Eniten minussa ärsyttää

ruukit_pauliina_mattila

Luin joskus Julia Toivolan blogista tämän kaltaisen kirjoituksen ja siitä innostuneena päätin rustata oman version aiheesta. Pidän itsestäni kovasti, mutta olen omasta mielestäni joissakin asioissa äärimmäisen ärsyttävä. Mielestäni jokaisen tulisi joskus miettiä asioita, joita pystyisi itsessään kehittämään vähemmän ärsyttävään suuntaan. Joten tässä asiat, joissa minulla olisi syytä vähän petrata.

Eniten minussa ärsyttää:

· Etten voi antaa periksi. Jos olen päättänyt jotain niin en pysty antamaan periksi, vaikka kaikki maailman merkit viittaisivat, että minun kannattaisi.

· Siirrän vähemmän välttämättömiä asioita loputtomasti. Esimerkiksi hakemusten täyttö, kameran myyntiin laittaminen ja hammaslääkärin varaaminen. Se minkä voit tehdä tänään voit myös siirtää huomiselle. Vähemmän ajankohtaiset asiat roikkuvat To Do -listallani viikko -tai kuukausitolkulla.

· Turha shoppailu. Haluan vähentää typerää vaatteiden ostelua, mutta jatkuvasti ostan silti jotain ”ihan kivaa”.

· Aina oikeassa oleminen. Vaikka todistetusti olisinkin väärässä, omasta mielestäni olen kuitenkin vähän oikeassa.

· Salamannopea raivostuminen. Suutun erittäin herkästi ja äänekkäästi. Vastapainoksi lepyn myös yhtä nopeasti. Tällainen vuoristorata tunne-elämä on raivostuttavaa.

· Kun löydän hyvän tv-sarjan, minun on katsottava se läpi lähes pakkomielteisen nopeasti.

ruukit_pauliina_mattila

· Epävarmuus englannin puhumisessa.

· Kärsimättömyys. En jaksa odottaa asioiden tapahtumista vaan tartun toimeen heti. Jotkut asiat kuitenkin vaativat pitkäjänteisyyttä ja tällaisten asioiden parissa tunnen turhautuvani.

· Etten aina ajattele mitä sanon. Puhun paljon ja olen hyvin suorasanainen. Joskus pieni suodatin ja järjen käyttö voisi olla puheissa järkevää.

· En pysty noudattamaan käskyjä tai ohjeita, jos en ymmärrä miksi asia tehdään sillä tavalla. Kaipaan perusteluja kaikkeen.

· Etten jaksa pestä paistinpannua ikinä heti käytön jälkeen.

· Perfektionismi. Asetan itselleni usein turhan kovia paineita.

· En jaksa soittaa ihmisille. Se olisi helppo tapa vaihtaa kuulumisia ystävien kanssa, mutta en vain saa aikaiseksi tehdä sitä.

ruukit_pauliina_mattila

Terve vaan aika ärsyttävä tyyppi täällä. Onneksi kuitenkin hyviä puolia itsestäni löytyy roppakaupalla enemmän. Pieni itsetutkiskelu on paikallaan silloin tällöin. Suosittelen muidenkin miettimään näitä juttuja. Mitkä ovat teidän ärsyttäviä puolia?

Rentoa ja itsetutkiskelevaa sunnuntaita kaikille!

❤ Pauliina

4

Tällä artikkelilla on 3 kommenttia

 1. Alona

  Mun pitäis tehdä tää, mutta mun lista on aika loputon. 😀

  1. Pauliina M

   Haluun kyl nähä sun version! 😀

   1. Alona

    Hahahah, joo pitää alkaa työstää! 🙂

Vastaa