Luonto kaupungissa

  • Paikka, joka saa mut aina haukkomaan henkeä
  • Paikka, jossa sielu lepää ja ajatus pysähtyy
  • Paikka, jossa tunnet tuoksut

Se on metsä ja luonto!

Joka ikinen kerta, kun pääsee aistimaan luonnon läheltä tuntuu kuin sieltä lähtisi monta muistoa ja kokemusta rikkaampana kotiin. WWF kirjoittaa loistavasti, että metsät ovat tärkeä osa suomalaista sielunmaisemaa. Tää on niin totta koska jos mietit vaikka piirrustuksia lapsena mitä teit. Aika usein siellä kuvissa oli maalattuna metsä tai joku puu mukana.

Kauas ei tarvitse lähteä päästäksesi metsään edes Helsingin ytimessä, sillä meillähän komeilee keskellä stadia Keskupuisto. Sen luonto on monipuolista, maasto vaihtelevaa ja lintu- ja nisäkäslajisto runsas. Keskuspuisto alkaa etelässä keskeltä kaupunkia Töölönlahdelta ja päättyy Haltialaan ja Vantaanjoelle, Helsingin pohjoisrajalle. Tuhannen hehtaarin laajuinen Keskuspuisto on kymmenen kilometriä pitkä ja edustaa hyvin etelärannikon rikasta ja vaihtelevaa luontoa. Keskuspuisto täytti sata vuotta vuonna 2014.

Keskuspuisto on stadin keuhkot ja henkireikä. Hienointa on, että kaikkialta kaupungista pääsee sinne fillarilla tai kävellen. Monen työmatka taittuu fillarilla vuoden ympäri metsän läpi.

Keskuspuistoa uhkaa Helsingin uusi yleiskaavaehdotus, jossa tultaisiin sallimaan uutta rakentamista puistoon jopa 40 hehtaarin verran. Jotenkin tulee iso pala kurkkuun, että joku noin upea paikka saattettaisiin pilkkoa.

Itse käyn hyvin useasti keskuspuistossa ottamassa energiaa puista ja kuuntelemassa miten luonto elää ja muuttuu eri vuoden aikojen aikana. Se on hyvin pysäyttävää istua kalliolla ja seurata miten linnut laulavat ja luonto hehkuu loistoaan. Eläinasukkaita pyörii alueella myös paljon mm. hirviä on nähty olevan liikkeellä, ketun olen todistetusti itsekin nähnyt kirmaamassa uteliaana pitkin polkuja. Täynnä kukkaloistoa ja syksyisin sieltä löytyy myös marjoja ja sieniä.

Puut ovat päässeet väri loistoonsa ja joka ikinen pörriäinen on päättänyt aloittaa lento shownsa. Metsä on minulle paikka, jossa rauhoitun! Metsäkävelyt ovat omaa aikaa. Aikaa ajatella ja hengittää.Se tuo sellaisen illuusion vapaudesta!

Kuuluuko luonto ja metsä sun ykkös rauhoittumispaikoiksi?

Aurinkoista alkanutta kesäkuun ekaa viikkoa kaikille, nauttikaa luonnosta kaikin voimin <3

1

Vastaa