Penaalin terävin kynä vai kopiokone?

Oon tässä jo pidemmän aikaan ihmetellyt yksinäni sitä kuinka paljon itseasiassa sosiaalinenmedia on täynnä yksi yhteen päivityksiä. Ei siinä mitään, sillä onhan meillä jokaisella oikeus siellä päivitellä mitä me halutaan! Itse olen pyrkinyt aina tekemään sosiaalisestamediastani uniikkia. Toki on asioita joihin haluan laittaa lusikkani soppaan, mutta senkin olen aina koittanut saada kirjoitettua auki omalla tavalla! En kopioimalla!

Kyllästyttääkö??

Kyllä, sillä mulle sosiaalinen media on paikka mistä löydän parhaimmillani upeita kuvia ja ajatuksia! Ei paikka missä luen saman tekstin toistuvasti seuraavassa ja seuraavassa kuvassa! Jatkoin tutkimista ja silmiini osui enemmän ja enemmän kuva pareja, jossa joku oli keksinyt oikeasti hyvän postauksen jonkan jälkeen koko kuva feedi oli samankaltaisia täynnä!

Ollaanko me menossa kulttuuriin missä uniikki ja ainutkertainen on häilyävä käsite?

Mitä mieltä sä oot? Onko sosiaalinenmedia nykyään liian samanlaista?

Yksi samanlainen päivitys, joka ollut muualla saatta vieraannuttaa seuraajasi?

Mä uskon, että asia on oikeasti osalta näin. Sillä jos meikäläinen esimerkiksi yht’äkkiä laittaisi someen kuvan missä pohtisin syksyn värejä sisustuksessa saattaisi ne seuraajat, jotka on matkassa ollut pidemmän aikaa ja nähnyt feedini hieraista silmiänsä ja ensimmäinen ajatus olisi varmaan, että jep hän on seonnut!

Tänä päivänä ihmiset käyttävät suuren osan internet-ajastaan somessa, joten siellä on hyvä olla läsnä?

Tällä tarkoitan sitä, että kirjoita mistä haluat ja laita juuri sellaisia kuvia mistä tykkäät, mutta kurkkaa ettei samanlaisia päivityksiä ole koko sosiaalinenmedia täysi juuri sillä hetkellä!

Oikeita ihmisiä, oikeita tarinoita, omia ajatuksia ja rentoa menoa!

Ei ole siis todellakaan väärin pitää rohkeata linjaa sosiaalisessa mediassa tekemällä jotain ainutkertaista oma itsenäsi. Usein arkielämän kommellukset ja ei-niin-täydelliset tilannekuvat ovat lopulta paljon hauskempaa luettavaa ja katsottavaa kuin mietteet mitä olet jo viikon plärännyt!

 

Tää pohdinta on hyvä lopettaa Johanna Kurkelan biisin sanoihin:

Kaunis pieni ihminen
Sä olet ainutlaatuinen
Mitä vastaan tuleekaan
Toista sua ei milloinkaan!

Ihanaa maanantai kaikille omanlaisille sankareille <3

4

Vastaa