10 treenifaktaa minusta

treenifaktat_pauliina

Treenitaustani

Harrastin lapsena ja nuorena aika paljon liikuntaa. Jalkapallo, lentopallo ja tanssi olivat lempiharrastukseni nuorena. Asun pienellä paikkakunnalla, joten se rajoitti hiukan harrastusten määrää, tarjonta kun oli aika vähäistä. Yläaste-ikäisenä mielenkiinnon kohteet vähän vaihtuivat ja keskityin ennemmin kavereihin ja juhlimiseen kuin treenaamiseen. Näin meni muutama vuosi, kunnes 17 -vuotiaana löysin tankotanssin ja hurahdin siihen täysin. Parin vuoden harrastamisen jälkeen loukkasin ranteeni ja jouduin jäämään pitkäksi aikaa pois. Sillä välin löysin punttisalin ja sen jälkeen en enää palannut tankotanssitunneille. Silloin tällöin muistelin taitojani vielä omalla tangollani, mutta kuntosaliharjoittelu oli vienyt ykköslajin paikan.

Kuntosalilla kävin epäsäännöllisen säännöllisesti. Tulokset eivät silti päätä huimanneet, koska muu elämäni ei juuri tukenut kuntosaliharjoittelua. Juhlin paljon ja söin aivan liian vähän. Jouduin myös pitämään pitkiä taukoja harjoittelusta pitkien sairastelujaksojen vuoksi.

Pidin kuntosaliharjoittelusta, mutta halusin kokonaisvaltaisemmin kovempaan kuntoon. Silloin kiinnostuin Crossfitista. Vähän aikaan  keräsin rohkeutta lähteä alkeiskurssille, mutta viime vuoden helmikuussa sinne lopulta päädyin. Se oli oikeastaan rakkautta ensitunnista lähtien. Nykyään harrastan siis Crossfittia. Treenaan kuitenkin lisäksi joogaa, bodailua ja juoksua.

Treeni-inhokkini

En oikein osaa sanoa. Tykkään monenlaisesta treenistä. Juoksuun omistan viha-rakkaussuhteen. Juoksun jälkeistä fiilistä on vaikea voittaa, mutta se on vaan niin pirun raskasta. Yksittäisiä treeniliike inhokkeja löytyy kyllä kuten thrusterit ja burpeet.

Motivaatio nyt

Tällä hetkellä treenimotivaatio on todella kova. Voisin treenata joka päivä ja kaikenmoiset treenit kiinnostavat. Tähän vaikuttaa varmasti se, että en ole nyt kuukauteen ollut kokoaikaisessa työssä, joten energiaa riittää.

treenifaktat_pauliina

Haaveeni

Haaveilen kovasta kunnosta ja monipuolisesta toimintakyvystä.

Tavoitteeni

Tavallaan tuo ylläoleva haave on myös tavoitteeni. Yksittäisiä treenitavoitteita on oppia käsilläkävely, käsiseisontapunnerrukset, kyykätä 100 kg ja vetää 10 leukaa. Näiden lisäksi haluaisin oppia uimaan. Siis oikeasti kunnon tekniikalla.

Ennätykseni

Tähän en oikein osaa laittaa mitään. En ole kokeillut ykkösiä melkein vuoteen. En ole mitenkään erityisen vahva, joten ykköstulokset eivät ole päätä huimaavia. Vanhoja ykköstuloksia on muun muassa maastaveto 95 kg, takakyykky 80 kg ja pystypunnerrus 40 kg.

Suhtautumiseni harjoitteluun

Rentoa, mutta tavoitteellista. Nautin treenistä, mutta en ota sitä turhan vakavasti. Pidän itsestäni kuitenkin enemmän, kun olen treenannut ja sen avulla jaksan muun muassa töissä paremmin. Sen vuoksi priorisoin treenin melko korkealle päivieni askareissa.

treenifaktat_pauliina

Inspiroidun

Inspiroidun somessa monestakin urheilijasta. Etenkin crossfittaajat, toiminnallisesti harjoittelevat henkilöt, triathlonistit sekä joogit inspiroivat minua kovasti. Saan inspiraatiota myös salillamme treenaavista tyypeistä.

Identiteettini

Entisenä bilettäjänä on identiteettini ollut vähän kriisissä. Nykyään arkeani täyttää bileiden sijaan treenit ja se tuntuu niin loistavalta. Se on tuonut kuitenkin lieveilmiöitä mukanaan. Näen vähemmän vanhoja kavereitani, koska en ole kaikissa bileissä aina mukana. Tämä vähän harmittaa, sillä nämä kaverit ovat edelleen minulle hyvin tärkeitä.

Muuten tämän hetkinen elämäntyyli istuu minulle ja nautin siitä, että treenaan tavoitteellisesti.

Some

Some on minulle treenien kannalta loistava inspiroitumisen paikka. Tykkään seurata eri urheilijoita ja heidän arkeaan somessa. Pyrin myös itse nykyään tuottamaan someen treenisisältöä. Ennen olen tarkoituksella pitänyt treenit poissa somesta. Nyt olen huomannut, että seuraajiani kiinnostaa treenini, joten alan nyt enemmän tuottamaan sellaista sisältöä. Tähän liittyen saa myös laittaa toiveita!

treenifaktat_pauliina

❤ Pauliina

3

Tällä artikkelilla on 4 kommenttia

 1. Hanna

  Hahaa ihanaa, että toteutit tän postauksen myös! Meidän tavoitteet on yllättävän samat, kyykky ja mave 100kg kutsuu – Odottakaas vaan kun meikämimmi vetelee semmosia määriä ;)!

  Ja siis nää kuvat – Oot kyllä upean näköinen!

  1. Pauliina M

   En huomannutkaan, et teit tän myös! Meen heti lukemaan! 🙂
   Ja voi kiitos kuin myös! <3

 2. Anna

  Pakko vielä kommentoida tännekin! Oot ihan älyttömän kovassa tikissä! Täältä sohvanpohjalta onkin hyvä haikailla vatsalihasten perään 😀 Mulla on vähän sama homma tankotanssin kanssa! Harrastin sitä muutama vuosi sitten, mutta mun takareisi repesi pahasti, joten kaikki treenailut vähän jäi sen takia 🙁 Pitäisi ottaa taas itseään niskasta kiinni ja palata salille ja tankoilemaan 🙂

 3. Pauliina M

  Voi kiitos!
  Kyllä se motivaatio siitä kasvaa, kun vaan pääsee sinne salille takaisin 🙂 Se alottaminen on aina vaikeinta!

Vastaa