Kadonneen joulufiiliksen metsästystä

Viikko jouluun, mutta mun joulufiilis on jossain aivan hakoteillä. Lähinnä odotan viikon lomaa ja sitä, että saan hengailla perheen kanssa. Tämän syksy on ollut jotenkin todella kuluttava. Jatkuva monen työn tekeminen, koiranpennun koulutus, jatkuva kurakeli ja pimeys sekä yritys kehittää ja kasvattaa omaa yritystä ovat vieneet energiat. Inhoan, kun ihmiset valittavat säästä, mutta tämä syksy on kyllä säiden kannalta ollut aivan surkea. Onneksi pian alkaa uusi vuosi ja vuoden pimein aika on ohi. Tämän kaamoksen keskellä päätettiin Ville kanssa jättää välistä tammikuun Lapin reissu ja suunnata keväällä Balille. Jotenkin tällä hetkellä houkuttaa aurinko ja lämpö, vaikkakin Lappi onkin aivan ihana.

joulukahvila

Töitä olisi vielä tämä viikko ja sen jälkeen otan rennommin viikon verran. Ensi vuoden suunnitelmat ovat ihan auki työn kannalta. Luultavasti jatkan tällä samalla kaavalla kuin syksynkin, eli teen sosionomin työkentillä keikkaa ja panostan myös yritykseen. Minulla on muutama villi suunnitelma yrityksen kannalta, mutta ne vaativat jonkin verran säästöjä ja aikaa ennen kuin ovat mahdollisia toteuttaa. Sen vuoksi mietin myös työn kannalta sellaista vaihtoehtoa, että hakisin kokoaikatyötä, jotta saisin säästöön enemmän rahaa kuukaudessa. Saa nähdä mitä uusi vuosi tuo tullessaan.

Ennen ensi vuoden tavoitteiden listaamista ajattelin kuitenkin yrittää herätellä sitä joulufiilistä. Muutamia tapoja joulutontuksi virittäytymiseen, joita aion kokeilla:

joulukahvila

Tee tonttuhommia eli vie lahjat oikeisiin osoitteisiin

Lahjojen antaminen on ihanaa, joten jouluvierailut eri osoitteissa lahjapakettien kanssa herättelee toivottavasti kaivattua joulufiilistä.

Katso jouluelokuvia

Tämän aion toteuttaa viikonloppuna. Kunnon joululeffa maraton on kyllä joka jouluinen traditio. Tässä viime vuoden postauksessa kerron muutaman lempijoululeffani.

Juo glögiä ja syö jouluherkkuja

Rakastan glögiä. En niin paljoa välitä joulutortuista tai pipareista, mutta luumurahka ja piparipallot ovat suurta herkkuani! Lisäksi jouluherkkuihini kuuluu juustolautanen.

Tee pieniä juttuja

Pienillä asioilla saa heräteltyä joulutunnelmaa, kuten laittamalla kanelia puuroon ja tekemällä piparkakun makuista aamusmoothietä. Lisäksi suosittelen laittamaan kämpän kaikki verhot kiinni, vetämään tonttulakin päähän ja huudattamaan joululauluja, jottei kuule sateen myrskyämistä ulkona.

Rentoudu

Minulle henkilökohtaisesti ehkä haastavin kohta. Tarkoitus olisi kuitenkin viettää iltoja myös sohvan nurkassa koirat kainalossa hyvän kirjan parissa.

joulukahvila

Toivottavasti näillä lähtee tämä Grinch-fiilis pois ja löydän vähän sitä kuuluisaa joulun taikaa. Jos teillä on joulufiiliksen metsästys vinkkejä, niin otan mielelläni vastaan!

Mukavaa joulun odotusta teille!

❤ Pauliina

3

Tällä artikkelilla on 4 kommenttia

 1. roosakoivula

  Mun mielestä pimeys on ihan mysigt mutta en pidä yhtään sateesta – nämä lämpimät ilmat ilmastonmuutoksen seurauksia 🙁

  Mutta ihanalta kuulostaa toi teidän Balin matka <3

  1. pauliina

   Niimpä. Ilmastonmuutos on väistämättä näiden ilmojen takana 🙁
   Balia odotan kyllä uskomattoman paljon<3

 2. ANNAELEONOORA

  Hyviä vinkkejä! Varsinkin joululeffa maraton! Lisäisin tähän vielä joulumarkkinat ja ulkoilun jouluvalojen keskellä ?

  1. pauliina

   Kiitos lisäyksistä! Pitääpä etsiä jostain vielä joulumarkkinat! 🙂

Vastaa