4 syytä joogata + loistava ilmainen joogakanava!

Aloitin joogan harrastamisen neljä vuotta sitten. Harrastin sitä vuoden verran ahkerasti, jonka jälkeen pidin yhtäkkiä melkein parin vuoden tauon. Aloitettuani Crossfitin 1,5 vuotta sitten huomasin kaipaavani sen rinnalle jotain rauhallisempaa lajia, jotain, joka auttaa palautumisessa. Päädyin takaisin joogamatolle.

En ole mikään taitava joogaaja tai osaa hienoja asanoita. Nautin kuitenkin kovasti rauhallisesta liikkeestä, hengityksestä ja kehonhuoltamisesta.

Yyteri_pauliina_mattila

Miksi joogaan?

 1. Helpottaa stressiä

Minun on usein hankala rauhoittua, joten jooga on minulle tapa saada mieli ja kroppa rentoutuneeksi. Jooga myös tutkitusti vähentää stressiä ja laskee verenpainetta. Itse olen ainakin saanut joogasta apua stressin hallintaan. Jooga opettaa hengittämään koko keuhkokapasiteetilla ja kaikilla hengityslihaksilla. Joogassa hengitys yhdistää mielen ja kehon. Hengittämällä pystyy vaikuttamaan omiin tunteisiin, hermostoon ja lihaksiin. Syvään hengittäminen rentouttaa mieltä.

 1. Parantaa liikkuvuutta ja tasapainoa

Mikäli haluaa liikkuvan kropan, jooga auttaa sen saavuttamisessa paremmin kuin pelkkä venyttely. Oma liikkuvuuteni on kehittynyt hurjasti joogan myötä. Minulle jooga on yksi tapa huoltaa kehoani ja se toimii hyvänä vastapainona, rankkaan Crossfittiin.

Joogassa tehdään myös paljon tasapainoa vaativia harjoitteita, joten tasapaino kehittyy kuin huomaamatta. Aikuisena tasapainoa tulee muuten harvemmin harjoiteltua.

Yyteri_pauliina_mattila

Yyteri_pauliina_mattila

 1. Auttaa nukahtamaan

Ennen nukkumaan menoa pieni joogahetki helpottaa nukahtamista ja saa mielen rentoutumaan. Iltaisin kannattaa tehdä rauhallista joogaa, jossa keskittyy hengittämiseen ja tekee esimerkiksi istuen tai maaten tehtäviä liikkeitä. Lyhytkin joogahetki valmistaa mielesi uneen ja saattaa helpottaa nukahtamista. Minulle tämä toimii ainakin loistavasti. Koen, että iltaisin joogaaminen on myös parantanut unenlaatuani.

 1. Tekee onnelliseksi

Tätä on vaikea selittää, mutta joogan jälkeen olo on aina onnellinen. Minulle jooga on vastapainoa suorituskeskeiselle elämälle. Joogatessa minä pysähdyn ja olen läsnä hetkessä.  Kaiken syvällisyyden ja hengellisyyden lisäksi jooga on treeniä. Sen jatkuva haastavuus koukuttaa ja haastavammat asanat tuovat onnistumisen kokemuksia.

Yyteri_pauliina_mattila

Jos ei ehdi käydä ohjatuilla joogatunneilla, voi joogaa harrastaa helposti kotona. Tarvitset vain jumppamaton ja netin. Olen kokeillut monia eri joogakanavia maksullisista ilmaisiin. Ehdoton lempparijoogakanavani on YouTubesta YOGATX. Videot ovat ilmaisia ja monipuolisia. Löytyy rauhoittavia tunteja iltoihin, lyhyitä virkistäviä aamuihin ja haastavampia pidempiä pätkiä päivän treeniksi. Ohjaajia on monia, joten jokainen löytää varmasti itselleen sopivan ohjaajan.

Tervemenoa joogamatolle!

❤ Pauliina

2

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

 1. Tanja R

  Pakko ehkä tsekata toi kanava ja kokeilla. Oon kärsinyt selkä -ja lonkkavaivoista ja stressistä pitkään. Joku tällanen lempee juttu kuulostaa nyt buenolta tähän kohtaan

  1. pauliina

   Suosittelen kyllä kokeilemaan! Mä oon kunnon stressaaja ja joogasta on ollut suuri apu ihan arjessa jaksamiseen 🙂

Vastaa