WHY?

Otetaan tähän viikon viimeisen arkipäivän aamuun tälläinen pohdinta…
– Hän yrittää jatkuvasti todistaa, että on parempi.
– Hänellä on taipumus ymmärtää väärin muita ihmisiä ja ylireagoida heidän tekemisiinsä.
– Hän on äärimmäisen itsekeskeinen.
– Hän ei tunne empatiaa muita ihmisiä kohtaan.
– Hän on taipuvainen väheksymään ja nöyryyttämään muita ihmisiä.
Tiedätkö, mistä ihmistyypistä puhun?

Kyllä puhun narsistisista ihmisistä! En varmaan valehtele jos sanon, että jokaisen ihmisen elämässä on tälläinen ihminen ollut jotenkin mukana! Korjaa jos olen väärässä. Ei siinä jokainen saa mennä ja olla mun mielestä miten tykkää, mutta se jos se alkaa näkyä melkeimpä pelkästään asiana mitä kyseinen ihmistyyppi antaa itsestään ilmoille. Olisi ehkä aika pysähtyä, miettiä ja kysyä itseltä mitä kuuluu ja onko nyt joku oikeasti niin pyllystä, että se oma hyvä olo pitää saada jostain toisesta.

Narsismi viittaa henkilön käyttäytymiseen, jossa korostuu itsekeskeisyys, itserakkaus, huomionkipeys, käsitys omasta tärkeydestä, voimakas tarve tulla ihailluksi ja kyvyttömyys empatiaan ja toisten huomioon ottamiseen.

Onko se sitten niin, että se mikä muilla on, on tältä ihmistyypiltä pois?

Onko se niin, että jos et itse ole keskipiste on se tälle ihmistyypille suuri menetys?

Eikö mikään riitä, eikö voi olla oikeasti vain omanelämän prinsessa tai prinssi?

Meitä on moneen junaan ja laivaan ja narsistisia ihmisiä tulee olemaan olemassa pallolla jatkossa. Ne on oma juttunsa jotka aiheuttaa välillä tunteen, et comoon oikeesti! Siinäpä se onkin, ei näitä asioita puhuta tuolla kaupassa ainakaan kovin usein. Narsistiksi saatetaan haukkua, miettimättä mitä se oikeasti tarkoittaa, tai miettimättä, että mitä jos ihminen onkin vasten omaa tahtoaan kasvanut niin.. Onko narsisimi sairaus vai onko se tapa, kahden pöydän mielipiteitä löytyy enemmän kuin laki sallii.

Miksi lähdin tätä nyt pohtimaan oli se, että kasvatan kolmea nuorta ja koitan antaa heille mahdollisimman turvallisen kasvualusta ja jalat maassa asenteen. Tarkoittaen sitä, että jos he joskus vastaansa saavat tämän tyyppisen ihmisen he tietävät, että kyseessä ei ole paha ihminen vaan ihminen joka on narsisti ja se o ihan ok, kunhan sellaista osaa käsitellä.

BE HUMBLE ja ennen kaikkea rakasta sitä mitä oot ja oot saanut aikaiseksi!! SE OOT SÄ!!

Upeeta perjantai aamua ja ihanaa viikonloppua, vietä se just niin miten sen haluat tai oot suunnitellut viettäväsi. Mä suuntaan kouluun koko viikonlopuksi ja odotan jo nauttien tämän illan aihetta, joka istuu elämääni aika isolla palalla. Ens blogissa siitä sit enemmän. 🙂

Halauksia just sinne <3

3

Vastaa