Rautainen marraskuun aamu

Kuulas keskiviikko aamu käynnistyi Haagassa odottavin mielin. Kalenterissani oli merkintä hieman erilaisesta työaamusta. Kuppi kahvia ja banaani masuun ja kohti bussi pysäkkiä. Siinä bussia odotellessa, hieman jäässä vaikka kerrosta olikin päällä tuli mietittyä monia asioita. Esimerkiksi sitä, että pidetäänköhän mua kuinka pöhkönä, kun hymyilen muiden ollessa tiukasti naama kiinni puhelimessa tai muuten vaan tuimana. Jatkoin ajatus leikkiä bussissa, mitäköhän vieressä tai vastapäätä olevat ihmiset tekevät töikseen. Kaivamatta koko bussimatkan aikana kertaakaan puhelinta esille ja jatkaen hymyilyä. Oli energinen ja hyvä fiilis, hieman malttamaton ja onnesta soikeana sillä olin menossa hyvin kiinnostavaan tapahtumaan.

Bussi saapui määränpäähäni Kamppiin, jatkoin siitä pienen matkan kävelen Urho Kekkosen kadulla toimivaan PUR hyvinvointiliikkeeseen. Luvassa oli energisoiva tietoisku ravinnon merkityksestä ja vinkkejä kaamosväsymykseen. Liikkeeseen astuessani vastassa olivat aurinkoiset vaikuttajatapahtumien Monna Pursianen ja Johanna Varis, jotka olivat ideoineet yhdessä PUR:in kanssa rautaisen tapahtuman.

PUR:in liikkeestä huokui tunnelmallinen fiilis, tuntui kuin olisin saapunut eri maailmaan. Tuoksu oli mitä huumaavin ja vei mukanaan matkalle jonnekin kauas ja lämpimään. Tiskillä odotti uusi maku kokemus nimeltä tef-puuro. teff on afrikkalainen viljakasvi, joka on ravintoarvoiltaan erinomainen. Se sisältää runsaasti tärkeitä aminohappoja, kuitua sekä rautaa ja on gluteeniton. Jos joku voi viedä kielen mukanaan niin tää puuro sen teki, niin samettista. Puuro lähtee testiin myös edareille ja teinille kotona.

Tilaisuuden aloitti, ravintoterapeutti Annamari Seilola, joka nosti taas tälläisen ruokavammailijan ravinnon arvostamista. Lause kaamosväsymyksen aikana ihmisen keho huutaa enemmän hiilaria, sokeria mitä se oikeasti tarvitsee. Huomasin, että istuuduin eteenpäin penkissä sillä voi hyvää päivää kuinka mielenkiintoinen setti. Tiesitkö sinä, että sokeritasapainoa voi pitää yllä kehossa kanelin, kurkuman ja pellavansiemenien avulla. Annamarin jälkeen vuorossa oli, ravintoasiantuntija Anne Anttila, joka kertoi meille aiheesta nimeltä mikä sitten avuksi kaamosväsymykseen. Syö, nuku ja liiku hyvin-voit hyvin! Nukkumisen kanssa sain sen hurmion, että meikäläisen mene ajoissa nukkumaan rytmi ei olekaan turhaa vaan perkule 22-06 välinen uniaika on optimaalisin kehon palautumiselle, ilmankos sitä energiaa piisaa. Anne vei todellakin mukanaan, hänen aitoutensa ja tapa millä kertoi wild nutrition ravintolisäsarjasta, sai mut ymmärtämään sen sanoman minkä hän heitti ilmoille.

LISÄRAVINTEET OVAT KUKILLE, RAVINTOLISÄT IHMISILLE!!

Niin kaiken tärkeimmän pitäisi tulla sieltä ravinnosta ja kultaisesta keskitiestä mistä pölisin jo viime blogissani.) Syö hyvin ja täydennä sitä ravintolisillä, jotka sopii sulle. Istuutuessani bussiin huomasin, että hymyilin kilpaa auringon. Tunsin kiitollisuutta siitä, että olin saanut osallistua vaikuttajatapahtumien ekaan tapahtumaan. Kiitos Monna ja Johanna, teidän positiivinen asenne näyttää just sen esimerkin mihin itse uskon myös. Kaikki on mahdollista, kunhan uskoo itseensä. Vastapäätäni oli vanhempi rouva ja joka katsoi silmiini ja hymyili takaisin. 🙂 Ennen paluuta arkeen, eli koneen avaamista tutkin innokkaana tuotteita mitä mukaan saatu goodie bag sisälsi, toi rauta IRON PLUS.. TOIMIIIIIII!!

Ravinto on vienyt mukanaan isosti, kiehtoo nimittäin kovasti nykyään tutkia ruokien ravintoarvoja ja miettiä miten se vaikuttaa arkeen. Jokainen reagoi erilailla, kirjaappa itse ylös fiilkset muutamalta päivältä. Valitse päivä jossa syöt suunnitelmallisesti ja rytmitetysti ja toinen päivä missä kaikki ei mennytkään niin kuin strömsössä. Pidä huoli itsestäsi myös kaamosväsymys kauden aikana, kehitä voimakeinoja millä saat energiaa ja positiivista menoa. Treenaa hymy huulilla, luikastele liukkailla pihoilla, kikattele hyvälle buugille, chillaa sohvalla.

Lämmin suositus menee myös, että teet retken PUR hyvinvointiliikkeeseen, vaikka jouluostoksille <3

Oma viikonloppu on punasten supportusta, tänään JYP kotona. Huomenna matkataan tyttöjen reissulle Tampereelle fanibussilla, kyllä luit aivan oikein.. Vuorossa megamatka johon näiden tietojen mukaan lähdössä 5 bussillista IFK-faneja, minä mukana 😉 Et painetaan bulill vaan!! Ens viikolla saattaa luvassa olla hyvinkin punainen postaus, koska loooooov vaan kaikille <3

Ihanaa viikonloppua, nauti siitä täysillä ja muista että lauantaina saa syödä ekan joulukalenterin suklaasta tyhjäksi.. vai meniks noin 😀

2

Vastaa