Sama pää kesät, talvet

Niin hienosti ja kivasti pakkaat lounas eväät töihin. Laitat pussin avaimien viereen, jotta muistat ottaa sen mukaan siitä. Kävelet rappuset alas autotalille. Avaat tallin oven ja laitat tietokone kassin takapenkille. Käynnistät moottorin ja peruutat auton tallista. Suljet tallin ovet ja hyppäät auton rattiin. Liikennevaloisa käännät radiota hieman kovemmalle ja sujautat purkan suuhusi.

Pärkele ne eväät..ne on ruokapöydällä. Avaimet kylläkin taskussa, mutta siellä ne eväät on pöydällä. Ja joo sen verta kiireinen aikataulu, että ei edes tule pieneen mieleenkään hakea niitä.

Että miten meni niin kuin omasta mielestä? Olisko pitänyt kävellä se eväspussi kädessä loppu aika, vai laittaa ne ulko-oven eteen, että lähtiessä olisin kompastunut niihin??

No, sitten ei auttanut muu kuin pysähtyä lähi alepan eteen ja astua jälleen maailmaan mitähän hittoa sitä söisi? Olin niin, kuitenkin jo asennoitunut tekemiini eväisiin ja nyt ne oli sit siel pöydällä.. Toi lounaan kehittäminen, pikaisesti ei oo mun paras vahvuus. Saattaa mennä kaupassa helposti 15min, kun mietin että mitähän hittoa sitä taas söisi. Nirso en ole, mutta kun tolleen aamulla ei oikein tee mieli mitään.

Pyörittelen valmis salaatteja, tungen ne takaisin kaappiin. Hahmottelen itse tekemää salaattia, juu en jaksa näpertää. Mietin pinaattikeittoa, ei ei ei.. Sitten se ahaa elämys iskee.. Alimmalla hyllyltä bongaan ”roiskeläppien” taivaan. Siinä se on, ei vastahankailua tai jossittelua, vaan pizza kouraan ja kassalle. Maistoin jo suussani einespizzoje eliitti maun. Kuulostaa varmaan pöhköltä, mutta joo oon digganut aina noista. Menee kylmänä kiireessä, tuunattuna uunin kautta tai mikrotettuna lounaan pelastajina. Terveellisyydestä voidaan olla montaa mieltä. Omasta mielestä terveellistä on se, että syön kuitenkin sen viis kertaa päivässä ruokaa joka ei aiheuta närppimis oireita, kuin niin että jättäisin lounaan väliin. Balanssi ennen kaikkea ja se, että voi hyvin. Näin tänään, huomenna toisin.

Onko mulla oikeesti noin latvalahopää, että siis yksinkertaisesti sekunnissa voin unohtaa tärkeimmän muistettavan asian.. Vai olinko taas niin innokkaana lähdössä duuniin. Sitä pohtiessani tuli mieleen Artun ja Alonan VLOG jakso jossa, Alona ja lapset antoivat Artulle lahjaksi Betolvex vitamiinit muistin parantamiseen. Pitäsköhän alkaa itsekin harkitsemaan? Jos et oo kyseistä jaksoa nähnyt, niin pääset tästä linkistä kurkkaamaan sen.

Luin viikonloppuna hieman ravintovalmennus opusta ja vitsit kuin upeita ja uusia proteiini lähteitä sieltä löytyikään. Toki joo oon tiennyt niiden olemassa olon, mutta en oo vaan tiennyt kuin paljon ne sisältääkään protskua ja kuinka helposti niillä saisi omaan ruokavalioon tehokkuutta.

Tällä hetkellä mun helpot ja ykkös protsku lähteet on, ja mitä koitanlisätä:

  • Lihoissa: kana, nauta
  • Kananmunat
  • Kaloissa: tonnikala, lohi
  • Pähkinät, siemenet ja täysjyvä tuotteet
  • Maito ja juusto

Koitan lisätä; riistaa, kalkkunaa, vaaleita kaloja, avokadoa. Lupaan saada huijattua itseäni kokeilemaan: soijapapuja ja olla muutenkin avoin pavuille ja herneille. Huomaa olla, avoin 😀 Nää on, taas niitä mun ruoka vammoja. Pienin askelin kohti isoa harppausta!!!

Tänään kyl ajan kauppaan ja haen niitä veen uusia perunoita, koska niitä on tehnyt mieli kohta viikon. 😀

Mitä veikkaat tarttuuko kauppa reissulta mukaan myös nuo soijapavut?? 😀

Toivossa on hyvä elää!! Rentoo viikon alkua kaikille, aurinkoinen halaus päivääsi <3

-oot tärkee <3-

 

PS. Käys nappaamassa uusin Sport-lehti kaupasta, siellä saattaa olla tuttuja 😉

 

 

0

Vastaa