Nolomutsi?

Emmä usko, että kukaan on tarkoituksella nolo mutsi tai faija. Mutta teini-ikäisten mielestä voi pienikin juttu nousta silleen ajatukseksi, että c’omoon en muuten kehtaa lähteä enään minnekään sun kanssa.

Vanhemmuus on jännä juttu, se muuttaa olomuotoaan koko ajan mitä enemmän lapselle tulee ikää. Alussa sitä oltiin kiinni 24/7 mutta nyt oon huomannut päivä päivältä enemmän, että mun rooli sellaisena ootko syönyt, käynyt vessassa kyselijästä on muuttunut ykkös tukijaksi, korvaksi ja äidiksi jonka puoleen käännytään missä asiassa tahansa. Oon siitä hyvin kiitollinen mun edareille ja teinille, että he tietävät sen, että mä oon täällä. Se on upea huomata kuinka lapsi kehittyy omatoimiseksi ja tekee jo isojakin päätöksiä, mutta tarvittaessa kysyy niihin mielipiteen. Mun tarkoitus on ollut aina kasvattaa omat edarini ja teini niin, että ne selviää omassa elämässään. Pitävät yllä ajatusta, että vaikka joku juttu nyt ei mennytkään ekalla kertaa putkeen niin tokalla kertaa se voi olla maalissa. Joka päivään koitan saada heille positiivisia fiiliksiä siitä, että kyllä homma skulaa. Välillä joutuu hieman taistelemaan asian eteen, mutta yleensä lopussa kiitos seisoo. Hyvä tulee hyvän luokse.

Olin eilen teinini kanssa katsomassa Norjalaista Kygo artistia Helsingin jäähallissa. Idea lähti häneltä, jo tuolloin kun mun teini mua kysyi mukaan meni koko kropassa hyvän olon fiilis siitä, että hei vitsit hän haluaa jakaa mun kanssa noin hienon jutun. Teini-iässä kun aika paljon sitä viihdytään kavereiden kanssa ei niinkään mutsin kanssa. Kun sitten käveltiin pakkasessa kohti nordiksen ovea tunsin suunnatonta ylpeyttä siitä, että me mennään yhdessä katsomaan artistia joka on meille molemmille aika pop juttu. Matkalla multa meinas tulla onnen kyynel kun tajusin, että kuinka upean ja ajattelavaisen neidon oon tänne saanut aikaiseksi. Mahtavinta oli, että kun keikka alkoi niin me tanssittiin koko keikka läpi. Ja hih en ollut ainoa vanhempi joka sielä joras lapsensa kanssa. Keikka oli itsessään hyvin upea kokemus, jos et ole viel törmännyt kyseisen artistin musiikkiin niin suosittelen lämpimästi kuuntelemaan muutamia biisejä häneltä. Mahtava lava show ja kauniit melodiset biisit. Kun sitten kahden tunnin keikan jälkeen käveltiin ulos jäähallista, kiitos minkä sain kantaa mut pitkälle. Sä olet maailman rennoin mutsi. Hih, tunnustan mulla nousee kyynel silmään edelleen. Koska se on ollut mun tärkeimpiä ajatuksia pikkusten kasvattamisessa, että ne tietää sen , että mä oon täällä aina niitä varten rentona, tiukkana, rakastavana ja turvallisena vanhempana missä ikinä ja milloin ikinä he mua tarvitsevatkaan. I will be there!!


 

Onko sulla ollut koskaan tilanteita missä huomaat, että sun teini pyöräyttää silmät ja on sillee daaa? Milleen oot hoitanut asian, ootko lähtenyt muuttaa itseäsi vai jotenkin toisin hoitanut tilanteen jatkossa?

Mun edarit ja teini tietää, että mä oon ikuinen lapsi ja villiinnyn hyvin paljon kaikesta ja välillä saattaa mennä silleen, että mä olen se joka on eniten innoissaan jostain asiasta.  Joten ne ei ole moksiskaan siitä jos mä oon ekana jossain puussa roikkumassa, ei ne siitä nolostu. Siitä ehkä jos mä pussailen ja halailen kavereiden edessä 🙂 Silleen mä oon tän homman kelannut, että jos sulla on itselläsi paketti koossa niin kyllä se hyvä buugi ja jalat maassa asenne tarttuu sun lapsiinkin ainakin jossain määrin. Ole siis rohkeasti just oma itsesi, maalaisjärjellä höystettynä niin hyvä siitä tulee.

 

– Upeeta tiistaita just sulle. You make me smile <3-

 

1

Vastaa

Close Menu