Herkulliset porkkanasämpylät

Vegaaniset_porkkanasämpylät

En ole leiponut sämpylöitä pitkään aikaan. Ehkä viimeksi yläasteen kotitaloustunneilla. Nyt minuun on kuitenkin iskenyt kunnon leipomishimo. En tiedä johtuuko syksystä vai mistä, mutta selailen erilaisia vegaanisia leivontaohjeita innolla. Löysin muutaman kiinnostavan sämpyläreseptin ja sekoittelin niitä vähän keskenään. Lähinnä sen mukaan mitä omasta kaapista löytyi.

Sämpylöistä tuli todella herkullisia ja omaksi yllätyksekseni myös koostumukseltaan ihania. Sämpylöissä on myös paljon proteiinia linssien ja täysjyväkauran ansiosta. Herkullisten vegaanisten porkkanasämpylöiden resepti:

Vegaaniset_porkkanasämpylät

Porkkanasämpylät

(n. 2 pellillistä reiluhkoja sämpylöitä)

4 isoa porkkanaa raastettuna

n. 6 dl vehnäjauhoja

2 dl punaisia linssejä

n. 5 dl kaurajauhoja

2 dl kaurahiutaleita

1 pss kuivahiivaa

3 tl suolaa

5 dl vettä

0,5 dl rypsiöljyä

Vegaaniset_porkkanasämpylät

Valmistus

  1. Keitä linssit, jonka jälkeen kaada vesi pois ja anna linssien jäähtyä
  2. Raasta porkkanat
  3. Sekoita kuivat aineet kulhossa
  4. Lisää vesi, linssit, porkkanaraaste ja öljy kuivien aineiden sekaan.
  5. Sekoita taikinaksi
  6. Anna taikinan kohota
  7. Vaivaa taikinaa hetken aikaa ja pyöritä siitä sämpylöitä
  8. Anna sämpylöiden kohota hetki liinalla peitettynä
  9. Paista 225 asteessa noin 15-20 min.

Vegaaniset_porkkanasämpylät

Herkuttelemaan!

 Pauliina

2

Vastaa

Close Menu