Oman elämän sankari

Vettä tulee kuin aisaa, katson ikkunasta ulos ja ajattelen, että mihinkähän helkuttiin sitä on pitänyt päänsä taas tunkea. Aikaa lähtöön vielä pari tuntia ja silti mieli on kirkas eikä jännitys ole päässyt iskemään vasten kasvoille. Pakkaan tunniste sirun ja numero pannan, nopeaa hiilaria, puhtaat ja kuivat vaatteet reppuuni. Astun ulos kodista, saan edareilta ja teiniltä voima halauksen. Niiden voimalla tiedän, että selviin oikeasti mistä vaan. Hyppään bussiin, laitan musiikkia kovemmalle ja huomaan hymyileväni, oon niin valmis kuin suinkin voin. Tough Viking 2017 Kaisaniemessä here I COME.

Huikee kisa, joka tarjosi upeita muistoja ja mustelmia, jotka jää ikuisesti mun sydämeen.

Tosta kisasta on palttiarallaa kohta tasan vuosi. Huomasin selaillessani, facebook feedia vuosi takaperin siellä allekirjoittanut puhkui intoa valmiutta kyseistä kisaa kohden. Oli luvassa jotain ihan uutta, jotain mitä en koskaan ollut kokenut ja välillä saatoin ajatella, että en koskaan koekaan. Syy miksi lähdin kisaan alun perin, oli selkesti se, että halusin tietää mihin musta oikeasti on. Olin treenannut kovaa viimeisen vuoden sen aikaisen treinerini kanssa fressillä. Oltiin nostettu treeni levelit niin täysille kuin sen vain pystyi mun kunnolla.

Ton treeni kauden aikana huomasin monia muutoksia itsessäni, se periksi antamattomuus nosti päänsä korkealle, kestävyys ja usko omaan osaamiseen ja taitoon kuunnella kroppaa ja mieltä parani. Nyt kun ajattelee tota aikaa, se oli matka joka oli oikeesti käytävä läpi. Viimeinen silaus siihen, että tajusin olennaisen.

Meistä jokainen on oman elämänsä sankari!!!

Tough Viking 2018 kisataan tänä vuonna huomenna. Myönnän aavistuksen haikein mielin katselen tulevia esteitä mitä rata pitää sisällä. Toisaalta sisälläni tiedän sen, että nyt oli vaan oikea ratkaisu jättää kisa väliin. Toi ajatus iski viime vuoden lopuilla, toipuminen oli yllättävän pitkä johtui osalta omasta typeryydestä tai sanotaanko näin, että tietämättömyydestä ja aavistuksen sain kärsiä tuon itsepäivyyteni vuoksi kanssa. Heti kisan jälkeen tajusin, että kroppa ei ole valmis treenaamiseen ja vaatii palauttelun. Maltoin kuunnella sitä sen muutaman päivän jolloin lihakset ilmoittivat, että voit todellakin mennä vetämään treeniä. Jotenkin se vaan tökki, mustelmalliset jalat ja kädet ei jaksanut kiinnostua mistään. Ei uponnut kävely, ei maltilliset lihastreenit. TÖKKI JA PAHASTI!! Kroppa petti- lähinnä mun vasen pieni rintalihas päätti nostaa karvat pystyyn ja asettaa itsensä käyttö kieltoon. Hyvällä ja ammattitaitoisella huollolla sain sen kuntoon. Treenikin alkoi maistua taas siltä miltä sen kuului. Pienin askelin, kohti fiilistä missä sain ottaa kaiken irti siitä mistä tykkäsin, liikunnan ilo oli päällä again!! Ähky oli selätetty ja tiesin jälleen kuinka edetä, kuunnellen kroppaa paljon enemmän ja olemalla armollisempi itselleni. Kaikella on tarkoitus, tai niin itse uskon. Jotta ymmärsin jotain niin mun oli pakko läpi käydä tää kantapään kautta. Sillä ekana koulu viikonloppuna tajusin sen, mikä tossa palauttelussa oli mennyt mönkään ja kunnolla. Kyllä kuuntelin, että lihakset ovat valmiina jatkamaan treenausta, mutta tajusinko kuulostella hermotuksen perään? Juu, en ja siinä mentiin sitten puskiin!!

Tästä viisastuneena, oonkin päättänyt tutkia enemmän hermotuksen tärkeyttä treenaamisessa ja palautumisessa. Päädyin Tikiksen sivuille ja löysin sieltä loistavan kirjoituksen juuri tähän liittyen jonka on, kirjoittanut Aino Papinniemi pääset artikkeliin tästä

Käy tsekkaamassa jos yhtään on herännyt kysymyksiä itseäsi kohtaa esimerkiksi, miksi treeni ei mene perille. Ootan jo hyvin innolla tulevaa viikonloppua, jotta voin oppia paljon uusia juttuja koulussa. Ihminen ei ole kone joka käy pelkästään pyhällä hengellä! Pidä oikeesti itsesi kuosissa ja ennen kaikkea oo onnellinen ja ylpeä siitä mitä teet ja mitä tuut tekemään!

Upeeta perjantai aamua kaikille ja isot halaukset viikonloppuun <3

Ja te, jotka osallistutte tänä vuonna Toug Viking:iin ootte supereita. Mä etäsupportan teitä kaikkia koulussa!

(Lue: Lasken sekuntteja täällä 😀 nimimerkillä kuinka innoissaan voi olla tulevasta viikonlopusta)

<3 ole oman elämäsi supersankari nyt ja aina <3

 

1

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. Johanna Koskinen

    Hienoo!! 🙂 hyvä sä. ????????????????

    1. Noora Löfgren

      Kiitos Johanna ❤️

Vastaa