Pakarat ja vatsa tulessa..kiitos jalkaprässin ja takakyykyn..WHAAT??

Hulluhan mä oon, mutta siis se tunne kun on toka päivä treinerin kanssa vedettyjen jalkatreenien jälkeen ja edelleen kävely on mitä on. Mä diggaan siitä. Omalta kohdalta treenaajana oon huomannut sen, että jos tulee jotain uusia liikeittä tai uuden tyylistä ärsykettä lihakselle niin ne ovat kyllä seuraavat päivät hellänä.

Olenko pöhkö, vai saako joku muukin kiksejä siitä, kun tietää treenin jälkeen. Että sitä tullaan kävelemään seuraavat päivät kuin bambi heikoilla jäillä?

Mutta mistä tää nyt sit tuli…ja miten helkutissa mun vatsalihakset on kipeenä jos on tehty jalkatreeniä? Vedettiin ihan normaali treeni, ei mitään super hifistely liikkeitä vaan ihan perinteisiä. Takakyykkyjä, jalkaprässiä, pohjeprässiä. Miksi ne sitten tuntui niin erilaiselta? Varmaan siksi, että ajatus oli liikkeitä tehdessä aivan muualla kuin ennen. En ole koskaan tajunnut ennen uuden treinerini tapaamista lapatuen ja coren tärkeyttä, jokaisessa liikkeessä. Kuinka helkutin tärkee ne ovat pitää koossa, jotta paketti pysyy kasassa koko ajan. Silloin liikkeet lähtee puhtaasti sinne minne niiden kuuluukin. Voin siis tunnustaa ihan rehellisyyden nimissä, että oon kyykännyt aika lailla silleen löysällä keholla. Enään en, koska tajusin että jos sinne tankoon haluaa lisätä painoa tulee coren olla kasassa koko ajan. Sama jalkaprässissä, jotta en saa alaselkää kaarelle ja näin ollen voimantuoton katoamista. Pitää olla lapatuki ja paketti koossa sitä kautta. Miten nää on mennyt multa sitten ohi, oon ehkä ottanut ajattelun et comoon jalkatreeni miten siihen liittyy vatsalihakset ja joku lapatuki. Treenin jälkeen sanoinkin treinerilleni, että on muuten fiilis et oisin ensi kertaa salilla. 🙂 Sen mä vielä ymmärrän että, jaloissa ja pakaroissa tuntuu mutta kyllä mun piti pari kertaa eilen miettiä miksi helkutissa mun vatsa on niin piukee ja arka. Toki perinteisenä Suomalaisena otin ensiksi ajatuksen, että vee onko mulla joku vatsahaava tulossa. (Ei näin) No, pikkusen siinä kun mietti että joo jos teet tunnin treenin ja oot siinä tunnissa silleen että sulla on koko ajan suurinpiirtein core jännitettynä. Niin en mä yhtään ihmettele, että tuntuu vatsoissa. Huippua, tykkään siitä kun tajuan jotain olennaista ja opin uusia juttuja treenaamisesta koko ajan. Ihmisen lihaksen toiminta ja sen vastaanottavaisuus on alkanut kiehtoa mua hyvin paljon. Miten lihaksia tulee hoitaa ja venytellä, minkälaisia vaihteluja treeni ohjelmissa tulee tehdä ja kuinka usein. Jossain vaiheessa toi venyttely oli mulle, lähes kirosana.. tai se oli mulle lähinnä sellainen että siinä vaiheessa kun oli jo liian myöhäistä niin tuli venyteltyä. Nyt oon koittanut joka treenin jälkeen ottaa sellaisen aktiivisen venyttelyn jotta en saisi itseäni jumitiloihin.

Ajatuksia on kiva heitellä ilmaan, pitäsköhän lukea PT:ksi ja perustaa Helunan ja HessuHopon treeni palvelut.. Aina sattuu ja tapahtuu, kikatusta ja hyvää menoa treenin lisäksi. Ei olis ainakaan tylsät treenit kenelläkään kun meikäläinen menis siellä tuhat rautaa tulessa ja kikkailis huolella. No ei kyllä mä taidan pysyä treenautettavana, vaikka kyllä mä mielelläni jos vaan osaan niin autan jos multa kysytään apua jossain liikkeissä. Silleen hymy huulilla ja hyvällä fiilksellä.

Mainittakoon tuosta kikkailuenergiasta, tarkoitan sillä että myönnän selkeesti olevani ikuinen lapsi. Ja se kyllä näkyy aika paljon kaikessa mitä teenkin. Toki mulla on aikuinen puoli, pakko. Että emmä ihan joka päivä töissä tee källejä kenellekkään J Mun mielestä se, että uskaltaa ja on oma itsensä, on tärkeetä. Ei se mitä mieltä toiset on susta. Anna mennä täysillä just sellaisena kuin olet, niin lupaan että tuut saamaan tässä maailmassa paljon aikaiseksi.

Peace and love to all, mä lähen testaa miten hapoille noi hauberit saa.

 

 

 

0

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

 1. Hartsa731

  Kompaan?

  1. Noora Löfgren

   🙂 Se on hyvä huomata tälläisiä asioita vuosien treenauksien jälkeen 🙂
   Aina oppii uutta. Hauskaa viikkoa sinulle.

Vastaa