Miten hankkia ikuinen kuherruskuukausi urheiluun?

Joskus meille kaikkille tulee eteen hetkiä, jolloin tekisi mieli jättää liikunta sikseen ja käpertyä sohvalle vaan makoilemaan. Silloin kandee miettiä keinoja lisämotivaation saavuttamiseen. Ensimmäisen alku innon laannuttua salille meno alkaa maistua puulta ja kuherruskuukausi alkaa olla takana.

Haastan sut kestämään kolme kuukautta sitä en jaksa mennä salille, mutta pakko mennä ajatusta. Sillä on tutkittu, että jos kestät tuon kolmen kuukauden niin sun kroppa alkaa tottua siihen ja lähteminen helpottuu joka kerta!

Jotta se draivi pysyisi yllä koko ”rankimman motivaatio kadonnut”ajan niin alla muutama vinkki mitä itse käytin ennen kuin löysin sisäisen palon;

Hanki uudet treenivaatteet

Kun hankit lämpimän, tuulen- ja sateenpitävän ulkoilukerraston, tuntuu lenkille lähteminenkin taatusti mukavammalta. Myös kuntosalille astelu alkaa kiehtoa astetta enemmän, kun käyt ostoksilla urheiluvaateliikkeessä ja hankit itsellesi värikkäät ja trendikkäät sporttitrikoot.

Aseta tavoite

Ilmoittaudu keväällä järjestettävälle puolimaratonille tai päätä, että pudotat ennen toukokuuta 5 kiloa. Kun päässäsi on joku konkreettinen tavoite, jonka vuoksi sinun on lähes pakko treenata säännöllisesti, on urheilulle jokin merkittävä syy ja treenien väliin jättäminen ei enää käy tuosta noin vain.

Tee itsellesi motivoiva soittolista

Koosta lempibiiseistäsi motivoiva soittolista, joka saa lantiosi keinumaan ja hymyn leviämään kasvoillesi. Mukaansa tempaavalla musiikilla on valtava vaikutus – askel nousee lenkkipolulla taatusti kevyemmin, kun korvissasi pauhaa mieliartistisi hittibiisit.

Lyhytkin treeni on tyhjää parempi

Sinun ei tarvitse juosta ulkona tunnin lenkkiä tai huhkia salilla päivittäin. Jopa puolen tunnin hölkkä tai 20 minuutin jumppatuokio on tyhjää parempi. Jos liikunta tuntuu todella vastenmieliseltä, päätä, että jumppaat viisi tai kymmenen minuuttia ja lopetat sitten, jos treeni tuntuu edelleen inhottavalta. Usein kuitenkin käy niin, että kun saat kroppasi lämpimäksi ja alat liikkua, tekee treeniä mieli jatkaa aiottua pidempään.

Muista myös olla armollinen. Jos oot nuutunut ja väsynyt, voit huoletta pitää välipäivän liikunnasta. Usein kroppa tietää parhaiten, jos se kaipaa lepoa. Jos kuitenkin tunnet, että kroppasi vaatii lepoa viikko toisensa jälkeen, kannattaa tsekkaa, onko väsymys vain tekosyy liikkumattomuudelle vai onko terveydessäsi oikeasti jotain vialla. Joskus esimerkiksi alhaiset rauta-arvot tai kroonistunut stressi voivat aiheuttaa pitkittynyttä väsymystä.

Tsemppiä kaikille, tee liikunnasta itsellesi iloinen tapa viettää aikaa. Älä pakkopullaa mihin sun on mentävä joka keskiviikko zumbaan kun kaikki muutkin käy. Etsi rohkeasti itsellesi sopiva laji ja anna mennä!

Halaus päivääsi, mä lähen vetää aamutreenit ja illalla lähden avaamaan golf talviharjoittelun <3

OOT UPEE JA PYSTYT MIHIN VAAN!!

 

2

Vastaa