Ruokavammailijan oivalluksia

ÄLÄ VARO/PELKÄÄ SYÖMISTÄ!!
On nimittäin yleisempää, että syödään liian vähän kuin liikaa!!

Istuin lauantai aamuna koulun penkille odottavin mielin, meillä oli luvassa ravintopäivä osa kaksi. Luvassa oli 8 tuntia tiukkaa teoriaa ravinnon tärkeydestä perus tallaajasta aktiivi urheilijaan.
Tiesin, että se on päivä milloin mun pitää heittää esille ne kysymykset ja ne ongelma tilanteet mitä oon itseni kanssa törmännyt. Jotta pystyisin toimimaan jossain vaiheessa ammattitaitoisena personal trainerina, tulee mun oikeesti ymmärtää nää hommat ja saada vastauksia. Päivä oli pitkä ja välillä tuntui, että hitto haukottelu ei lopu laisinkaan. Mutta ajaessa koulusta pohdin matkalla ja purin pakettia nimeltä RAVINTO, näin sellaisen selkeen tien mitä pitkin mun on mentävä! Tajusin asioita, jotka on aiheuttanut kompastin kiviä ja tärkein juttu tajusin, että hei nää kaikki on selätettävissä!
Meidän jokaisen on löydettävä se oma terveellinen ravintopolku itse, toki hyvällä johdatuksella, mutta kyllä se vaan niin menee, että se on sun kroppa ja sun aivoista se kaikki lähtee liikkeelle.

• Kun aloittaa suunnittelemaan ruokavaliota tulee huomioida, minkälainen päivärytmi on päällä!

Se on siis ihan ok, että syön aamupalan vasta 8 aikaan, enkä heti kun herään klo 5. Oon tuntenut jopa hieman ongelmaksi sitä ajatusta, että pitäisi syödä jotain ennen töihin lähtöä, koska ei mulla ole ollut nälkä. Syy: mun masulaukku ei oo silloin viiden aikaan vielä tyhjä, se kun on niin hieno kapistus, että ilmoittaa nälän vasta silloin kun se on tyhjä jos toimii siis normaalisti. Huh, tiedättekö ensimmäinen solmu aukes ja tuntui, että hitto näinhän se on. Miksi ihmeessä oon edes tuntenut jotain huonoa fiilistä siitä, että en oo saanut tungettua aamuisin heti herättyä safkaa itseeni..NO DAA, jos kerta masussa vielä tavaraa ni ei ihme!!

• Mieti aina onko nälkä: mahanälkä, suunälkä vai päänälkä!

Luonnollinen nälän tunne, kun pitäisi tulla ilmi meillä jokaisella 3-4 h välein. Etenkin iltaisin tää tulee esille, nimellä napostelu. Oon just syönyt kunnolla, mutta silti joo tekis mieli kaikkee kivaa pikku napostelua. Onko mun masulla tosiaan nälkä, vai haluaako suu vaan jotain pureskeltavaa? Näinkö kenties just telkkarissa mainoksen jostain super ihanasta hampurilaisesta ja mun pää sanoo, että Noora ole hyvä ja hae jotain korviketta, kun et nyt hampparia tähän hätään saa. Asioita, joita rupeen oikeesti miettimään tutkiessani nälän tunteita. Toinen hyvä vinkki oli mikä lauantaina koulussa heitettiin ilmoille, oli se, että kun olet syönyt odota 15 min ja jos sulla on edelleen nälän tunne, niin hyvä ihminen syö vielä joku pieni lisä siihen. ÄLÄ SIIS PIDÄ ITSEÄSI NÄLÄSSÄ!!

• Täydellistä syömistä ei kannata tavoitella!

Se on ok, jos viikossa keskitän ravinnon niin, että 80 % terveellistä ruokaa ja 20 % sellasta ei niin terveellistä! Anna siis itsellesi armoa ja ota rennosti ruuan kanssa. Täydellinen ehdottomuus ei käy kaikille ja saattaa vaan aiheuttaa niitä harmaita hiuksia, koska kaipaat jotain, minkä kiellät itseltäsi. (BEEN THERE DONE THAT, saatoin nähdä jopa unissa ihania kakkupaloja ja sokeri unelmia)

• KULTAINEN KESKITIE!!!!

Tämä on se juttu, sun kroppa kiittää, sun pää kiittää, sun sydän kiittää ja sä kiität! On hyvä olla, ja se näkyy sun arjessa jaksat paremmin, oot terveempi ja ennen kaikkea kuuntelet sitä tärkeintä ravinnon kannalta. Eli itseäsi!! Sen tien löytäminen ei ole helppo juttu, mutta kun sen löytää muutamien kuoppien ja mäkien jälkeen uskon, että se kantaa tulosta! Tien löytäminen yksin voi tuntua välillä hankalalta, suosittelen siihen kääntymään kohti apujoukkoja ja nappaamaan hyvä ruokavalion tsekkaus. Sen avulla saatta, ne solmut avautua ja oivallus syntyä!

Tässä muutama oivallus viikonlopusta, jos sait näistä sun kultaisen kestien löytämiseen karttamerkkejä niin siistiä!!
Jos, taas heräsi lisä kysymyksiä niin heitä rohkeasti viestiä ni kurkataan voisinko jotenkin jeesata enemmän.
Anna siis mennä tää on sun juttu; syö elääksesi ja nauttien!!!

Ruokavammailija kiittää ja kuittaa ja lähettää ison halauksen tiistai aamuun kaikille!!

2

Vastaa