Masu täynnä, mutta silti tekee mieli sokeria???

Törmääkö kukaan muu tällaiseen tilanteeseen?

Oot syönyt hyvin ja masu on täynnä, mutta silti tekee mieli niin helkutin paljon jotain namia, pullaa, herkkua..SOKERIA?? Onko meidän päähän rakennettu ajatus, ruuan jälkeen kuuluu syödä jälkiruoka vai mistä hitosta tää johtuu? Pohdittiin tätä sunnuntaina koulussakin, että mikähän juttu tää on. Onko sille oikeesti joku tieteellinen selite vai ollaanko me kaikki vaan niin sokeri hiiriä, että halutaan kruunata ruoka herkuilla.:D

Ei toi säännöllistä oo, että jokaisen ruuan jälkeen haaveilen jostain herkusta. Mutta on hetkiä jolloin huomaan, että haaveilen kunnolla jostain suussa sulasvasta salmiakki karkista vaikka vatsa on täynnä. Eikä siinä jälkkärit on kivoja, mutta mistähän tollanen oikeesti johtuu??

Löysin siis itseni internetin ihmeellisestä maailmasta hakien jotain tieteellistä tai tutkittua faktaa tähän. Löysin monia juttuja tähän ja ymmärsin, että en todellakaan ole ainut joka pyristelee tämän kanssa.

• Elimistö on tyytyväinen vasta, kun se on nauttinut kaikkia päämakuja.
• Verensokeri on päässyt romahtamaan pohjalukemiin ennen ruokailua.

Löysin myös aiheuttajia jotka saattaa vaikuttaa ”jälkkäri himoon”

Liikaa suolaa: Jos ateriasi on liian suolainen, keho yrittää luoda tasapainoa sokerin avulla

Liikaa hiilihydraatteja: Yksipuolinen hiilihydraattien tankkaus aiheuttaa nopean piikin verensokereiden ja insuliinin tasossa. Nopea nousu tarkoittaa myös sitä, että mielesi tekee lisää makeaa, joka pitää tasoja yllä.

Söit liian nopeasti tai et pureskellut tarpeeksi: Jos et keskity ruokaasi tai hotkit, kehosi ei tunne itseään kylläiseksi vaikka olisitkin syönyt kattavan aterian.

Nestehukka: Ruuan aikana ei kannata juoda vettä, sillä se laimentaa vatsahappoja. Aterian jälkeen kannattaa kuitenkin juoda, sillä nestehukka saattaa oikutella makeanhimona.

Löysinkö sitten selkeetä syytä tähän, no en. Enemmänkin menin hämilleni siitä, että mun aivot haluavat nautin kaikkia päämakuja ennen kuin ne ovat tyytväisiä. WOOOOT?
Kerro ihmeessä jos sulla on enemmän tietoa, ja voiko se tosiaan johtua noista mitä löysin?

Ihminen on kyllä jännä kapistus sitä luulee tietävänsä, miten kroppa toimii ja mikä vaikuttaa mihinkin. Omalla kohdalla on tietoa joo ollut, mutta nyt kun riipaisee vielä enemmän pintaa syvemmälle. Sieltä löytyy niin siistejä juttuja, miten mikäkin toimii ja miten itse pystyy vaikuttamaan paaaaljon siihen kuinka hyvin loppu peleissä me voidaan. Se ei luo paketissa, vaan se lukee sun omassa käyttöohjeessa, meistä jokainen on erilainen ja sitä käyttöohjetta kandee kuunnella minkä oot saanut!

Kurnaus, mun masu ilmoitti BTW just äsken et sil on kovin suuri nälkä 😀

Lähetän sun keskiviikkoon super paljon halauksia ja tsemppiä jälkkäri taistoon jos sellaista käyt 😉

2

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

 1. Sara Malinen

  Toi on niin totta! Mulla on vielä sillein, et mitä enemmän oon syöny sitä enemmän tekee mieli makeaa ???? Mut sit mulla on kavereina ihmisiä, jotka muutenkin valitsee alkupalan mielummin kuin jälkiruoan (en ymmärrä), niin ne on sit ihan ihmeissään, et miten voi vielä tehdä mieli makeaa, kun on ihan täynnä. Se vaan menee niin ????????‍♀️

  1. Noora Löfgren

   Oon koittanut miettii, että oonko itse opettanut mun kehon ja mielen tähän vai mistä tää on lähtöisin.
   Ehkä testaan seuraavalla lounaalla niin, että ruokailen kaikkia makuja jos vaikka ei tekisi mieli sokeria 😀
   Onneks meitä on siis useampia 🙂

Vastaa