Kanootit kadoksissa..jefuleirihuumoria

Olin tossa viime viikonloppuna la-su amerikkalaisen jalkapallon junnu leirillä huoltajana. Jossa ikä haarukka oli 9- vuotiaista sinne 15 vuotiaisiin. Ihmettelen suunnatomasti sitä, että korvissani ei soi. Sillä oletin, että kakofonia olisi ollut suurempi. Leiri pidettiin leirikeskuksessa, jonne ajoi autolla sen 20 minuuttia eli hyvin lähellä. Leirikeskus oli vanha koulu 50-luvulta joka huokui sisäänsä ihanaa historiaa. Tarkoituksena oli järkkää jefujunnuille mukava kauden päätös. Sellainen pieni irtiotto kaudesta 2017 ja kevyt aloitus ja kartoitus kauteen 2018. Junnut saapuivat paikaille tipottain lauantain puolenpäivän aikaan, etsien omia nukkuma paikojaan. Kenkiä tai sanotaanko kanootteja alkoi kasaantua aulaan. Siis mun kenkä, ja sekään ei siis ole mikään maailman pienin. Niin niiden kanoottien rinnalla se oli, kuin pikkuinen vene.

Siinä, kun lauantaina paistoi jauhelihaa ja sekoitti makaroonilaatikon alkua kattilassa. Jota varten olin muuten kiivennyt jakkaralle, että sain enemmän voimaa kauhaan. Mietin, että niin miksi olen täällä. Helppo vastaus, mulle on hyvin tärkeä ollut se aina että juniorit missä lajissa tahansa saavat kokea kaikkea kivaa yhdessä. Sillä niin se vaan menee, että mitä parempi joukkuehenki. Sitä paremmin yhteen pelaaminenkin kentällä onnistuu. Jos tarkoittaa siis mun kohdalta sitä, että meikäläinen sekoittaa jakkaran päällä makaroonilaatikkoa ni hell jeah…

Leiri meni omasta mielestäni kaikin puolin mukavasti, kuului paljon naurua ja selkeästi junnuilla oli hauskaa. Ohjalmassa heillä oli lenkkiä, jokkuepalaveria, sählyhöntsäilyä, vapaata pelailua, saunaa ja painimista (kyllä, ilmeisesti toi paini on silleen parasta tekemistä..se ei oluut yks eikä kaks kerta kun kävin huoneissa niin lattialla oli parikin painiparia) Ennen saunomista ja iltapalaa jaettiin myös kauden päätösjuhlassa palkinnot ja syötiiin kakkua. Mites sitten toi nukkuminen.. niin siis meikäläinen ”the aikanen lintu madon nappaa sammuja” olis varmaan ollt ensimäinen joka olis sammunut. Joo kyllä mä aikalailla sain nauruja kun haukottelin sielä kasin jälkeen. Mä oon vaan silleen kait opetannut itseni sellaiseksi, että nukahdan helposti jo ennen 21:30 jos siihen on mahdollisuus, tosin kyllä mä jaksan valvoakin helposti.

Sunnuntai aamu alkoi riisipuuron tuoksuisesti ja tiskikoneelle juttelulla.. Niin me ei laskettu mutta veikkaan, että tiskikone oli käynnissä la-su yli 50 krt jos ei enemmänkin. Ruokahuollon lisäksi pääsin hieman avustamaan koutseja, vedettiin junnuille pieni muotoinen (koska jumppasali pieni) Hiit treeni. Alkuun oli hieman kankeutta ja asenne oli mitä oli. Mut huomasin itsestäni sen kun noita 13 kesäisiä futisjunnuja on treenauttanut, että mulla ei sormi mennyt suuhun tai että oisin lähtenyt sielä pois sillälailla et aivan sama. Mä otin sen haasteen vastaan ilomielin. Treeniksi muodostui valmentajan alkulämmitelyn jälkeen 5 liikkeen treeni kolmella kierroksella, niin että toistojen määrä tippui joka kerta. Ensimmäisellä kierroksella 15 toistoa, toisella kierroksella 10 toistoa. Kolmannella ja viimeisellä 5 toistoa, plus ylläri. Liikeinä meillä oli: Ojentaja punnerus, perhosvatsa, supermies selkäliike, yhden jalankyykky, burbee. Loppuun otettiin vielä venyttelyä ja se on se mistä toivon, että edes joku junnu sai muutaman liikkeen itselleen. Ja ajatuksen, että ”hei, tämän otan omaan viikkorutiiniini. ”

Mitäkö opin viikonloppuna:

  • Opin sen, että tollain kasvava jefujunnu lauma juo maitoa ihan järjettömästi.
  • Opin sen, että jefujunnut rakastaa tummaa leipää.
  • Opin sen, että tomaatit ei ole jefujunnujen suosikkeja.
  • Opin sen, että jefujunnut rakastaa makaroonilaatikkoa ja kauhuelokuvia.

 

Joku voi pitää mua pöhkönä, että vedän viikonlopun tollasessa vaikka ois voinut ottaa lungii. Mutta voin sanoa, että se kun näet sen hymyn pikkuisten treenareiden kasvoilla niin se on yksi hienoin juttu. Elämyksiä ja muistoja, heidän omaan elämäänsä.

Uusi viikko ja uudet kuviot. No ei nyt ihan, mutta tällä viikolla oon päättänyt ottaa omassa treenissä taas käyttöön 5 treeni kerran viikko rytmin. Punaiset on liigassa neljäntenä ja oli muuten hyvin siisti perjantai Nordiksella. Huikee ilta ja täynnä hymyä kokonaisuudessa. Suuria tunteita ja fiiliksiä tarjoava Nordis ei muuten petä koskaan. Mä kaivan kohta nessut taskuun ja lähden edareiden Itsenäisyyspäivän juhlaan koululle ja sit vedän vielä hc- iltatreenit tälle maanantaille.

Haastan muuten just sut, 6.12 tee valitsemaaasi lihaskuntoliikettä 100 kappaletta Suomelle.

Sporttista alkanutta viikkoa, ja rauhallista Itsenäisyyspäivää.

 

 

 

 

0

Vastaa

Close Menu