Kesäaika

Kun omaa ”mummorytmin”, ei kesäaikaan siirtyminen haittaa.

Oon aina ollut aamuvirkku, joten tänään kun siirrettiin kelloja tunti eteenpäin ei se vaikuttanut muhun silleen kovinkaan suurella tavalla. Tai sanotaanko ehkä näinpäin, että vaikutti iloisesti silleen, että en herää enää viideltä silleen yli pirteenä. Joo, siis mä oon onnistunut hankkimaan itselleni tälläinen ns. mummorytmin. Tai ehkä tää on pienten lasten rytmi, sillä oon aamulla hyvinkin aikasin pystyssä. Hyvin pirteenä ja täynnä energiaa ja hymyä. Tää näkyy myös iltaisin, koska joo mä siippaan jo parhaimillaan 21. Se saattaa herättää monissa naurun hyrähdyksiä. Sillä ei ole yks eikä kaks kerta, kun mä vedän hirsiä ennen mun teiniä ja edareita. Uni on kuitenkin meille kaikille todella tärkeä juttu. Se miten unen rytmittää yöhän on jokaisen oman kropan ja mielen tuotos. Meitä on hyvin erilaisia unirytmittäjiä ja se on hyvä. Eihän tää maailma toimis jos kaikki olis vaan ja ainoastaan aamuvirkkuja.

Vaikka oon aamuisin hyväntuulinen, on mullakin niitä perse edellä penkkaan öitä. Silloin saatan kukkua hyvinkin myöhään ja sit ollaankin silmät ristissä. Nukkujana oon aika tehokas, kun unen päästä saan kiinni. On öitä, jolloin herään omasta mielestäni samasta asennosta mihin kävin nukkumaan. On öitä, jolloin pyörin ja pörrään ja oon sodassa peittojen ja tyynyjen kanssa. On öitä, jolloin on koko ajan jano ja vessa hätä. Herääjänä oon aika tehokas, en torkuta ja yleisesti oon pystyssä jo ennen kellon soittoa. Toki mullakin aamut saattaa olla hitaita, mulla on niihin ratkaisun nimeltä ”välikooma”. Tää on huikee huijaus tapa. Teen nimittäin hyvin monena aamuna niin, että kun herään ja oon laittanut itseni duunikuntoon ja juonut aamu kahvin. Mä menen sohvalle ottaa lepoo ennen, kun lähden jatkaa matkaa. Välillä käy ohranen, ja saatan urpona laittaa simmut kiinni. Kuinkas sitten kävinkään, huppistaa oon vetänyt 20 min unta siinä. Näitä sattuu muuten lauantai aamuisin julmettoman paljon. Eipä siinä, sit vaan uus juna käyntiin ja homma skulaa. Hymy huulilla, uuteen aamuun tästä tulee hyvä dei, tai niin ainakin uskon kun herään 😀

Tykkään ottaa treenit viikonloppuna aikaisin aamulla, koska yleisesti ottaen muuten aikataulut on täynnä edareiden pelejä ja treenejä tai muuten vaan kikkailua noiden kanssa. Monille sana aamutreenit voi aiheuttaa jopa kylmiä väreitä ja ajatuksia miten sen kropan saa käyntiin heti aamusta. Pystyn vetämään heti aamustakin hyvin kovia treenejä ja treenin jälkeen on huikee fiilis kun katsoo kelloa, et comoon se 9 ja oon tehnyt päivän hyväntyön itselleni. Vastapainona aamutreeneille viikonloppuisin, tykkään vääntää viikolla iltatreenejä. Yksi syy on se, että saa vedettyy viel ne viimeiset mehut kropasta ulos duunipvän jälkeen. Luin viime viime viikolla artikkelin juuri siitä, että jollekin taas iltatreenit ei käy olleskaan. Kroppa saattaa vaatia treenin jälkeen montakin tuntia palautumista ja se vaikuttaa unen saantiin. Se on loppupeleissä kuitenkin niin, että vain ja ainoastaan sä tiedät sen milloin sun on paras aika treenaa ei kello. Vedät sitten aamutreenit, päivätreenit tai iltatreenit niin vedä ne silloin kun sulla on se fiilis jolloin se tuntuu hyvältä!

Koska mummoilin tänä aamuna, olin virkkuna seiskalta salilla (talviaikaa siis kuudelta 😀 dearloord). Päätin ottaa tän sunnuntain aamun vastaan aika tehokkaalla setillä.

 

Mun sunnuntai aamun mummojumppa: 30-20-10

Kyykky (Valitse painoa niin, että jaksat tehdä puhtaat toistot)

Punnerrus (miesten tai naisten)

Vatsarutistus

Raskaat rengassoudut

1 min. soutua aina kierroksen välissä, pitäen vetojen tahdin tasaisen kovana

Vikan kierroksen jälkeen suoraan roikkumaan ja kaikki mitä lähtee.

Ja kyllä, olin punainen kuin pien possu ja lippiksen hikivana oli taas todella naisellinen. Mut bujaka mikä fiilis on päällä!

 

Toivottavasti et oo kovin sekaisin kellojen siirrosta. Jos nyt tuntuu pahalta, ni vinkki kolmonen. Ota päikkärit tänään, ne tuo lisää virtaa loppu päivään. Iso halaus sunnuntai aamuun ja vietä mukava päivä, just silleen mikä tuntuu hyvältä.

-Oot tärkee <3-

 

0

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

 1. Annika Rintala

  Hullu!! 😀 😀

  Ei mutta oikeesti voin samaistua tuohon mummorytmiin. Me ollaan helposti viikonloppunakin vapaaehtoisesti ilman herätyskelloa hereillä jo seitsemän jälkeen. Joka on sun mittapuulla jo melkein myöhään, mutta aika monen mielestä käsittämätöntä. Myös yöpuulla ollaan vklnakin jo yleensä kymmenen aikaan. Me hurjat alle kolmikymppiset. 😀 😀

  MUTTA… Siinä mielessä oot mun mielestä hullu, että mä en IKINÄ pystyis treenata noin varhain aamulla, huh. Mutta kuten säkin sanoit, jokainen löytää omat tapansa ja itselle sopivat tapat toimia ja se on tärkeintä. 🙂

 2. Noora

  HIH HIH 😀
  Me ollaan todella hurjia. Ei enää jaksa riekkua yömyöhään ku tietää, että seuraavana aamuna sitä on kuitenkin pystyssä aikaseen.
  Joo mä oon kuullut ton aikasemminkin.. Mun kroppa vaan on hyvin vastaanottavainen kovallekin treenille heti herättyä. 😀

Vastaa