Tunne turnaus

Aamu alkaa pienellä jännityksellä. Näet lapsestasi, että masun pohjassa on pieni määrä perhosia. Niitä ei kuitenkaan myönnetä, vaan kaikki on hyvin. Pientä pakkaus kaaosta havaittavissa, varmistuksen varmistusta onhan kaikki varusteet mukana. Hallittu kaaos joka raukeaa auton käynnistyessä. Matka Kouvollaan alkoi. Nuorimaisella oli jenkkifutis turnaus Sping Bowl II Kouvolassa Sami Hyypiä areenalla sunnuntaina ja tiedossa oli koko päivän jefu meininki. Auto matkalla puheen sorina kantautui autosta. Oli kauden ensimmäinen turnaus ja huomasin, että tätä oli odotettu. Noista pienemmistä näkee helposti sen, odottavan aika on ollut pitkä ilmeen kauden ekan pelipäivän saapuessa.

Matka taittui yllättävän ripeästi ja perillä oltiin ajoissa laittamaan varusteita päälle..

Niin tarkistuksen tarkistuksien jälkeenkin huomasin, että kyseessä oli tosiaan eka peli.. se veen juomapullo oli jäänyt kotiin!! Tää huoltotiimi oli hoitanut oman roolinsa himppa lomalla fiiliksellä vielä, mutta kyllä se kone sieltä käynnistyy 😀 😀

Joukkueita oli saapunut Sping bowl turnaukseen Helsinki Wolverinesin lisäksi; Kouvola Indians ja Helsinki Roosters yhdistelmä joukkueella, Kotka Eagles ja Sipoo Buldogs. Kaikkialla kuului tohina siitä, miten pelit tullaan pelaamaan ja aistittavissa oli paljon ja paljon jenkkifutis energiaa ja ylpeyttä siitä, että heidän oma rakas laji aloittaa kautensa aivan pian. Nyt aletaan katsomaan per joukkue, kuinka paljon talvi harjoittelu on tuottanut tulosta. Pelejä tuli per joukkue kaksi ns. ekasta ottelusta voiton nappanneet kohtasivat tokassa keskenään ja toisinpäin.

Huolto hoisi oman hommansa, kannusti ja katsoi, että pojat oli oikeaan aikaan paikalla ja pitivät huolen juomisesta. Turnaus päivät on aina rankkoja, mutta joka kerta on ihana huomata se ilo ja yhteenkuuluvaisuuden tunne joukkueen välillä mikä näissä kasvaa. Myönnän, mun jalat huusi illalla leipää, mutta se kaikki on ton arvoista. Kun näet tyytyväisiä junioreita pelaamassa hymyssä suin yhdessä, tiedät että näin sen homman kuuluu mennä!

Helsinki Wolverines juniorit olivat ladanneet sunnuntaille ison asenteen ja peli ilon mukaan ja oli upeeta seurata kuinka jokainen pelaaja hoisi ns. tonttinsa. Tämä oli vasta ensimmäinen turnaus, mutta silleen maallikkona tai no kyl jotain lajista tajuan..Talvi harjoittelu on ollut pitkäjänteistä ja linja näytti pystyvänsä tarjoamaan molempiin suuntiin upeaa peliä. Lajina jenkkifutis on varmasti suomen kokoisessa maassa pieni, mutta uskon vahvasti , että se tulee tekemään jossain vaiheessa vielä ison läpi murron.

Miten sitten joukkueilla meni:

38-6 U11 Wolverines- Eagles

Peli alkoi rytinällä, wolverines ensimmäinen hyökkäys toi heti TD:n ja lisäpisteen.

Puolustus toimi hyvin ja kaikki osallistuivat taklaamisen.

Kotka Eagles tarjosi vahvoja hyökkäys yrityksiä, mutta pikku ahmojen linja piti yhtä ja läpi ei menty.

Hyökkäys pelasi yhtenäisesti ja haastoi Eaglesin puolustusta koko ajan.

U13 Wolverines- Eagles 46-7

Pelin alku heitti härän pyllyn, sillä peli muodoksi vaihtui 7vs7 sijaan 5 vs5.

Muutaman vaihdon jälkeen homma lähti pyörimään. Hyökkäys tarjosi upeaa heitto peliä haastaen Eaglesin puolustusta.

Wolverines puolustus tarjosi myös komean TD;n. Ahmat näytti voimansa

Molemmat joukkuet jatkoivat päivän toiseen otteluun voitokkaasti. Toisessa ottelussa molemmat ahmat joukkueet kohtasivat Reoosters/Indians yhdistelmä joukkueen.

U11 wolverines-Roosters/indians 29-19

Pikku ahmat pelasi kaikilla alueilla loppuun asti.

Hyökkäys hankki pisteitä ja puolustus pelasi vastustajan yritykset kerta kerralla pois.

Erittäin hyvä peli ilme.

U13 wolverines-Roosters/indians 32-8

Voiton avaimena puolustus, linja piti pintansa!

Roosters/Indians hyökkäys syötiin peli kerralla!

Ahmat pelasivat turnauksen ajan upeaa peliä.

Voitokas turnaus, mutta ennen kaikkea opettavainen ja turnaus joka tarjosi niin taustajoukoille kuin pelaajille upean päivän. Matkalla kotiin oli autossa hiljainen, mutta silmin nähden iloinen fiilis. Tästä se alkaisi kausi 2019. Upea laji ja joka on parhaimmillaan, kun matkaat paikan päälle katsomaan 😀

Tee omaa juttuasi ja isosti, sillä se vie sut pitkälle <3 super upeeta tiistai aamua kaikille <3

2

Vastaa