Voi olla, että oikea munuaisesi on lopettanut toiminnan

Lause, joka aiheutti kylmä väristyksen ja palan kurkkuun! Lause, joka hetkellisesti saattoi saada hengen pysähtymään ja sydämen lyömään muutaman tyhjän lyönnin!

Munuaistulehdukseni jälkipuinnit nostivat esille asioita oikeassa munuaisessa, jota lähdettiin tutkimaan enemmän! Kiitän joka helkutin sekuntti sitä, että lääkärikseni siunaantui lääkäri joka pelkän antibiotin määräämisen lisäksi päätti kuitenkin kurkata miltä homma näyttää ultrassa! Olen kiitollinen siitä, että tämä samainen lääkäri halusi vielä lähettää minut urologin vastaanotolle, joka halusi varmistaa tilanteen viipalekuvauksilla!

Maanantaina 14.12 perhosia masussa suunnattiin Töölön Mehiläiseen, missä tämä tutkimus tehtiin! Ihana hoitaja kertoi tarkasti, mitä luvassa on ja miltä varjoaine tuntuisi kun se laitettaisiin laskimosta eteenpäin! Kaikki meni mallikirjan mukaan, mitä nyt saatoin viuhahtaa operaation jälkeen aulassa kylpytakki ja maski päällä nopeasti vessaan! Aulassa olleet muutama herras mies hieman hymähteli hymyssä suin 😀

14.12. oli muutenkin merkityksellinen päivä sillä tasan vuosi sitten istuin samaisessa aulassa odottaen pääsyä polven magneettikuvauksiin! Kohtaloa vaiko ihan vaan päivä missä muut?

Eilen 15.12 lääkäri sitten soitti kertoi uutisen, jota en missään vaiheessa osannut edes ajatella! Uutisen jonka kuitenkin otin ihan ihmeen hyvin vastaan! Suuri epäillys on nyt, että oikea munuaiseni on lopettanut toimintansa! Siellä oli se munuaisaltaan ja virtsatie putken ahtauma, joka oli ehtinyt vaikuttaa pidemmän aikaa (ilmeisesti se on ollut minulla syntymästä saakka) ja näin ollen oikea munuaiseni oli pienentynyt 8 cm. Vasen toimii moitteettomasti ja oli kooltansa 15 cm!

Leikkaukseen siis mennään vuonna 2021:kin!

Onko se ahtauman poisto vai poistetaanko uupunut munuainen selviää seuraavassa gamma tutkimuksessa mikä tehdään Jorvin sairaalassa, kunhan sinne ajan saan!

Olenko katkera? Olenko solmussa?

En ja En!!

Tämä oli asia mille kukaan ei mitään voinut, se huomattiin vasta nyt! Päinvastoin olen kiitollinen siitä, että kohtasin lääkärin joka halusi hoitaa kokonaisuuden alusta loppuun tarkasti!

Yhdellä munuaisellakin pystyy elämään täyttä elämää, joten tiedän että selviän tästä!
Leikkaus ja siitä toipuminen ottaa aikansa joten henkisesti siinä vaiheessa saatan tarvita isoa tukea, koska kun ikiliikkuja pistetään sairaalaan muutamaksi päiväksi niin kaikki etähalaukset otetaan vastaan <3

Sen päätöksen olen kuitenkin tehnyt, että kaksi 14.12 päivää töölön Mehiläisessä riittää eli ensi vuonna en ole aikomassa olla siellä 😀

Välillä elämä heittää eteen ison kiven, mutta siitäkin pääsee eteenpäin!!!

2

Vastaa