3 kirjavinkkiä itsensä kehittämiseen

kirjavinkit_pauliina_mattila

Olenkin tänne kirjoitellut innostuksestani itseni kehittämiseen. Apua tähän oman elämän ja ajatusmaailman tutkimiseen ja kehittämiseen olen saanut kirjojen avulla. Olen lukenut monenlaisia henkisen hyvinvoinnin kirjoja ja monia on vielä lukulistalla. Tähän mennessä olen löytänyt kolme erityistä suosikkia, joiden lukemisesta olen oikeasti hyötynyt. Tai oikeastaan en pelkästään lukemisesta vaan kirjoissa olevien tehtävien tekemisestä. Usein oman elämäntilanteen hahmottaminen ja unelmien selvittäminen vaativat hiukan työtä. Kirjoissa olevien tehtävien avulla selkiinnytät oman tämän hetkisen elämäntilanteen sekä mahdollisia unelmia ja haaveita, joita sinulla kenties on. Lisäksi ne auttavat sinua löytämään tavan toteuttaa näitä haaveita. Minulle näiden kirjojen lukeminen on lisännyt huomattavasti tyytyväisyyttäni elämääni ja ymmärrystä siihen, ettei tämän hetkinen tilanteeni ole pysyvä, vaan elämä on täynnä mahdollisuuksia. Kaikki, mistä haaveilet on saavutettavissa.

Kirjat ovat puhutelleet minua paljon, joten toivottavasti teistäkin joku saa tästä inspiraation näiden lukemiseen.

kirjavinkit_pauliina_mattila

1.       Ilkka Koppelomäki – Saa mitä haluat

Tämä kirja on ihan suosikkini tällä hetkellä! Kirja on opas itsensä kehittämiseen, omasta elämästä vastuun ottamiseen sekä suurien ja pienien tavoitteiden saavuttamiseen. Pidän kovasti Ilkan tavasta kirjoittaa ja kertoa asioita. Kirjassa liikutaan pienin askelin kohti oman näköisen elämän hahmottamista, toteuttamista ja sen jälkeen oman näköisen elämän elämistä. Kirjassa on mukana tehtäviä ja ne kannattaa tehdä siinä vaiheessa, kun ne kirjaa lukiessa tulevat eteen. Tällä tavoin saat enemmän irti kirjasta. Kirjassa on kolme osaa: Ensimmäinen osa valmistelee sinua omannäköisesi elämän elämiseen. Toisessa osassa käydään läpi seitsemänvaiheinen Saa mitä haluat -prosessi. Viimeisessä osassa käydään läpi itsensä valmentamista haluamiesi asioiden toteuttamiseksi. Pidin erityisesti kirjan Saa mitä haluat -prosessista. Siinä käydään läpi seitsemän vaiheen avulla oman tavoitteesi toteutumista. Kirjan pointtina on myös se, että nautit omasta elämästäsi matkalla kohti tavoitteitasi.

Mikäli haluat positiivisia muutoksia elämääsi ja saavuttaa unelmiasi, suosittelen tämän kirjan lukemista.

kirjavinkit_pauliina_mattila

2.       Thomas Erikson – Idiootit ympärilläni

Oletko joskus ajatellut, että kaikki ympärilläsi ovat idiootteja? Yleisin syy erilaisiin konflikteihin on erilaiset tavat viestiä. Jotta voi ymmärtää toisia on ensin ymmärrettävä itseään. Thomas Erikson esittelee kirjassaan metodin, jossa hän jaottelee ihmiset neljään eri ihmistyyppiin. Nämä ihmistyypit ovat hallitsevat punaiset, innostavat keltaiset, vakaat vihreät ja analyyttiset siniset. Ketään ei kuitenkaan ole tarkoitus asettaa tiukasti yhteen väriin vaan ihmisissä saattaa olla erityyppisiä yhdistelmiä väreistä. Minä löysin itsestäni selvästi kahta väriä ja värien kuvaukset osuvat kyllä ainakin minun kohdallani naulan kantaan. Kirjan ideana onkin se, että ymmärrät itseäsi ja omaa käytöstä, jonka jälkeen sinun on myös helpompi ymmärtää toisten käytöstä. Kirjassa annetaan myös käytännöllisiä vinkkejä, miten eri ihmistyyppien kanssa pääsee samalle aaltopituudelle.

Minulle tämä kirja oli tutkimusmatka omaan käyttäytymiseeni niin hyvässä kuin huonossakin. Kirja oli myös hyvin viihdyttävällä tavalla kirjoitettu, joten vaikka aihe on haastava, kirja on helppo lukea. Luettuasi kirjan huomaat varmasti, että idioottien määrä ympärilläsi on vähentynyt.

kirjavinkit_pauliina_mattila

3.       Sanna Wikström – Unelmakarttakirja

Unelmakarttakirja on voimakirja, tehtäväkirja ja suunnan näyttäjä. Se herättelee uskallusta omien unelmien äärelle, poistaa mielen rajoitteita ja lisää luovuutta. Edellä mainittuihin kirjoihin verrattuna tämä kirja on hyvin erilainen. Kirja on lempeä ja täynnä henkistä kasvua tukevia ajatuksia. Kirjassa on paljon tyhjiä sivuja, joita voit täyttää ohjeistuksen mukaan. Kirjan tehtävät ovat monipuolisia ja ajatuksia herättäviä. Mielestäni kirjan ajatuksena on vahvasti se, että elämän voi nähdä joko suorituksena tai seikkailuna, kumman sinä valitset? Unelmakarttakirja on päällimmäisenä minulle ollut voimakirja, hetki itselleni ja unelmilleni sekä apuna luovuuden herättelyssä. Teen työkseni melko luovaa työtä lasten parissa, jonka lisäksi koen blogin pitämisen ja valokuvaamisen olevan luovaa työtä. Välilä kiireisessä arjessa eläessä oma luovuus jää taka-alalle ja sen herättämiseen tämä kirja on ollut apuna. Kirjan tekemiseen kannattaa heittäytyä täysillä, vaikka myönnän, että jotkut tehtävät ovat tuntuneet minustakin hiukan oudoilta. En ole itse edes vielä päässyt kirjan loppuun, mutta tässä kirjassa se ei olekaan tarkoitus.

Pystyt paljon enempään, olet paljon enemmän ja olet paljon enemmän arvoinen kuin kuvittelet.

kirjavinkit_pauliina_mattila

Ihania lukuhetkiä kaikille!

❤ Pauliina

4

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. Clarissa Pajukoski

    Kiitos! Olen miettinyt pitkään että pitäisi lukea joku tälläinen kehittävä kirja, mutten ole varma mistä aloittaa.. Tässä olikin jo hyvä paketti. Tuota Idiootit ympärilläni olen miettinyt jo hetken, joten ehkä siitä aloitan 🙂

    1. Pauliina M

      Hei mahtavaa, jos tästä oli hyötyä 🙂 Ei muutakun kirjastoon ja Idiootit ympärilläni lukuun!

Vastaa