5 syytä miksi odotan syksyä

Olen kesän lapsi enkä olisi ikinä uskonut sanovani, että odotan syksyä. Nyt kuitenkin on ensimmäinen elokuu, kun oikeasti odotan jo syksyä. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että nyt on ollut kunnon lämmin kesä ja ollaan saatu nauttia ihanista ilmoista Suomessa. Mennyt kesä on ollut kaikin puolin täydellinen ja helteistä on nautittu täysillä. Syksy tuo tullessaan raikasta ilmaa ja uusia alkuja. Syksy on vähän kuin tammikuu. Tuntuu, että voi aloittaa alusta ja puhtaalta pöydältä. Pimenevät illat ovat mainioita rentoutumiseen railakkaan kesän jälkeen. Listasin alle viisi syytä, miksi tällainen vannoutunut kesäfani odottaa syksyä tänä vuonna.

Koiran kanssa lenkit

Mennyt kesä on ollut niin helteinen, että koiran kanssa ei ole voinut käydä kunnon lenkeillä vaan on pitänyt tyytyä pieniin pissatuskävelyihin. Odotan jo päivittäisiä kunnon lenkkejä raikkaassa syysilmassa. Ja niin odottaa ylienerginen Pikukin.

Neuleet ja nahkatakit

Ihanaa pukea päälle nahkatakkeja, farkkuja ja neuleita. Kesämekot ovat kyllä ihania, mutta tänä kesänä on ollut niin kuuma, että pukeutumista on säädellyt se, mikä on säädyllisin rytky missä pystyy olemaan edes 10 minuuttia hikoilematta itseään tärviölle. Minulla näitä rytkyjä on vain muutama, joten pieni kyllästyminen kyseisiin vaatteisiin pääsi syntymään. Olen muutenkin nahkatakkien ja farkkujen rakastaja, joten ihanaa saada kaivaa ne esille kaapista.

Treeneihin paluu

Olen kyllä treenannut koko kesän, mutta treenejä on ollut vähemmän ja epäsäännöllisesti. Nyt syksyllä palaan taas normaaliin, säännölliseen treenikiertoon ja se tuntuu mahtavalta. Tämän lisäksi salimme alkaa viiletä, eikä enää tunnu siltä, että treenaisi saunassa. Syksy herättää monissa kipinän treenaamiseen ja onkin tammikuun ohella kulta-aikaa kaikille nettivalmennuksille ja kuntosaleille. On kivaa huomata, että salit täyttyvät taas kanssatreenaajista, saan ainakin itse siitä lisää motivaatiota omaan treeniin.

Valmistuminen häämöttää

Syksy tarkoittaa sitä, että valmistumiseni lähenee. Tällä viikolla olen palauttanut opinnäytetyöni tarkistukseen, joten jossain kohtaa tänä syksynä saan sosionomin paperit kouraan. Yli kolmen vuoden opintotaival alkaa siis häämöttää loppuaan. How great is that!

Sohva ja Netflix

Syksyllä voi hyvällä omalla tunnolla viettää iltoja sohvalla maaten ja Netflixiä tuijotellen. Kesäisin tuntuu, että ihanat kesäillat menevät hukkaan, jos makaa kotona. Kesäisin yrittää viettää mahdollisimman paljon aikaa ulkona ja nauttia jokaisesta kesän auringonsäteestä. Syksyn tullen voi jokainen kömpiä takaisin omaan rauhaan kotisohvalle ja aloittaa uuden hyvän tv-sarjan tuijottamisen ilman omantunnon tuskia.

Perun ehkä kaikki kivat sanani syksystä marraskuussa, kun räntää sataa vaakatasossa naamaan ja kellon ympäri on pimeetä ja harmaata. Nyt kuitenkin katson syksyä läpi vaaleanpunaisten sydänlasien ja verkkokalvoilleni on piirtynyt kuva kauniista ruskaisesta Suomesta ja tunnelmallisista kynttilämeristä.

Palaan seuraavaksi blogin pariin vasta ensi viikon puolessa välissä, kun palaudutaan Barcelonasta. Reissusta päivittelen kuitenkin aktiivisesti Instagramiin, joten jos reissujutut kiinnostaa niin pistäkää seurantaan @pauliinamarja.

Mukavaa viikonloppua!

7

Vastaa