Suussa sulavat Churrot

Siitähän se ajatus sitten lähti!

Yksi suurimpia herkkujani on aina ollu Churrot. Niiden koostumus ja maku parhaimillaan vie kielen mennessään! Koskaan niitä en ole itse valmistanut, sillä uskon vakaasti, että minä ja kuuma öljy keittiössä ei olla hyvä yhdistelmä!

Kun poikani Hugo sitten Espanjan ryhmän syksyiseltä matkalta toi tuliaisena erään uuden ystävänsä äidin lähettämän reseptin niin päästin ajatuksen näiden teosta hänen kanssaan jo työstön saralle!

Tänään sen aika vihdoin oli!

Olin valmis kohtaamaan kuuman öljyn kattilassa!

Sammutuspeitto, kattilan kansi, Cant del Barça taustalla ja Hugo vastuukokkina!

Elettiin hetkiä jolloin sydämeni sykkeen olisi varmaan kuullut! Jännitti niin pirusti, mutta samalla houkutti ajatus kokeilla jotain uutta!

Reseptejä on monenlaisia, mutta herra Hugon resepti menee näin;

2 1/2 dl vettä

100g voita

1/4 tl suolaa

2 1/2 dl vehnäjauhoja

2 kananmunaa

Paistamiseen 1 l rypsiöljy

Kuorrutus;

1 dl sokeri

1 tl kaneli

Mittaa kattilaan vesi, rasva ja suola. Kiehauta seos ja nosta liedeltä. Sekoita joukkoon jauhot ja jatka sekoittamista voimakkaasti, kunnes taikinasta tulee kiinteä taikinapallo. Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää seos hieman jäähtyneen, lämpimän taikinan joukkoon. Sekoita hyvin ja laita taikina pursotinpussiin. 

Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräksisessä kattilassa 170-180 asteeseen. Pursota taikinasta pienehkön tyllan läpi, peukolon paksuisia, noin 10 cm pituisia tankoja varovasti öljyyn. Katkaise taikinatangot esimerkiksi saksien avulla. Paista kerrallaan noin 3-5 munkkitankoa, noin 1 1/2 minuuttia/puoli, kauniin ruskeiksi. 

Kääntele churrot lämpiminä sokeri-kaneliseoksessa!

Hugo tosiaan pääsi syyskuussa vierailemaan Espanjan ryhmänsä kanssa 4 päiväksi Madridiin! Saivat tutustua siellä oleviin kouluihin ja pitää esitelmiä Suomesta, vieden mukanaan terveiset täältä sinne!
Oli huikea kuunnella niitä tarinoita mitä hän pääsi kokemaan siellä ja kuinka paljon uusia ystäviä sai sieltä!

Jos perinteiset munkit ei nyt maistu, niin nappaa tästä pala Espanjaa itsellesi!

Mukavaa alkanutta viikkoa

2

Tällä artikkelilla on 4 kommenttia

  1. idahyvarinen

    Tulipa hyvännäkösiä! Pakko koittaa itekkin näitä kun tästä pääsiäispöhöstä pääsee! 😀

    1. nooralofgren

      Suosittelen noi oli tooooosi hyviä ja yllättävän helppo tehdä 🙂

  2. hannaraittila

    Niin kiva, kun ootte leiponut yhdessä ja toi resepti on kulkeutunut espanjalaisesta perheestä teille❤️

    1. nooralofgren

      Toi resepti oli kyl paras tuliainen Espanjasta ❤️

Vastaa