Ögonblick

Silmänräpäys-räpsäytä silmiä.. ei auta edelleen teksti pientä ja silmät väsyneet!

Tämä on on kovin tuttua etenkin syksyllä ja talvella iltapäivisin, kun koko päivän olet tuijotellut tietokoneen ruutua. Huomasin tämän homman viime syksynä, silmät väsyivät isosti päivän päätteeksi. Päänsärkyä oli ilmassa enemmän kuin normaalisti ja saattoipa muutamina päivinä elohiirikin saapua ilokseni ilmoittamaan, että nyt ei ole silmillä enää hyvä olla!! Auringon valo helpotti tuota ja kevään korvilla ei oireita ollut laisinkaan. Päässäni kuitenkin jyskytti tieto, että mun on oikeasti mentävä käymään silmälekurissa kurkkaamassa missä mennään!!

Viime viikolla oli aika suorittaa tämä ja kävelin Kaaren Specsaversiin hieman jännittyneenä sillä eipä ollut hajuakaan mitä tapahtuisi. Minut otti vastaan optikko joka kertoi koko ajan mitä tapahtuu ja mitä hän tekee. Kuunteli, kun kerroin missä mennään ja millaisia oireita oon havainnut itsessäni. Testasi ja mittasi, sovitti ja kysyi mitä näen.

Kyllä mä näen, mutta kyllä mun simmut kaipasi pienen tekstin kanssa apua. Ja tää pieni teksti on juuri se minkä kanssa taistelen töissä exceleiden ja SAP-järjestelmän muodossa. Se fiilis, kun silmiesi eteen laitetaan linssit ja näit kaiken aivan selvästi, ne leppäkertun pisteiden kokoiset kirjaimet.

Mua hymyilytti ja isosti, sillä olin saamassa avun pian ja ei tarvinnut ensi syksynä tuskailla väsyneiden silmien tai pääkipujen kanssa!

Näöntarkastuksen jälkeen päästiin sitten vaikean päätöksen eteen.. minkälaiset pokat? Joskus olen miettinyt, että jos koskaan ikinä lasit saan toivoisin niiden olevan särmät ja paksusankaiset. No sellaiset myös saan, nämä nimittäin oli kuin tehty mulle.

Hymyssä suin peilailin itsäni ja tiedän, että tulen käyttämään näitä aktiivisesti. Iso kiitos menee ammattitaitoiselle Optikolle, joka omasi pelisilmän ja huomasi pienen jännityksen näöntarkastuksessa allekirjoittaneella ja hoisi homman maaliin asti!

Mä sain avun simmuihin, jotka sitä kaipasi! Mä sain aivan törkeen mageet lasit! Ja oon siitä super onnellinen, silmät on kuitenkin tärkeät kapistukset ihmisellä ja niistäkin on hyvä pitää huolta.

Tästä päästään hyvin aasin siltana aiheeseen, joka herätti ihmetyksen.. nimeltä jos saat silmälasit mun ikäisenä eli 38 vuotiaana miksi suurin osa kommenteista tuli sitten asenteella sitä ikä teettää?

Toki huumorilla ja niin sen myös itsekin otin, mutta kysymys yleisesti mistä se kantaa?

Onko se edelleenkin meriitti jonkun iän saavuttamisesta, että saa silmälasit? 

Summa summarum meitsi on aivan liekeissä siitä, että saan ensi viikolla lasit sillä vitsit onhan sihteeri nyt sihteeri silmälasien kanssa 😉

Halaus aurinkoiseen aamuusi <3

 

3

This Post Has 2 Comments

  1. Tykkään ite kans laseista, vaikka oonkin elänyt niiden kaa ihan lapsesta asti. Varmaan siks en ikinä oo ajatellut sen liittyvän ikään millään tavalla. 🙂 välillä toivoisin kyllä et löytyis piilarit, jotka ei kuivus silmiin kiinni heti. Silmälasit ku on vähän sellanen arkinen juttu kumminkin, bileissä haluisin olla ilman.

    1. <3

Vastaa

Close Menu