Joulufiilistä ja 5 x paras joululeffa

joulu_pauliina_mattila

Enää yksi yö jouluun. En ole mikään suuri joulufani, mutta onhan nämä kymmenen päivän vapaat ruualla ja läheisillä ihmisillä kuorrutettuina aika jees. Jouluuni kuuluu joululeffat, herkut, perhe ja rentoutuminen. Olen viettänyt monenlaisia jouluja aina sieltä baaritiskiltä Meksikon rannoille asti. En kuitenkaan enää haluaisi välttämättä viettää joulua ulkomailla, koska suomalaiset jouluruuat ovat vaan niin hyviä. En myöskään lähtisi enää aattoiltana baariin vaan kotisohva ja juustolautanen vie kyllä auttamatta voiton.

Joulufiilistä saan etenkin työstäni. Joulun alla lasten kanssa työskentely saa aikaan erityistä joulunfiilistä, koska lapset ovat joulusta niin innoissaan ja jaksavat jauhaa joulupukista päivästä toiseen. En usko, että puuhastelisin muuten näin paljon joulujuttuja, jos tekisin erilaista työtä. Jouluun valmistaudutaan päiväkodissa kuitenkin koko joulukuu.

Tänä vuonna ostimme myös kotiimme oman joulukuusen ja muutamat jouluvalot. Kyllähän ne tuovat joulufiilistä kauneudellaan. Kaikki lahjatkin on jo ostettu ja ruuat odottavat valmiina jääkaapissa. llalla sitten lempijouluharrastukseni pariin eli joululeffojen tuijotteluun. Olen lapsesta asti rakastanut joululeffoja ja katsonkin usein niitä tiettyjä samoja joulusta toiseen. Niillä saa niin nostalgisen fiiliksen ja palautuu ihanat lapsuuden joulut mieleen.

joulu_pauliina_mattila

Tässä mun klassiset joulun suosikkileffat:

  1. Mutta mitä tapahtui joulupukille

Tim Allenin tähdittämä koko perheen komedia, joka on julkaistu jo vuonna 1994. Leffasarjaan kuuluu kolme elokuvaa ja kaikki ovat loistavia. Olen katsonut näitä joka joulu jo lapsuudesta asti.

  1. Joulupukki ja noitarumpu

Klassikko. Perustuu Mauri Kunnaksen samannimiseen kirjaan ja leffa näytetään joka aatto televisiosta. Varma nostalgian nostattaja.

  1. The Holiday

Romanttinen komedia, jossa kaksi naista vaihtaa kotejaan joulunajaksi. Joulun tunnelmaa ja hömppää. Lisäksi loistavat näyttelijät. Iso suositus!

  1. Yksin kotona 1 & 2

Perheleffojen huippukastia. Sarjasta on muitakin osia, mutta mielestäni nämä kaksi ensimmäistä ovat niitä parhaimpia sillä päänäyttelijänä näissä toimii huikea Macaulay Culkin. Nämä naurattivat lapsena ja edelleen saavat hymyn huulille, vaikka kyseessä saattaa nykyään olla enemmänkin se nostalginen joulufiilis minkä nämä leffat herättävät.

  1. New in Town

Tämä ei välttämättä kuulu joululeffakategoriaan, mutta minulle tämä tuo joulufiiliksen. Kyseessä on romanttinen komedia, jossa pääosaa näyttelee yksi mun kaikkien aikojen suosikkinäyttelijä Renée Zellweger.

joululeffat_pauliina_mattila

Näiden lisäksi löytyy monia muita hyviä jouluisia leffoja. Onko teillä jotain tiettyjä joululeffasuosikeita? Vinkkejä saa laittaa tulemaan, jos mäkin joskus katsoisin jotain uutta enkä kahtakymmenettä kertaa näitä samoja!

Hyvää ja rauhallista joulua kaikille!

❤ Pauliina

5

Vastaa