Barcelona part. 2

Matkamme loppuosa olkaapa hyvä!

Maanantai eli lomamme kolmas päivä alkoi tuttuun tapaan Brunch&Caken aamiaisella. Pakko vielä kehua paikkaa. Niin hyviä ja kauniita ruokia! Suosittelen menemään paikan päälle ajoissa, jos haluaa päästä heti tilaamaan. Kahvila aukeaa arkisin klo 8.30 ja silloin kannattaa jo kärppänä olla paikalla. Yhdeksään mennessä kahvila on jo täynnä ja vapaata paikkaa saattaa joutua hetken pihalla odottamaan. Kahvila tarjoaa aamiaista koko päivän, me kävimme siellä vain aamuisin, joten en tiedä miten ruuhkaista muulloin siellä on.

Aamiaisen jälkeen hyppäsimme taksiin ja menimme kuuluisaan Park Güelliin. Luulimme, että sinne voi ostaa liput puistosta helposti, mutta puisto olikin aivan täynnä ja maksulliseen osioon olisi päässyt sisään vasta monen tunnin päästä, joten tyydyimme kiertämään puiston ilmaisia alueita. Suosittelen siis ostamaan liput puistoon etukäteen, jolloin tietää mihin aikaan saapua paikalle, että pääsee varmasti sisään. Ilmaisetkin alueet olivat kyllä todella kauniita ja näimme mosaiikkirakennukset, vaikkakin vähän kauempaa. Kiipesimme puiston korkeimmalle kohdalle ja sieltä oli mielettömät näköalat Barcelonan ylle.

Puistoreissun jälkeen loppupäivä meni shoppaillessa ja parit asukuvatkin tuli napattua. Ilmat suosivat meitä, vaikka vähän yhtenä päivänä satelikin. Ei ollut liian kuuma, eikä kylmä. Kaupunkilomilla on melko tuskaista, jos lämpötilat nousevat yli 30 asteen. Elokuu on usein Barcelonassa kuumin kuukausi, joten kiva, että meille sattui muutamat viileämmät päivät.

Viimeisenä lomapäivänämme kiertelimme lähikujia ja kauppoja. Kävimme vielä kerran syömässä Flax&Kalessa ja suuntasimme kohti lentokenttää.

Lentokentällä saimme kuulla, että lentomme on tunnin myöhässä emmekä siis tulisi ehtimään seuraavalle lennollemme Oslosta Helsinkiin. Pienen paniikin jälkeen totesimme, että siistiä jatkaa lomaa vielä vuorokaudella. Näin sitten tapahtuikin ja Oslossa Norwegianin työntekijät tarjosivat meille yön hotellissa ruokineen ja uudet lennot keskiviikko iltapäivään. Kaikki kääntyi siis lopulta oikein hyvin ja täytyy sanoa, että Norwegianin palvelu oli todella toimivaa.

Siinä olikin reissumme pähkinänkuoressa. Toivottavasti tykkäsitte matkapostauksista!

4

Vastaa