Katupöly koittaa nirhata mut!

Se on taas, se aika vuodesta pikku hiljaa saapumassa, jolloin on kaivettava allergia lääkkeet esiin. Aika kivuttomasti on vielä homma mennyt, koska talvi on kestänyt aika pitkään ja tiet ei ole päässyt sulamaan kunnolla lumesta ja jäästä. Oon hankkinut tässä aikuisiässä itselleni kunnolla kaikki siitepöly allergiat mitä vaan voi saada. Ne on kuitenkin aina ollut silleen hallittavissa ja apu on löytynyt aina nenäsuihkeista, silmätipoista tai perinteisestä Zyrtecistä. Viime vuoden kevät vei tän kuitenkin ihan uudelle levelille ja kaikista hauskinta oli, että syynä ei ollutkaan siitepöly. VAAN KATUPÖLY!!

Se oli suurin piirtein pääsiäistä, kun heräsin aamulla siihen, että happi ei oikeesti kulkenut ollenkaan. Koitin kotikonstein sitä parantaa. Aika nopeesti kuitenkin tajusin, että juu ei onnistu. Pakko mennä lekuriin. Onni onnettomuudessa sain Töölön Mehiläisestä nopeasti ajan ja siellä sitten otettiin jos jonkinlaisia testejä. Katupöly oli koittamassa nirhata mut. Sain avun nopeasti, hengittelin hetken lääkärissä Ventolinea, joka auttoi samantien.

Mukaan sain reseptit lääkeihin, jolla tää homma lähtis pelaamaan. 36 ikävuoteen asti olin selvinnyt ilman mitään inhalaattoreita, mutta nyt niitä oli kaksi. Kiitos ventolinen ja seretiden mun hapenotto kyky parani ja sain nukuttua taas öitä ilman sitä tunnetta, että joku istuisi keuhkojen päällä. Katupölyn aiheuttamat oireet ei ole kuulemma mikä hirveen harvinainen juttu ja sitä on monilla. Hieman pienempinä oireina tai sit hieman isompina. Silmien kirvelyä, nenän vuotamista, kuiva kurkku ja huulet, iho kutisee, aivastelua jne.Tää kevät kun ollut tosiaan hieman myöhässä ja pakkanen paukkunut ei tullut pieneen mieleenikään, että ne pamahtais tolleen salakavalasti. En oikeesti edes ajatellut vielä tarvitsevani ylimääräisiä avauksia keuhkoille, mutta sieltä se pamahti.

Meil oli lauantaina tyttöjen kanssa sovittu aktiviteettia isolla porukalla. Mentiin ekana amazed games huoneeseen. Siellä oli tunti aikaa selvittää arvauksia, jotta päästää sieltä huoneesta ulos. Yhteen avaimeen jäin herra presidentin pelastaminen. Oli tosi kiva kokemus, ja todellakin uudestaan.

Amazed Games Köydenpunojankatu

Tämän jälkeen meillä oli pöytä varattuna EL Rey ravintolasta.Ihana pieni Mexicolainen ravintolapunavuoressa, suosittelen lämpimästi.Ruoka oli loistavaa ja kyllä siinä maistelu menun jälkeen vatsa oli niin täys, että teki mieli pyöriä mäki alas ratikka pysäkille.

Käveltiin illan aikana paljon, ilma oli aurinkoinen ja kadut kuivat (ja täynnä hiekkapölyä). Fiilis oli mitä parhain, kunnes nukahdin ja heräsin yöllä siihen, että joku istui mun keuhkojen päällä. Tajusin samantien, missä mentiin. Ei muuta kuin ventolinet kehiin ja takas nukkumaan. Eilinen päivä meni aika lailla makuuasennossa, koska noi lääkkeet väsyttää aika huolella ennen kuin niihin taas tottuu. Ainoo pelko persiissä täs nyt on se, että (kiitos vinon väliseinäni nenässä) kun mul on joku ns. tukossa oireet pamahtaa saman tien poskionteloihin ja comoon mä oon lähdössä reissuun ensi viikon sunnuntaina. En halua istua koneessa kuutta tuntia silleen, että pää räjähtää. Joten jos tää ei ota helpottaakseen tän päivän aikana niin käyn varuiks kuvauttamassa ne lekurissa. Kyllä tää tästä suttaantuu!!

Ja nyt kun katsoo ikkunasta ulos ei katupölyn pitäisi ainakaan tänään olla ongelma Helsingissä  😀

Tää kuulostaa nyt mun suusta aika absurdilta, mutta kiitos lumi kun tulit jos vaikka auttaisit silleen ton pölyn kanssa. Yks mikä auttoi lääkkeiden lisäksi oli, infrapunasauna. Sen jälkeen oli hyvin hyvä olla ja hengittää ja hymy oli herkässä. Kyl tää tästä suttaantuu, parempi aloittaa nyt jo valmistautuminen siihen kunnon pöllyämiseen jos tää oli jo nyt tällaista. Meen tiistaina mallikuvauksiin ja en todellakaan halua siel olla sen näköinen, että happi ei kulje ja muutenkin otsa jumissa koska oon täynnä sisäisesti pölyä 😀

Kaikki keinot on otettu käyttöön. Aloitan sen tänään sillä, että meen haistelemaan väriaineita 😀 No ei nyt kai, mulla on siis kampaaja tänään Salon Bella Pelossa. Tarkoitus laittaa hieman raitaa tai en edes tiedä mitä kaikkea ihanaa on luvassa. Tiedän, että lähen kampaajalta taas tänään pois silleen wow, ja oon huomenna niissä kuvauksissa ainakin hiusten puolesta huippu kuosissa. Sain tossa pari viikkoa sitten eräästä casting toimistosta puhelun ja ne olivat kiinnostuneita tarjoamaan mua yhdelle isolle asiakkaalle malliksi jos se olis mulle vaan ok? Kiehtoo kokeilla jotain uutta tolla saralla ni miksi ei, asiakas oli sitten valinnut mut. Ja nyt sit huomenna olis kuvaukset. Let see how those goes. (Kerron tarkemmin ensi viikolla tästä :))

 

-Super upeeta päivää sulle ja toivottavasti oot saanut levättyä pääsiäisenä. Hymyillään katupölystä tai lumesta huolimatta, kevät on tulossa. Halauksia sinne <3-

2

Vastaa