Päiväretki Kotkaan

Istun sohvalla, klo on 7:30 kaikki nukkuu. Makaan sohvalla, klo on 9. Luen hesaria, klo on 10, tässä vaiheessa ajattelin, että saa nähdä päästäänkö tänään minnekään. Herra vanhempi edari tykkää nukkua pitkään ja emmä raaskinut sitä tempasta sängystä ylös. Vihdoin sängystä kommersi möreä ääninen edari, joka veti parilla haukkauksella aamupalan naamaan ja oli redi..toi siinä on jalo taito, vetää rauhassa aamun mut on sekunnissa valmis, koska auto käynnistyi 10:50 ja road trip oli valmis alkamaan. Tarkoituksena oli ottaa haltuun Vellamo merimuseo Kotkassa.

Merikeskus Vellamon museot tarjoavat eväitä oman elämän, perheen ja suvun näkemiseen osana historian kulkua. Ei valmiita vastauksia, ei yhtä totuutta, vaan avaimia ajatteluun. Omien kokemusten kautta syntyy linkkejä menneestä nykyisyyteen ja tulevaan.

Aurinko paistoi ja keli houkutteli painamaan kaasua Bastianissa hieman enemmän. Sillee en oo mikään suuren luokan auto ihminen koskaan ollut, mut nyt Bastianin jälkeen jotenkin on upeeta ajaa autoa aurinkoisella kelillä ja kun tie on huikeessa kunnossa. Matka aika Kotkaankaan ei ole paha, 1 h 20 min joten toimii myös päiväretki kohteena.

Saavuttiin helteiselle Vellamoon parkkipaikalla ilman, että eksyttiin. Itse museo oli upea kokemus, suosittelen kaikille piipahtamaan Vellamossa. Paljon hienoja veneitä, laivoja ja muutenkin talo täynnä historiaa. Pääsylipun hintakaan ei ole huima, aikuiset 10 € ja alta 18- vuotiaat pääsee ilmaiseksi sisään.

Terva tuoksui ja toistakin toistaan kauniimmat puuveneet kiilsivät loistossaan. Löysin oman suosikkini, jolla voisin hyvin hyvin mielelläni painaa menemään Saimaalla. Harmi vaan, että se oli liian iso lainattavaksi 😀

Edarit tykkäsivät isosti kyseistä paikasta, vanhat autot ja historia sai kundit hieraisemaan silmiään.

Ota ihmeessä joku päivä retki aurinkoiseen Kotkaan, koska joo on täällä Helsingissäkin lämmin ja arska. Mutta päivää mikä lämpö siellä oli, hetki auringossa ja padam.. mooore pisamat here we go 😀

Kesä on kyl super siisti juttu, kun pystyy tekemään siistejä juttuja ulkona. Pläänsit tälle päivälle ois mennä Korkeeseen riekkumaan, katotaan mätkähdänkö sieltä alas. Muutenkin ajattelin olla paljon ulkona, koska maanantaina palaan mappien ja papereiden ääreen kahdeksi viikoksi ennen loma part two:ta.

Ootko jo ehtinyt itse tekemään kaikkia huikeita juttuja, vai onko sulla edessä vielä jotain mitä odottaa?

Mä ootan viel: Vesisotia, ulkotreenejä, wknd18 festivaalia, Savonlinnan retkeä, laiturilla chillailua, Golf kiekkoja, picknikkejä.

Nauti täysillä auringosta ja ulkoilusta, pidä hymy lähellä ja vedä täysillä viikonloppu.

Kesää on vielä paljon jäljellä, kokeile uusia juttuja ja ennen kaikkea nauti elämästä.

Kerää muistoja talven varalle!!

Oot upee <3

 

 

 

2

Vastaa