Kesäherkut TOP 5

Se on jännä miten jotkut asiat muodostuu asioiksi, että ne ovat hyviä ainoastaan tiettynä vuoden akana tai tietyissä paikoissa!

Kesäherkut on mulle sellainen, että kyllä joo voisin kuvitella syöväni niitä talvella ja osaa syönkin. Mutta niiden maku ja se syömisen fiilis on aivan eri kesällä, kun kylmänä pakkaspäivänä ja sama pätee kyllä toistekin päin.

Mietippä asiaa näin:

 • Söisitkö esim. pulkkamäessä herneenpalkoja?
 • Joisitko rannalla kuumaamehua?

Ne on vaan niitä juttuja, ettäjotkut ruuat ja herkut on tarkoitettu nautittavaksi tietyissä paikoissa ja tiettyyn vuoden aikaan!

Mutta siihen mun TOP VIISI kesäherku listaan..

Herneenpalot:

Nää on oikeesti niin koukuttava kapistus ja voin todeta, että en pystyisi olemaan töissä sellaisissa marjakiskoissa sillä vetäisin vatsani jumiin pelkästään herneenpaloista. Etenkin alku kaudesta, kun joka ikinen herne on silleen ihanan makea. Palkoa avatessa kuuluu pieni poks ääni ja sisältä ei löydy kavereita nimeltä madot. Jos mulle annettais mahdollisuus niin uskon niin, että pystyisin elämään kesän pelkästään herneillä.

Kirsikat:

Kirsikat löysin vasta tuossa teini-ikäisenä alku shokkihoidon jälkeen. En tiedä miksi, mutta mulla oli lapsena kauhu skenario niihin hedelmäsalaattien coctail kirsikoihin ja jotenkin yhdistin niiden maku elämyksen myös tuoreisiin kirsikoihin. Homma heitti kuitenkin aivan häränpyllyä eräänä kesänä jolloin saatoin ehkä vettää myös pienet kirsikka överit. Tosin opin samaisena kesänä solmimaan kielellä solmun kirsikan varteen, turha taitoko? DO NOT KNOW 😀

Uudet perunat:

Veikkaan, että jokainen voi mainita tämän yhdeksi kesäherkuksi jos ikuna koskaan on perunoista tykännyt. Uudet perunat ja voi sula.. Terve vaan ja moi kaikille, voiko oikeesti parempaa olla? Siihen ei paljoa muuta tarvita ja herneiden lisäksi voisin pärjätä perunoilla koko kesän. Hieman yksitoikkoinen joo olis ruokavalio, mutta jumankeuda kun ne vaan on niin hyviä.

 

LÖRTSYT:

Jos ikuna koskaan olet käynyt Savonlinnan torilla tiedät mistä puhun nyt. Kitalakeesi tirskahtaa samalla rasvan, sokerin ja hillon maku yhdistelmä. Suupielet saavat sokeripinnoitteen ja suojapaperin läpi kuultaa rasva.Lokit nauravat ja sivukorvalla kuulet saimaan liplatuksen.

TÄÄ ON HERKKU JA PAIKKA, JOTA ODOTAN JOKA KESÄ. JA TÄÄ ON HERKKU, JOKA MAISTUU ITSELLÄNI AINAKIN AINOASTAAN PARHAIMMALTA KYSEISESSÄ PAIKASSA!!

Muikut:

Kala, jonka arvostus itselläni kasvoi vasta siinä kohtaan, kun sain maistaa 1 h sitten pydettyä voissa paistettua muikkua. Se tuoreen kalan maku ja pelkistettynä voissa paistettuna riitti viemään kielen mukanaan. Terveellinen kesäherkku, joka tuoreena on huikean makuinen.

 

Kyllähän tämän listan saisi jatkumaan vaikka kuinka pitkälle, mutta siinä oli mun mun top viisi.

Haastan just sut miettimään onko sulla jotain tiettyjä kesäherkkuja mitkä maistuu aivan erillaiselta tietyissä paikoissa!

Aurinkoista Heinäkuun ekaa päivää kaikille, se olis eka loma päivä alkamassa ja tarkoistus olisi kuunnella mitä mieli sanoo ja mennä sen mukaan tää päivä!

 

1

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

 1. Tanja R

  Siis mä inhoon lörtsyjä, YÄK! ???? mutta herneet on todella jeppis!

  1. Noora Löfgren

   Hih Hih <3
   Lörtsyt on kyl just sellanen, että niistä joko tykkää tai sit niistä ei todellakaan tykkää 😀

Vastaa