Balin majoituksemme

Bali_Pauliina_Mattila

Bali on pitkään ollut yksi haavekohteeni ja pari vuotta sitten meidän piti sinne matkustaa. Silloin kuitenkin Balilla oli tulivuori aktiivisena ja sinne matkustamista ei suositeltu. Vaihdoimme silloin viime kädessä kohteeksi Sri Lankan.

Tänä tammikuussa päätimme vihdoin ostaa lennot Balille ja aloin suunnitella unelmien reissua. Varasin upeita ja eksoottisia majoituksia. Silloin emme tienneet mitään koronaviruksesta ja siitä mitä se tulee maailmalla aiheuttamaan.

Lähdimme reissuun aamulla viime viikon maanantaina, silloin ei vielä ollut matkustuskieltoja vain suositus, ettei Italiaan sovi matkustaa. Emme nähneet reissuun lähdössä ongelmaa sillä olimme matkaamassa kauas epidemia-alueista.

Saavuttuamme kohteeseen luimme huolestuneena päivittäin uutisista koronan leviämisestä ja erilaisista poikkeustilojen määräyksistä. Yritimme nauttia matkasta, mutta kieltämättä jatkuva stressi maailman tilanteesta varjosti lomaa. Lopulta Balillakin alkoi kuulua huhuja rajojen sulkemisesta, ja Suomi ilmoitti matkustuskiellon. Niimpä varasimme ensimmäiset mahdolliset lennot takaisin kotiin ja saavuimme viikon aikaisemmin Suomeen mitä piti. Harmitti aika paljon lopettaa loma kesken ja maksaa siitä vielä kallis hinta uusien lentolippujen muodossa. Terveys ja turvallisuus kovat kuitenkin tärkeämpiä kuin matkat tai raha.

Lyhyeksi jääneellä reissulla kerkesimme viettää aikaa Uluwatussa sekä Ubudissa. Kummastakin paikasta pidin kovasti! Jaan nämä Balin postaukset muutamaan osaan, ettei yhdestä vinkkipostauksesta tule ihan älyttömän pitkää. Ehdimme majoittua kolmessa eri paikassa ja suosittelen niistä jokaista! Balilta löytyy majoituksia kaikenlaisille budjeteille ja jopa upeita villoja voi saada superedullisesti.

ULUWATU

Bali_Pauliina_Mattila

Gravity Boutique Hotel

Majoituimme ensimmäiset kolme yötä Gravity Hotellissa, jonka monet ovatkin jo varmaan bonganneet eri vaikuttajien Instagramista. Hotelli sijaitsi hyvällä paikalla ja oli ihan mielettömän kaunis. Paikka oli hyvin kuvauksellinen ja luulenpa, että hotellista on tarkoituksella tehty hyvin Instagram-kelpoinen.  Palvelu oli todella hyvää ja saimme respasta paljon apua ravintoloita miettiessämme sekä takseja varatessamme. Lisäksi aamupalapannarit olivat huippuja! Huvittavaa oli, kun ensimmäisenä aamuna saavuimme aamupalalle ja pöydässä istui pari suomalaisnaista sekä yksi suomalainen pariskunta. Sen jälkeen menimme altaalle ja tapasimme myös siellä kaksi suomalaista naista. Selkeästi hotelli on siis suomalaisten suosiossa.

Bali_Pauliina_Mattila

Bali_Pauliina_Mattila

Bali_Pauliina_Mattila

Meidän bungalowi sijaitsi suoraan alapihan altaiden vieressä. Bungalowi oli kaksi kerroksinen ja siellä oli ihana ulkoilmasuihku. Ulkoilmasuihkun miinuspuoli oli tosin miljoonat tuhatjalkaiset, jotka pääsivät olkikatolta tippumaan suihkuumme. Balille ei nyt ehkä muutenkaan kannata matkustaa, jos säikkyy kauheasti ötököitä.

Hotelli maksoi hiukan vajaa 100e per yö. Majoitukseen pääset TÄSTÄ.

Bali_Pauliina_Mattila

Bali_Pauliina_Mattila

Dreamsea Surf Camp

Dreamsea hotelli sijaitsee aivan meren rannassa. Hotelli on rakennettu rinteeseen ja sinne pääsy vaatii aikamoisen porrasjumpan. Paikka on kuitenkin ihan mieletön. Hotellin ravintolasta on suorat näkymät merelle, kuten myös kaikkien huoneiden parvekkeilta.

Bali_Pauliina_Mattila

Bali_Pauliina_Mattila

Bali_Pauliina_Mattila

Hotelli tarjoaa surffausta sekä joogaa. Paikassa suurin osa majoittujista näyttikin olevan surffareita. Hotellin ravintola tarjosi paljon erilaisia terveellisiä ruokia ja smoothieita. Kunnon wellness-mesta!

Hotelli maksoi myös hiukan vajaa 100e per yö. Majoitukseen pääset TÄSTÄ. 

Bali_Pauliina_Mattila

Bali_Pauliina_Mattila

UBUD

Bidadari Private Villas & Retreat

Tämä oli hienoin majoituspaikka, jossa olen ikinä ollut! Hotelli sijaitsi noin 15 min. ajomatkan päässä Ubudin keskustasta. Aivan ihanan rauhallisella paikalla. Hotellissa oli 5 erilaista villaa. Me majoituimme Romantic Honeymoon Villassa.

Villa oli kaksi kerroksinen pieni asunto. Yläkerrasta löytyi keittiö sekä olohuone. Alakerrasta makuuhuone, kylpyhuone sekä oma terassi uima-altaineen. Omasta infinity poolista aukesi näkymä viidakkoon. Kylpyhuone oli kokonaan ulosrakennettu ja sieltä löytyi kaksi ulkoilmasuihkua sekä kylpyamme.

Bali_Pauliina_Mattila

Bali_Pauliina_Mattila

Hotellilla ei ollut lainkaan ravintolaa ja ruuat tilattiin puhelimella suoraan huoneeseen. Ruokalistat olivat todella kattavat ja niistä varmasti jokainen löytää syötävää. Majoituksen hintaan sisältyi aamupala, päivittäinen kuljetus Ubudin keskustaan ja takaisin sekä iltapäiväkahvit herkuilla.

Palvelu oli täällä niin hyvää, että välillä jopa vaivaannuttiin. Tästä paikasta on kyllä pelkästään hyvää sanottavaa!

Hotelli maksoi reilu 200e per yö. Huone oli tarjouksessa, kun varasimme sen, joten oikea hinta on varmasti paljon korkeampi. Majoitukseen pääset TÄSTÄ.

Bali_Pauliina_Mattila

Bali_Pauliina_Mattila

Näiden majoitusten lisäksi meillä oli varattuna Airbnb:n kautta upea asunto keskeltä viidakkoa sekä oma Villa Canggusta. Jouduimme kuitenkin jättämään nämä välistä ja maailman tilanteen vuoksi palaamaan Suomeen.

Kaikki nämä yllä olevat majoitukset ovat sellaisia, joita voin käsi sydämellä suositella kaikille Balille matkaaville.

 Pauliina

5

Vastaa