Mä en ole ehkä valmis vielä talveen..

Joka vuosi se tulee eteen, mutta silti se pamahtaa joka kertaa vasten kasvoja..Tänä vuonna ehkä vielä enemmän, koska Helsingissä ainakin kesä oli todella lyhyt. Jotenkin mä toivoin, että tää syksy olisi tänä vuonna pidempi ja aurinkoisia päiviä olisi pitkälle Marraskuuta. Nyt kuitenkin uhkaavasti näyttää siltä, että huomenna tai illmeisesti jo tänä iltana tänne eteläänkin pamahtaa ensi lumi. Ja sekös sitten onkin kivaa taas, ei mulla lunta vastaan mitään ole. Mutta se, miten se vaikuttaa kaikkeen niin ai että. Liikenne puuroutuu kun lumi yllätti meidät jälleen. No sen verta oon varautunut tähän tulevaan lumi kaaokseen, että kävin vaihdattamassa talvirenkaat autoon tänään.

Veikkaan, että tolla autohuololla on ”Nooratheblondi” kirja mihin merkkaavat, mitä kaikkea voikaan tapahtua kun mä oon asiakkaana siellä. Oon koittanut selittää heille mm. ilmastointi vikaa hymisemällä ja antanut rekisterinumeron tuhottoman monta kertaa väärin. Nyt luotin taas siihen että muistan sen kun soitin aikaa renkaanvaihtoon. No joo, ei nyt ihan mennyt sillee niin kuin kuuluisi. Ei mun sukunimi oo Rissanen. Kyl ne sitten löysi sen, kun hieman etsittiin, sillä mun pää löi ihan tyhjää viimeisestä numerosta. Pikkasen sitä vastaanoton poikaa hymyilytti kun menin aamulla viemään auton sinne. Loistavaa asiakaspalvelua ja silleen pelisilmää, että ei tule nyt ihan toivoton olo joka kerta siellä asioidessa.

Nyt ei tarvitse ainakaan liukastella teillä, mikäli se lumi tulee. Varustauduin myös sillä että, vein auton hanskalokeroon hanskat jo valmiiksi kaikkea niitä ihania lumen puhdistamis hetkiä silmällä pitäen. Kuuluuko mun äänestä pieni fooook? No joo, kuuluu.. Tosiaan mulla ei oo lunta mitään vastaan. Mutta jos pitää valita, niin mä kyllä tykkään lämpimästä, tosta auringosta ja valosta niin paljon. Mulla ottaa yleensä aina silleen aikaa tottua siihen ajatukseen, että nyt on talvi. Ja sit kun saan sen päähän, niin kyllä mut löytää pelaamassa pipolätkää tai kikkailemassa stigalla mäestä. Se alku shokki on vaan koettava ja ajateltava silleen positiivisesti, että talven jälkeen tulee kevät ja kesä. Veikkaan et mun edaritkaan ei oo ihan hereillä tän asian kanssa. Koska tollasten esiteinien muotia ei ole kuulemma että käytetään pitkähihaisia t-paitoja koska ei ole vielä kylmä. Ja kuulemma toppahousut, niitä voi käyttää luistelemassa mutta ei koulussa. Selityksen makua, mutta minkäs teet. Silllä, näin äkkiä kun muistelee omaa yläaste aikaa, niin ei mulla kyllä mitään toppahousuja ollut päällä talvella. Kunhan nyt ei shortseissa tuolla vedä, ni kaikki hyvin. En tiedä miten teillä muilla, mutta mun edareille toi talvipukeutumisen aloittaminen on joka vuosi ollut aina niin lystikästä. Yleisin kommentti on; ”eiiiiiii mä näytän ihan vaahtokarkilta tää takki päällä.” Talvitakki dilemmaa odotellessa siis ja naurua pidätellessä. Mut mä oon valmis ja niin on kuulemma VR:äkin mainoksen perusteella eli kaikki huomenna junalla menevät no worries, talvi ei yllätä VR:ää tänä vuonna.

Pakko hehkuttaa, mulla oli eilen ihka ekat kunnon hikitreenit uuden treinerin kanssa. Vedettiin oikein kunnon pakarat tuleen rääkki. Ja se todellakin osu, uppos ja meni perille. Ilman rentouttavaa venyttelyä olisi mun kävely varmaan aikamoista tällä hetkellä. Treenissä uudet ärsykkeet on tärkeitä, ainakin mun mielestä. Eilen tein sellasia liikkeitä, mitä en ole omassa treenissä tehnyt. Diggasin hyvin paljon siitä, että sain suorinjaloin maastavedon tuntumaan jokaisella kerralla sinne minne sen kuului. Saatan olla hieman pöhkötreenaaja, mut se fiilils kun polttaa joka paikassa ja silti pystyt jatkamaan sen läpi on huikee. Paljon uusia juttuja on jo tullut ja kotiläksyjäkin oon suorittanut tässä ihan huolella. Takareidet on mulla ison venytyksen alla ja ruokailu tottumuksia oon muuttanut. Lähinnä huomasin tossa, että mentiin taas treenin kovuuden ja määrän suhteen aivan liian vähällä ruoka määrällä. Nyt oon seurannut taas aika tarkkaan, että oikeesti syön tarpeeksi jotta treeni ei kärsi sen vuoksi.

Miten sä tankkaat, ennen treeniä? Mulla on ongelmana selkeesti toi välipala, rahkat ja smoothiet tulee tällä hetkellä korvista ulos ja pitäis keksii jotain oikeesti terveellistä ja proteiini pitoista tohon kello 14 välipalaan. Jos sulla on antaa jotain hyviä ideoita, niin kerro ihmeessä?

Eipä siinä, kai se on myönnettävä itselle että kauppaan ei kannata lähteä ilman kauppalappua. Sillä jos menet ostamaan poppareita joita olet luvannut tehdä nuorimman edarin Halloween herkkuvälkkään. Tulet kotiin ja huomaat että olet ostanut kaikki muut paitsi ne popparit.. Että silleen, saakohan niitä aivojakin sieltä kaupasta ostaa. Ei muuta kuin uusi yritys ja taidan kirjoittaa otsaan tekstin että hänen täytyy ostaa poppareita, josko se vaikka sitten onnistuisi. Hessuhopoilu on niin parasta, kandee testaa. Ainakin hyvät naurut saa itsekseen.

Ottakaa varovasti huomenna liikenteessä, jos se myräkkä iskee. Onneksi ensilumi tulee vain kerran vuodessa.

 

 

 

0

Vastaa