Suutarin lapsella ei ole kenkiä

Kuivat huulet, käsivarret..Onko tuttua näin talvella?

Otsinkon sanonta nappasee aika osuvasti muhun. Mähän olen lukenut itseni tuossa muutamia vuosia sitten kosmetologiksi. Mutta se ei tarkoita sitä, että mä huoltaisin omaa ihoani sillä tavalla miten mun ehkä kuuluisi. Tällaiset pakkaspäivät saa mut aina heräämään silleen, että nainen ole hyvä ja tee jotain. Mun kosmetologi koulu opettajien ei tarvii siis murehtia, kyllä mulla sellainen perusihonhoito on kyllä yllä. Mutta myönnän, että ei se enää sillä mallilla ole mitä se oli silloin kun esim. olin koulussa tai vasta valmistunut. Onko se sitten laiskuus vai mikä sitä en osaa sanoa? Mitäköhän mun koulun papereissa luki talvi ihonhoidosta.

  • Vältä liikaa vesipesua.
  • Pese haalealla vedellä; kuuma vesi kuivattaa ihoa.
  • Muista puhdistus aamuin ja illoin.
  • Kosteuta ihoa perusvoiteella tai päivä- ja yövoiteella.
  • Anna voiteen imeytyä kunnolla ennen ulos lähtöä.

Joo ei kovin hankalaa, mutta hitto kun on silleen mukamas kiire niin sitä silleen sivuuttaa asioita joita ei kandeis 😀 Oon onneksi ollu onnellisessa asemassa, että mun iho ei kaipaa mitään maailman suurinta hoitoa säännöllisesti. Kyllä mä kosteuden pidän yllä, kuorin ja puhdistan ihon. Nykyään aika usein kuorin myös kämmenien ihon, koska tuolla salilla ne kuluu aika kivasti ja en halua että mua sattuu sen takia roikkuminen tai maastaveto.

Mä suosin noiden kämmenten kuorinnassa, ihan kotitekoista yhdistelmää eli sekoitan merisuolaa ja hunajaa tai sitten yhdistän hienoasokeria ja hunajaa. (Tätä jälkimmäistä käytän myös huulten kuorimiseen, toimii mulla ainakin todella hyvin.)

Talvella mun iho kuitenkin kaipaa kaikista eniten sitä huolta. Etenkin tällasillä pakkaskeleillä. Huulet huutaa leipää ja iho kaipaa kunnolla kosteutta. Huulien kuivuus on nostanut tasoa mun kohdalla aina talvella. Nykyään huulten kosteuden lisäksi pidän huolen, että saan tarpeeksi vitamiineja etenkin B-vitamiinia. Mä oon huulikiiltojen suurkuluttaja ja oon huomannut, että suurimmissa merkki huulikiilloissa on monia hyviä hoitavia ainesosia joiden avulla saa myös kostetutta huuliin kiillon lisäksi.

Kasvojen ihoa mä en sen enemmän suojaa talvella, käytän yleensä talvisin paksumpaa meikkivoidetta kun keväisin tai syksyllä. Mä uskon siihen, että kun hoitaa ihoa myös sisäisesti näkyy se ihon pinnalla. Eli ravinnon kautta, syön hyviä rasvoja, marjoja, kasviksia ja kalaa. Mä koitan juoda vettä mahdollisimman paljon. Koska jos elimistö ei saa tarpeeksi nesteitä, kuivuu myös iho.

Suutarin lapsella on paljon tuotteita kotona (ehkä liikaakin purnukkaa ja putelia), millä voisi hoitaa omaa ihoaan. Oon nyt kuitenkin vihdoin löytänyt sarjan joka palvelee, sekä mua että teiniä ja edareita. Sarja on apteekki kosmetiikka sarja, La Roche-Posay. Rakastuin sarjan tuotteisiin, kun etsin itselleni muutama vuosi sitten hyviä aurinkotuotteita. Oon aika tarkka tossa suhteessa, koska omaan ihon jossa on paljon luomia joten suosin sen suojaamista hyvin paljon auringolta. Tuotteen pitää siis oikeasti olla se mitä siinä luvataan. Mä diggaan auringosta mutta en haluu leikkiä tulella sen kanssa. Helpoksi tän sarjan käyttämiseksi tekee se, että tuotteita saa ostettua niin verkosta kuin sitten lähi apteekistakin.

Mun helpot talven ihonhoito tuotteet on aika simppelit:

  • LA ROCHE-POSAY LIPIKAR BAUME AP+ 

Helppo käyttöinen pumppupullo jota myös edarit suostuu käyttää koska ”tää ei tuoksu mansikkakakulle :D”

  • Labello Original

 

Ja koska toi aurinko tuolta alkaa kivasti pilkistellä, mä oon käynyt ostamassa jo muutamian aurinkotuotteita. Ne jotka mut tuntee tietää että mä rakastan aurinkoa ja aurinkotuotteita, etenkin niiden tuoksuja. Hawaiian Tropic menee heittämällä kärkeen tässä. Silmät kiinni ja sipasu öljyä iholle ni padam, mä oon kesässä. Hih hih, tiedän kuulostaa hassulta mut silleen se vaan menee. Ja joo mulla on varasto näitä 😀

 

Odotanko mä kesää? Kyllä ja isosti 🙂 Muista pitää huolta sun ihosta, sillä se on sun suojamuuri.

-Aurinkoa ja hymyä sun päivään isosti, oot tärkee <3-

 

 

 

0

Vastaa