Ruokavammailija löysi sienet

Se ei vaan aina ole niin yksinkertaista aloittaa syömään jotain sellaista mitä et oo koskaan mielelläsi suuhusi tunkenut! Syitä on varmasti monia, välillä oikeesti maut eivät vaan kohtaa ja siitä saattaa jäädä ikävä ruokakokemus haamu pitkäksikin aikaa mieleen.

Itselleni osa vihanneksista on ollu tämän taistelutantereelta alla. Alkuun en voinut kuvitellakkaan, että lautasellani voisi löytyä munakoisoa, parsakaalia, parsaa ja nykyään rakastan noita kaikkia isolla sydämellä!

Toki asennekin on muuttunut ja olen ymmärtänyt kuin puhtaita ravintolähteitä kasvikset ovat joten aloin myös syödä aivoilla! Helppoa ja yksinkertaista se ei ole ollut, mutta hiljaa hyvä tulee ja repertuaari kasvaa koko ajan, uusimpana löytönä sienet joita vielä viime kesänä katsoin kaukaa!

Onko sulla jotain inhokki kasviksia tms.?

Olin taannoin ravintola Manalassa illallisella maistelemassa parsa Menun ja siinä oli yhtenä pääruoka vaihtoehtona valkoista ja vihreää parsaa korvasieni kastikkeessa ja lohta. Taistelin ja taistelin, mutta koska lohi niin päätin kokeilla! Ja hyvä, että tein tämän päätöksen, koska dear loord vaan!

Manala tarjosi illan joka oli täynnä upeita makuja ja upean tavan lähestyä sieniä.

Alkuruokana oli parsaa hollandaise kastikkeessa ja uppomuna. Huh huh vaan, jo siinä vaiheessa tiesin, että mun Ruokavamma tai asenne eräitä vihanneksia kohtaan alkaa olla selätetty.

Pääruoaksi valitsin tosiaan sen kokonaisuuden missä oli entinen taistelukaveri sieni, josta muodostui itseasiassa hyvä ja rakas ystäväni. Suussa sulava kermakastikke ja täydellisen kypsä lohi takasi ison hymyn.

Masu oli hyvin täysi, mutta nähdessäni jälkiruuan tiesin, että tätä unelmaa ei kyllä voi jättää väliin 😀 suklaavanukas joka aiheutti ehkä hetkellisen tajuttomuustilan.

Rakkaudesta ruokaan ja etenkin se, että rohkeasti kokeilee niitä ei suosikkejakaan saattaa yllättää totaalisesti!

Nauti ja elä elämäsi juuri sillä tavalla miten sen haluat <3

Upeaa alkavaa toukokuun viimeistä viikkoa kaikille, kesä on virallisesti kohta täällä!

 

 

2

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

 1. Sara Malinen

  Hyvä Noora! Sienet on kyllä hyviä, kun ne valmistaa maukkaiksi! itse en voi sietää herneitä tai oliiveja… Oon kyllä yrittänyt monesti, mutta ei vaan toimi sitten millään!

  1. Noora Löfgren

   Hih kiitos Sara <3
   Joo hitaasti hyvä tulee ja pikku hiljaa lisää kasviksia repertuaariin 😀
   Oliviit on kyl paha saada maistumaan jos ei maistu. Se on kuitenkin niin vahva maku 🙂

Vastaa