Mitäs jos sanon että, jääkiekko ei ole pelkästään jääkiekkoa? Uskotko?

Avataan vähän tätä mun rakkautta jääkiekkoa kohtaan. Laji jota en ole itse koskaan harrastanut muuten kuin joka talvi käyn edareiden kanssa nolaamassa ne pipolätkässä. Koska joo, omasta mielestäni mähän olen yhtä hyvä, jos en jopa parempi kuin Mikael Granlund. Mulle lätkä on aina kuulunut elämään. Tästä voin kiittää, isääni joka on mut vienyt hallille ensimäisen kerran hyvinkin pienenä. Meitä on varmaan monia, jotka ovat saaneet kosketuksen jääkiekosta juuri isän kautta. Hieman on ajat muuttunut ja pikku tyttö kasvanut naiseksi. En enää esimerkiksi laske pyllylläni portaita pelin ollessa käynnissä, tai maalin syntyessä heitä ilmaan popparipurkin papereita. Mutta sama palo ja rakkaus lajia kohtaan on säilynyt, vaikka vuosia tullut lisää.

Mikä siinä sitten viehettää? Syitä on varmasti monia niin kuin myös mielipiteitä, itselläni yksi ehdottomasti suurin syy on: tunnelma peleissä . Joukkuelaji, jossa voi tapahtua mitä vaan. Nopeaa ja viihdyttävää kiekkoa, jota on hieno käydä paikan päällä katsomassa. Hallin tunnelma..Se varmaan herättää jakautuvia mielipiteitä, sillä ajat ovat muuttuneet, heitänpä vaikka 20 vuotta taaksepäin.Silloin hallit olivat täysiä melkein jokaisessa pelissä, nykyään (voin tunnustaa myös itse omistavani RuutuPlus palvelun) pelejä on helppo katsoa kotoota käsin eli jokaisessa pelissä ei enään olekaan katsomot täynnä. Oon miettinyt tätä aikasemminkin. Onko se niin että, näin kun kausi on vielä alussa sitä kerätään voimia kevääseen kotoota käsin vai onko syy joku muu? Omasta kohdastani voin sanoa isoimmaksi syyksi syksyn oravanpyörän eli kiireen. Se kun on helppo tapa katsoa pelejä kännykällä/tabletilla milloin missäkin. Edareiden treeneissä, omissa treeneissä, kaupassa jne. Mutta ei se mulle ainakaan ole samanlainen peli kokemus. Sen vuoksi liputan että, osta rohkeesti lippu ja mene paikanpäälle.

Jos silleen laitan silmät nyt kiinni ja ajattelen tunnelmaa hallissa. Kuulen kannustus huudot, kuulen tuomarin pillin äänen, luistimien äänet jäässä. Nenässäni tuoksuu poppareiden ja keitettyjen nakkien tuoksu. Tasainen puheen sorina, edellisestä pelistä ja miten tulevaisuudessa sitä parannetaan. Tulee muuten hymy huulille kun, ajatelee noita. Se yhtenäinen fiilis oman jengin kannattajien kanssa. Pieni hymy pieneltä fanilta, joka huomaa että sulla on saman seuran kaulaliina kuin hänellä. Halaus gentlemanilta joka on käynyt hallissa ennen kuin olet edes itse syntynyt. Se on se hallin tunnelma.. Siihen kun laittaa vielä loistavan jääkiekkoottelun, niin kyllä mä sen nopeesti voin sanoa yhdeksi parhaimmaksi tavaksi viettää vapaa aikaa.

Katsomossa on meitä on monenlaisia pelin seuraajia, katsoppa huviksesi seuraavalla kerralla kun menet itse peliin minkä tyyppisiä löydät? Pystytkö itse heittämään lonkalta millainen kannustajja olet? Mä voin kertoo että, mä elän pelissä aikalailla täysillä mukana. Tunnetilat menee nollasta tuhanteen, valmentaja en ole siellä mut kyllä mä aika paljon kysymyksiä heitän ilmoille. Miksi noin ja mihin sä nyt oot menossa ja ootko varmasti nyt sitä mieltä, että se ei ollut puhdas sukeltaminen. Edarit on tottunut siihen, että mun kanssa siellä on oma show. Tykkään nimittäin myös laulaa biisejä ja joo aika paljon kikkailen siellä katsomossa. Niin ja emmä kyllä siellä joukkuetta yksin jätä vaan kyllä mä koen niin, että halliin kuuluu kannustus. Joten laulu ja kannustus huudot raikaa myös mun äänihuulilta.Välillä saatan olla kaksinkerroin penkin alla ja myydä koko joukkueen. Rumpujen pärinää..Odotatko, että paljastan mun suosikki joukkueen..Se on aika helppo loppupeleissä arvata. Mä omistan punaisen sydämen, se sykkii siis IFK:lle. Mun isä on joskus mulle sanonut, että punaisen sydämen kannatajiksi synnytään ja näin mulle on ainakin käynyt. Ne muistot isin kanssa pikkutyttönä peleissä tulee aina olemaan mun sydämessä.

Ja siksi meinaan myös taata, että mun edareilla on saman tyylisiä muistoja Nordiksen tunnelmasta. Sana IFKmerkitsee paljon, se on ollut mun elämässä aina. Jääkiekko on tuonut mun elämään paljon hienoja asioita ja ystäviä ja mahtavia tapahtumia.

Lauantaina olisi tarkoitus mennä pitkästä aikaa hallille ja ootan kyllä sitä hyvin paljon. Luvassa on varmasti tapahtuma rikas peli Vaasan Sportia vastaan edareiden kanssa. Jos et ole jääkiekkoa paljoa käynyt paikan päällä katsomassa, niin suosittelen lämpimästi. Saatat kokea jotain aivan käsittämättömän upeeta. Ja jos sulla ei ole tiettyä joukkuetta mitä haluiaisit mennä katsomaan niin vinkkaan että, ensi viikolla olisi tarjolla perinteinen Karjala-turnaus Helsingissä.

Kannusta ketä ja mitä vaan, mutta tee se täydestä sydämestä niin saat takaisin jotain huikeeta.

 

1

Vastaa