Päiväretki Porvooseen

Kesällä ei ole mitään niin siistiä, kun keksiä extempore retki johonki naapuri kaupunkiin.

Me lähdettin lauantaina käymään nuorimman edarini ja parhaimman ystäväni köörin kanssa Porvooseen. Retkeä ei suunniteltu sen kummemin, oli tarkoitus keksiä jotain aurinkoiselle päivälle mutta suurimmaksi osaksi kaikki oli auki. Kun ystäväni sitten ehdotti, että miten olisi Porvoo ei tarvinnut kahta kertaa miettiä sillä brumbergin namitehdas jo kutsui mua kylään!

Koitan joka kesä päästä ainakin kerran Porvooseen, koska se on vaan niin kaunis kesä kaupunki.

Menee heittämällä TOP 5 suosikkeihin. Pienet mukulakiviset kadut ihanien talojen varrella vanhassa kaupungissa huokuvat historiaa.

Porvoon joki joka liplattelee kilpaa auringon. Kauniit kukkaloistot ja ennen kaikkea hymyilevät ihmiset ympäri kaupunkia takaavat onnistuneen irtioton arjesta.

Porvooseen pääsee kätevästi joten en yhtään ihmettele, että koko kaupunki on näin kesän aikaan täynnä turisteja ulkomailta ja myös kotimaan matkailijoita. Paljon nähtävää ja koettavaa. Mäkiä ylös ja alas kiivettävänä, kaunis entisöity kirkko.

Maisema joka vie mukanaan joka ikinen kerta kun sinne saapuu!

Tällä kertaa tosiaan ei ollut muuta mielessä kuin visiitti brumbergin tehtaalle hieman samoilua vanhassa kaupungissa ja ruokailu. Koitettiin monen muun ihmisen lisäksi suunnata jokilaivoihin ruokailemaan, mutta nuorempi herrasväki alkoi olla sen verta nälissään jotenka bongasimme Rosso ravintolan, jossa palvelu pelasi lauantai ruuhkasta huolimatta ripeästi ja kohta sitä syötiinkin mitä mahtavampia annoksia.

Teetkö sä extempore retkiä kesäisin? Entä onko sulla TOP 5 kesäkaupunkeja?

Mulla on ja ne menee selkeesti:

  1. Savonlinna
  2. Porvoo
  3. Tampere
  4. Helsinki
  5. Heinävesi

Tää aurinkoinen sää saa vaan niin hyvälle fiilikselle ja mä vaan niin toivon, että tänä vuonna pystyisi jopa uskomaan Juhannuksen säähän sillä.. kerrankin näyttäisi siltä, että ei tarvitse toppahaalareissa olla mökillä!!

Halauksia juhannusviikkoon <3

2

Vastaa