Tunnistan omaavan pirteen itsessäni nimeltä jännittäjä! Aina, kun on tulossa joku uusi juttu tai asia huomaan vatsanpohjassani asustavan perhosia! Tällä hetkellä niitä asuu vatsassani miljoonia johtuu siitä, että astelen kello 13 Töölön Mehiläiseen vasemman polven magneetti kuvaukseen, jota en ole elämäni aikana koskaan tehnyt! Hieman huonosti nukutun yön jälkeen tiedostan, että meikäläinen jännittää tällä hetkellä aika huolella!
En koe sitä kuitenkaan huonona asiana sillä omasta mielestä uusien asioiden jännittäminen tarkoittaa vaan sitä, että sitä oikeasti haluaa ja paljon! Jännittäminen kertoo siitä, että asia tai tapahtuma on meille tärkeä. Jos jännitys kuitenkin hankaloittaa suoritusta, sen helpottamiseksi on olemassa helppo ja luonnollinen keino – hengittäminen.
Muistan helposti ne jännitykset, kun oltiin menossa kisaamaan joukkuevoimistelussa! Sitä koitti vaan jollain ilveellä pitää itsensä kasassa! Muistan helposti ne hetket, kun ekaa kertaa astui yleisön eteen kertomaan omaa tarinaa elämäntapa muutoksesta, sekoaisinko sanoissa ja näkyisikö se jännitys minusta kauas?
Jännittäminen on luonnollista ja usein terve jännitys jopa parantaa suoritustamme. Joskus jännitys saattaa kuitenkin kasvaa häiritsevän suureksi, sillä kun jännitämme, kehomme menee tietynlaiseen taistelu- tai valmiustilaan!
TUNNISTA MISSÄ JÄNNITYKSESI TUNTUU
Omaa jännitystä kannattaa opetella tuntemaan.
- Missä kehonosissa ja miten jännittäminen tuntuu?
- Entä koetko tuntemukset ennen jännittävää tilannetta, sen aikana vai jälkeen?
Tunnistamalla tuntemuksesi, voit oppia hyväksymään ne luonnollisina reaktioina sekä löytämään niihin rauhoittamiskeinoja. Lisäksi tunnistamalla sinulle pahimmat tilanteet, voit löytää sopivat selviytymiskeinot tilanteisiin.
Älä siis pelästy jännitystä vaan opi elämään sen kanssa! Jokainen meistä on joskus ollut ensimmäistä kertaa jossain tilanteessa, joka saattaa aiheuttaa käsien hikoilua ja sydämen pamppailua.
Rauhallista lauantaita ja ihanaa viikonloppua kaikille!
0