänyt karanteenissa aikaani siivoamiseen, joogaan, ulkoiluun, someen sekä Netflixin tuijotteluun. Netflixiin muuten sarjasuositus; Crossing Lines. Todella hyvä poliisisarja. Olen nyt viikossa katsonut melkein kolme tuotantokautta.

Netflixin liikatuijotuksen lisäksi olen löytänyt itsestäni sisäisen stalkkerin. Nyt, kun ihmisillä on enemmän aikaa roikkua sosiaalisessa mediassa ja kuvata stooreihin kotihengailujaan, niin olen jäänyt koukkuun niiden tuijotteluun. On jotenkin kiinnostavaa, kun kaikki on samassa tilanteessa hengailemassa kotonaan. On kiva katsella ihmisten ihan tavallisia arkipuuhia ja karanteenihölmöilyjä. Lisäksi bongailen taustalta sisustusideoita omaan kotiini. Onko muut huomanneet tuijottavansa somessa toisten kotipuuhia?

Tuntuu erikoiselta olla niin sanotusti pakotettuna kotiin. Ja tuntuu vielä erikoisemmalta nähdä, miten esimerkiksi isot tähdet Jenkeissä ovat myös samassa tilanteessa. Pakko se on uskoa, että olemme kaikki tässä samassa veneessä. Hyvin oudossa, pelottavassa ja uudessa veneessä. Katsotaan mihin tämä kaikki vielä johtaa. Ei kai tässä paljon muutakaan tällä hetkellä voi. Itsellä vaihtelee vähän fiilikset koko asian suhteen. Sen sijaan koirani nauttivat tästä karanteenista silminnähden. Heistä on ihan mahtavaa, että ulkoillaan paljon ja me ollaan koko porukka koko ajan kotona. Heidän ilonsa tuo myös minulle iloa tässä hämmentävässä tilanteessa.

Eli käytännössä arki on nyt ollut töiden etsintää, somessa stalkkausta ja koirien ulkoiluttamista. Ihan mukavasti saan näinkin päiväni kulutettua.

metsä_koirat

Mites teidän muiden arkeen koronavirus on vaikuttanut?

 Pauliina

10

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

 1. Jasminiitta

  Moi!
  Tämä korona on nyt hyvin pinnalla ja ihana että avasit omia mietteitäsi! Meillä ei onneksi muuten ole vaikuttanut kuin että ei nähdä ketään ja hengaillaan kotona. Mies käy normaalisti töissä…
  Toki mä jäin itse juuri työttömäksi ja työtä ei markkinointi alalla muutenkaan ole helppo saada niin vähän ahdistaa että kuinkahan pitkä kotiloma tästä nyt tulee.

  Pysyhän terveenä <3

  1. pauliina

   Moikka! 🙂
   Kiva kuulla, ettei teillä korona ole aiheuttanut vaikeita muutoksia teidän arkeen. Toki tuo sun työtilanne on nyt haastava, mutta toivottavasti pian helpottaa. Mulla vähän sama tilanne töiden kanssa. Työsopimus oli katkolla reissun ajan ja sen piti jatkua kun palaan. Toisin kävi ja nyt töitä ei ole lähikuukausina näkyvillä.
   Samoin, pysykää tekin terveinä<3

Vastaa