Sportti spurtti burgerit

Kuten varmaan olette ehkä rivien välistä lukeneet en ole mikään super lahjakas leipoja, mutta välillä yllätän itsenikin ja keksin jonkun jutun mitä oikeesti pystyn tekemään ilman miljoonia kirosanoja.

Sämpylät, niiden teossa loistan! Ei tarvitse olla seppä syntyessään, jotta saa väännettyä kohtalaisen onnistuneet kappaleet suussa sulavia sämpylöitä. Välillä tosin oon kokenut koviakin rakkauden osoituksia uunilta, mutta muuten homma on luistanut näiden valmistamisessa ilman suurempia ongelmia.

Herkuttoman tammikuun kunniaksi päätettiin yhdessä ystäväni kanssa kokeilla jotain uutta eli tehdä terveellisempi vaihtoehto hampurilaisilla. Päädyttiin ratkaisuun missä tein itse sämpylät ja pihvien lihaksi valittiin broilerinjauheliha, mukaan satsi tuoreita vihanneksia ja juustoa. Hampurilaiset oli suuri menestys ja pihvikään ei aiheuttanut kummastusta nuorisossa. Jokainen hamppari teki kauppansa ja masut oli pitkälle iltaan täysiä jokaisella. Toimi hyvin niin treenin jälkeisenä kuin ennen treeniä ravintona.

Teenkin nyt historiallisen ruokavinkki postauksen , mitä ei usein mun suusta saa aikaiseksi. Voi olla, että jää yhdeksi ja ainoaksi kerraksi. Mutta olkoon tää sellainen jos minä pystyn siihen sinäkin pystyt ja pakko sanoa, että noista tuli kyl hyvin hyvin hyviä ja suosittelen kaikkia testaamaan, saatatte yllättyä iloisesti.

Sämpylät/15-25 kpl

5 dl Vettä

50 g Hiivaa

2 tl suola

2-3 rkl öljyä

10 dl sämpyläjauhoja

Liuota hiiva käden lämpöiseen veteen ja lisää suola ja sämpyläjauhot. Jauhojen lisäyksen jälkeen lisää tarvittaessa öljyä. Kohota taikina kaksinkertaiseksi, paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min. (Vinkki jauhoseokseen olen lisännyt välillä siemeniä, porkkanaraastetta tms)

Pihvit

Broilerin jauhelihaa 2x 200 g

1 kananmuna

Pippuria

1 punasipuli

Sekoita ainekset keskenään ja muotoile uunipellille pihvin muotoiseksi (toki voit tehdä niistä vaikka kukkasia jos haluat :D) Anteeks, mun oli pakko laittaa toi kommentti tohon, koska kirjoittaessani tätä hörähdin nauruun ajatuksesta.. PIHVIN MUOTOINEN 😀 Okei, palataan asiaan. Paista pihvejä uunissa 225 asteessa,niin kauan kun ne ovat kypsiä myös sisältä.

Täytä hampurilaiset haluamallasi tavalla ja ei muuta kun ääntä kohden 🙂

Siinäpä simppeli, mutta törkeen hyvä resepri sporttispurttiburgereihin <3 enjoy it!!

Super siistiä torstaita kaikille ja jos oot ollut herkuton niin tadaaaaa huomen saa ottaa vaikka salmiakin jos mieli tekee!!

<3 oot tärkee <3

 

1

Vastaa